NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 23 december

Geen trek in lezen? Nieuwnieuws is er ook als supersnelle podcast met het allernieuwste nieuws.

Vladimir Poetin schenkt zichzelf levenslange immuniteit voor kerst, Nederland op de tweede plaats van de corona-wereldranglijst en actrice Margot Robbie verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld. Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten.

Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit sowieso vet aardig vinden, dus op voorhand dikke dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. De uitzending van vandaag wordt mede mogelijk gemaakt door Poliswijzer.nl.

Transcript

Nederland staat op dit moment op plaats twee op de wereldranglijst coronabesmettingen, net achter Litouwen, maar dat is altijd het beste jongetje van de klas geweest. En dus is het zaak dat de Nederlandse jongeren binnen blijven met Oud & Nieuw. 

De oplossing? Een gratis online festival tijdens de jaarwisseling! De kindertjes kunnen kiezen uit ongeveer veertig streams waar 250 artiesten zullen optreden. Onder meer Douwe Bob, Sunnery James & Ryan Marciano, Suzan & Freek en De Jeugd van Tegenwoordig, die inmiddels de Jeugd van Toen zijn, doen mee. Het feestje heet Goodbye 2020 en begint op 31 december om 16:00 uur en knalt door tot op nieuwjaarsdag rond 05:00 uur. 

De overheid trekt ongeveer een miljoen euro uit voor het online festival, ook om de artiesten te ondersteunen. Komende maandag maakt de organisatie het gehele programma bekend. Organisator Maarten Schulz hoopt op minimaal 500.000 kijkers. Of je de echte jeugd van tegenwoordig binnen houdt met iets wat voelt als analoge tv is niet bekend, maar niet geschoten is natuurlijk altijd mis. 

In Groot-Brittannië lijkt een nieuw bandje de Christmas Number One-hit te scoren dit jaar. Deze eretitel wordt gegeven aan het lied dat in de week van kerst op de eerste plaats staan in de Singles Chart. Het lied staat op dit moment op nummer twee in de iTunes en Amazon hitlijsten en in het verleden ging de prestigieuze titel onder andere naar Bohemian Rhapsody van Queen; I Want To Hold Your Hand van The Beatles en Another Brick In The Wall Part 2 van Pink Floyd. Laten we luisteren naar de prachtige chanson die in Groot Brittannië hoge ogen gooit bij theater gaand publiek. <…> 'Boris Johnson Is A Fucking Cunt’ is te beluisteren via alle grote muziekstreamingsdiensten. 

Het zal je maar gebeuren, je begaat als wereldleider bijvoorbeeld oorlogsmisdaden en dan komen er later andere mensen vertellen of dat wel of niet goed was. Dat geblabla van de hele wereld heeft de Russische president Vladimir Poetin nu voor eens en voor altijd voorkomen. Hij heeft een wet ondertekend waardoor presidenten voortaan levenslang beschermd zijn tegen vervolging. Deze levenslange immuniteit geldt ook voor de familieleden van de president. Russische presidenten zijn momenteel alleen immuun voor de misdaden die ze tijdens hun ambtstermijn begaan, maar dat vindt Vladimir blijkbaar niet genoeg. 

Dankzij de nieuwe wet zijn presidenten tot aan hun dood beschermd tegen vervolging. Niet alleen kunnen ze niet juridisch vervolgd worden, maar ze zijn ook beschermd tegen arrestaties, huiszoekingen en ondervragingen door rechercheurs. De nieuwe wet maakt onderdeel uit van de uitgebreide grondwetswijziging waardoor Poetin in theorie, en met in theorie bedoelen we zekerste weten tot 2036 aan de macht zal blijven. Door de verandering kan hij twee extra termijnen van zes jaar verkozen worden als president. De nu 68-jarige wereldleider kan dus president blijven tot zijn 83ste. 

En voordat je het vraagt, dat hij dit mag is de uitkomst van een referendum en bijna 80% van de Russen wilden deze grondwetswijziging, uiteraard. Nou ja Putin is immuun, maar ben jij al immuun tegen de hoge premie van je zorgverzekering? Ga naar poliswijzer.nl, vergelijk en bespaar. Damn wat geniaal stukje product placement. 

Johnny de Mol is besmet met het coronavirus

Metro-Goldwyn-Mayer, MGM, de producent met die leeuw, heeft zichzelf te koop gezet. Ze willen 4,5 miljard euro hebben voor het bedrijf, wat ongeveer gelijk staat aan één Star Wars. De eventuele koper kan zichzelf eigenaar noemen van de felbegeerde filmrechten van onder andere de James Bond-films, de Rocky-serie en de Hobbit-reeks. Precies die rechten zijn waar ze het van moeten hebben. Nu de concurrentie op de streamingmarkt toeneemt en elke uitbater de grote klassiekers in zijn catalogus wil hebben zijn de prijzen voor uitzendrechten enorm gestegen. 

MGM heeft de laatste tijd niet zo veel nieuwe kassuccessen op haar naam staan - Rocky spin-off Creed kwam nog in de buurt - en moet dus kunnen rekenen op het kroonjuweel: <…> Ja je hoorde het, George Lazenby forever! Eerder ging het rond dat de studio zichzelf wilde verkopen aan Netflix of Apple, maar zouden hebben bedankt vanwege de hoge prijs. Het bedrijf is tien jaar geleden nog failliet gegaan. 

De lezers van FHM hebben de Australische actrice Margot Robbie dit jaar uitgeroepen tot meest sexy vrouw ter wereld. Ze verslaat daarmee andere bekende schoonheden als Scarlett Johansson, Gal Gadot, Mila Kunis en Emma Watson. "Margot Robbie heeft klasse, stijl, humor, een geweldige carrière en ziet er fantastisch uit. Ze is op alle vlakken een droomvrouw, wat heeft geresulteerd in de nummer 1-positie van deze verkiezing", zo verklaart hoofdredacteur Chris Riemens haar overwinning dit jaar.

Robbie was in 2020 te zien als de sexy Harley Quinn in de film Birds of Prey, die zich uiteraard afspeelt in het Batman-universum. Datzelfde personage speelt ze volgend jaar in het tweede deel van The Suicide Squad. Naast Robbie bestaat het podium van de lijst uit actrice Scarlett Johansson en model Alexis Ren. De Russische Natasha, a.k.a. Natalee, werd vorig jaar verkozen tot de meest sexy vrouw ter wereld, maar eindigt nu net buiten het podium op de vierde plek. De hele lijst is te lezen op NieuwNieuws.nl.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: