NieuwNieuws

Binnenland

VIDEO - Politie grijpt niet in bij groot pleinfeest in Duindorp

De beelden wekken vooral woede op bij sociale media-gebruikend Nederland

Op filmbeelden is te zien hoe het aan het einde van de middag in Duindorp aardig vol staat met feestende mensen op het Tesselseplein. Honderden aanwezig klonteren tijdens Oudjaarsdag samen op een evenement waarbij de sfeer er behoorlijk goed in lijkt te zitten. Nu zou dit in een normaal jaar vanzelfsprekend geen enkel punt zijn, maar in 2020 zijn allerlei dingen een beetje anders.

De manifestatie, die werd aangemeld als een demonstratie, lijkt vooral veel feest en weinig gemening te bevatten. Daarnaast lijken de 'betogers' niet al te veel op te hebben het fenomeen coronaregels gezien de hossende menigte die in groepsverband dansjes wagen onder het genot een optreden van #ikdoenietmeermee-ophefrapper Jebroer.

Ondanks dat op de beelden duidelijk is te zien dat de coronamaatregelen met voeten getreden worden, is de politie niet van plan om in te grijpen. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot grootschalige ongeregeldheden. "We moeten prioriteiten stellen en het handhaven van coronaregels is niet de hoogste prioriteit', laat een woordvoerder aan Omroep West weten. "Als het in Duindorp niet uit de hand loopt, grijpen wij niet in."

Duindorpse Nieuwjaarstraditie

De gemeente Den Haag, die toestemming verleende voor een demonstratie, meldt in een reactie dat de organisatie van het demonstratiefeest zelf verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de coronaregels. Als blijkt dat dit niet gebeurt, dan zullen ze daar op worden 'aangesproken', dreigt een persvoorlichter in een reactie. Of de feestbeesten hier erg van onder de indruk zijn, moet nog blijken.

Op sociale media wordt er met afschuw gereageerd op de hossende Hagenezen. De Duindorpers zetten hiermee een Oud en Nieuw-traditie voort waarin ze zich ieder jaar opnieuw de woede van de volledige natie op de hals halen. Twee jaar geleden gebeurde dit nadat ze samen met hun grote rivalen uit Scheveningen een levensgevaarlijke toren van Babel op het strand lieten ontaarden in een apocalyptische vonkenregen.

Vorig jaar kwam Duindorp opnieuw negatief in het nieuws tijdens de jaarwisseling toen er ongeregeldheden uitbraken nadat de gemeente hun oude Oud en Nieuw-traditie op het strand had verboden. Het is niet bekend hoeveel van de aanwezige feestvierders in het voorjaar stonden te applaudisseren voor onze kanjers in de zorg, maar het is ze in elk geval wel gelukt om driemaal op rij ophef te veroorzaken. 

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: