NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 27 december

Luister je kerstkater weg en je bent weer helemaal bij

In de verwarrende en donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn we er gewoon weer met een update voor in je oorschelpen. Met vandaag: het gaat helemaal fout met corona, chaos in Veen en een snoeiharde cover van K3.

Mocht je ons nou gelukig willen maken op deze feestelijke feestdag: abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, wij zijn je dankbaar! Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

Hoewel er een lichtpuntje te vinden is met het coronavaccin, is er verder weinig positief nieuws te melden. Natuurlijk beginnen we in Nederland veel later met vaccineren dan andere Europese landen; het goedje lijkt al een complete verrassing te komen, ook gaat het in de ziekenhuizen slecht. Zo slecht zelfs, dat regio’s Groningen en Twente om militaire hulp vragen. Op deze manier willen ze code zwart afwenden. Niet alleen stijgt het aantal besmettingen daar in de ziekenhuizen, ook vallen steeds meer zorgmedewerkers uit. De Groningse burgemeester Koen Schuiling schrijft volgens RTL: “De nood is ongekend hoog. Ik doe een klemmend beroep op u om deze ondersteuning op zeer korte termijn te bieden.” Niet alleen in zijn gebied gaat het mis: ook Noord- en Oost-Gelderland sprak eerder van een ‘verontrustende situatie.’ Defensie zou inmiddels in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid aan het kijken zijn wat de mogelijkheden zijn. Ondertussen zal de motivatie van veel zorgmedewerkers niet stijgen, na uitspraken van Jaap van Dissel in een eindejaarsinterview met de NOS. In dat gesprek noemde hij het ‘lage’ opleidingsniveau van medewerkers in de verpleeghuizen als een factor in het grote aantal besmettingen en sterfgevallen in de tehuizen in het voorjaar, in plaats van het grote gebrek aan beschermingsmiddelen vanwege zijn eigen strenge richtlijnen. Ja Jaap, dat is niet handig, want hoe fijn het is dat je een wetenschapper bent, soms moet je ook een beetje, en ja dit is een jeukwoord, mensenmens zijn.

Een gratis tip van je vrienden van NieuwNieuws vandaag. Changing Tides is een Nederlandse metalband en zij hebben een cover naar buiten gebracht van het K3-liedje 10.000 Luchtballonnen. "Ik hoop dat jullie hier net zo van genieten als wij" schrijft de band op YouTube. Ook deed de band een oproep aan K3 en Studio100. "Laat ons weten wat jullie hier van vinden!" Gelukkig hoeft de band geen rechtszaak te verwachten, want de meidengroep reageerde direct met: “Dit is geweldig!” Natuurlijk is dit niet alleen leuk nieuws voor de metalband, maar ook voor het wetenschappelijke onderzoek naar gehoorbeschadiging onder zangers. Na het beluisteren van het oeuvre van K3 werd er al verwacht dat de meiden een bijzonder slecht gehoor zouden hebben, deze reactie versterkt dat. En heeft u na het horen van deze muziek ook last van piepende oren? Ga naar poliswijzer.nl, vergelijk en bespaar!

Draconische maatregelen in het dorp Veen. Zoals we eerder al berichtten is het er al tijden onrustig en daarom is er een noodverordening ingesteld. Er mag tot twee januari niemand van buiten het dorp in, er geldt een samenscholingsverbod en een verbod op het dragen van voorwerpen die als wapen kunnen dienen. Overtreders kunnen maximaal drie maanden de cel in of een boete krijgen tot 4350 euro. De burgemeester van gemeente Altena meldt het ANP dat het volgens hem en de hulpdiensten ‘genoeg is.’ “Deze situatie moet stoppen voordat het echt fout gaat.” De angst is dat de rellen in het dorp ook raddraaiers van buiten aan gaat trekken en de boel verder escaleert. In het dorp zijn steeds honderden jongeren op de been, worden auto’s in de brand gestoken en hulpdiensten belaagd. Er wordt vooral ook veel vuurwerk afgestoken, wat ook zonder noodverordening al verboden is. 

Het einde van het jaar is altijd de tijd van de lijstjes en ook dit jaar komt TorrentFreak naar buiten met de meest illegaal gedownloade series van dit jaar. Was het vorige jaar nog Game of Thrones die er met de twijfelachtige titel vandoor ging, dit jaar is de grote winnaar: The Mandalorian! De Star Wars-serie is exclusief te bekijken via Disney+ en dat is veel mensen een doorn in het ook. Andere series die het goed deed bij de internetpiraten waren The Boys, Westworld en Vikings. Zelfs Star Trek: Picard staat in de top 5 en dat is een opsteker voor de makers, want gezien de kwaliteit van die serie was een plek in de top 10 niet eens   verwacht. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: