NieuwNieuws

Algemeen

"Ludiek" Code Oranje oogst ophef na jatten GroenLinks-video

"Humor met een knipoog én links: het blijft een onmogelijke combinatie" - Richard de Mos

Lachen, gieren, brullen op de burelen van Code Oranje vandaag nadat er een filmpje op internet verscheen dat nogal zwaar geïnspireerd was op een campagnevideo van GroenLinks van twee maanden geleden. Ondanks de hi-la-rische inhaker, kan de actie van Richard de Mos op uiterst weinig waardering rekenen onder de aanhangers van Jesse Klaver.

Wat was er aan de hand? Afgelopen najaar verscheen er een soortgelijk filmpje van GroenLinks waarin ze op zoek waren naar vrijwilligers die Nederland wilden onderdompelen in een groene golf. Snap je; GroenLinks, groen? Dus dat is wel leuk en creatief bedacht.

Die metafoor van een gekleurde golf, vond de rechtse partij Code Oranje klaarblijkelijk ook vrij aanlokkelijk. In de humor-met-een-knipoog-video van vanochtend is de leukste thuis in huize de Mos op zoek naar campaigners die het land 'oranje' willen kleuren. Waarom oranje? Z'n partij heet immers Code Oranje. Dus dat is wel lollig en aanstekelijk gegapt. Hieronder zijn de groene en oranje video's te zien. Kijk en vergelijk.

Ludieke knipogen en olijke humorgrapjes

GroenLinksers maken hun ongenoegen dinsdag in geuren en kleuren kenbaar via Twitter waardoor de 'groene golf' de aandacht op de 'oranje golf' van Code Oranje alleen maar versterkt. Deze aandacht kan De Mos tamelijk goed gebruiken omdat hij in de meest recente opiniepeilingen niet meer boven de kiesdrempel lijkt uit te komen. Of hij het gaat redden 17 maart, wordt steeds twijfelachtiger.

De voormalige PVV'er zag er in de vorm van JA21 een directe opponent bij komen waardoor het bemachtigen van genoeg stemmen voor een Kamerzetel knap lastig wordt. Want aan keuze geen gebrek voor de conservatieve kiezer. Op deze flank is sprake van een moordende concurrentie tussen allerlei marginale splinterpartijen zoals Go van Henk Otten, Lijst Henk Krol van Henk Krol en FvD van Thierry Baudet.

De Mos is in elk geval content met de aandacht die andermans content hem opleverde. Hij zegt in een tweet dat de humor-met-knipoog-actie hem een hoop nieuwe vrijwilligers heeft opgeleverd. En dat allemaal dankzij de ophef die zijn opponenten veroorzaakten. Een ferm geplaatste jij-bak aan het adres van GroenLinks maakte de werkelijk hi-lari-sche bak van Code Oranje compleet. Grappig he?

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: