NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 11 januari

We praten je in een paar minuten bij over het belangrijkste nieuws van vandaag

Vandaag praten we je bij over wanneer basisscholen misschien weer open gaan, de bolide van Trump die te koop staat en een hele bijzondere cockblock. Veel luisterplezier!

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, bij Google Podcasts, of op YouTube. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Het NieuwNieuws van de dag wordt mede mogelijk gemaakt door Deck Verzekeringen.

Morgen is er natuurlijk weer een persconferentie van duo Rutte & de Jonge, maar zoals gebruikelijk is de inhoud daarvan al lang en breed bekend. Naast een verlenging van de lockdown tot en met zeker 9 februari, wil het kabinet de basisscholen en de kinderopvang eerder opengooien. 25 januari is de datum waarop gestuurd wordt, maar dan moet het natuurlijk wel veilig kunnen. Uit onderzoek moet eerst blijken dat het risico van de Britse variant van het virus voor kinderen acceptabel is. De lockdown geldt voor de rest van het onderwijs wel gewoon tot 9 februari. 

Donald Trump heefr zijn Rolls-Royce Phantom te koop staan, dit was het vervoersmiddel van de bijna-ex-president toen hij nog een min of meer gewoon staatsburger was. De limousine is van alle luxe voorzien, maar voor Trumps doen erg bescheiden aangekleed. Geen gouden details op deze Rolls, zoals we eerder wel zagen bij zijn helikopter. Wel is hij helemaal los gegaan met glimmend hout in het interieur en met name het dashboard. Je moet er maar van houden. De auto komt deze week onder de hamer bij veilinghuis Mecum en de verwachte opbrengst ligt tussen de 300.000 en 400.000 dollar. Best veel geld als je bedenkt dat andere Phantoms uit dat jaar rond de 150.000 dollar kosten. De extra waarde moet dan ook volledig komen uit het feit dat Trump een vorige eigenaar is. De president heeft zelfs het instructieboekje gesigneerd en voorzien van een boodschap. "Ik hield van deze auto, hij is geweldig. Veel plezier ermee." Een uitstekende recensie dus.  

Er gaat nogal wat nepnieuws rond over corona en de vaccins, bijvoorbeeld dat het je DNA zou veranderen of dat er chips in zou zitten. Vandaag doet een populaire rabbijn er nog een schepje bovenop. Volgens Daniel Asor word je namelijk homoseksueel van het brouwsel. OMG echt? Hij kwam de afgelopen tijd al vaker in opspraak, onder andere omdat hij in een preek beweerde dat er stoffen uit embryo’s in het vaccin zijn verwerkt, meldt Israël Hayom. De complotdenker zei daar destijds bewijs voor te hebben, maar heeft dat vooralsnog niet geleverd. Niet alleen zou het vaccin ervoor kunnen zorgen dat je straks deel uitmaakt van de LHBTQIA+-gemeenschap, ook is het volgens Asor het werk van een “wereldwijde en kwaadaardige overheid” die - je verwacht het niet - “een nieuwe wereldorde probeert te bewerkstelligen”. Bill Gates heeft volgens hem de handen ineengeslagen met de vrijmetselaars, de illuminatie en andere illustere gezelschappen. 

The internet of things. Wat dat feitelijk betekent is dat apparaten waarbij je dat niet verwacht en waarbij bovendien ook eigenlijk niet nodig is aangesloten zijn op het internet. Denk bijvoorbeeld aan je koelkast (want het is superhandig om via een app te zien wanneer  de houdbaarheidsdatum verstrijkt), bepaalde lampen (want het is superhandig als je de lampen ’s avonds aan kunt doen tegen de inbrekers) of je kuisheidsgordel! Via AliExpress is zo’n cockblocker te koop voor een lousy 120 dollar. Het apparaat is op de markt gebracht als seksspeeltje en voorkomt erecties. Op afstand kan het apparaat worden ontgrendeld. Beveiligingsonderzoekers namen in oktober het slimme apparaat onder de loep om te kijken of het wel veilig is. Het antwoord? Neen, want alles wat je kunt aansluiten op het internet kan natuurlijk gehackt worden en dat is dan ook gebeurd. Eén van de slachtoffers vertelt aan Vice dat de dader 0,02 Bitcoin, iets meer dan 500 euro wilde hebben voor hij zijn geslachtsdeel vrij zou geven. "Gelukkig had ik 'm niet om toen de hacker 'm op slot deed", vertelt Robert, die verder anoniem wil blijven aan het medium. De Chinese fabrikant van de kuisheidsgordel was volgens Vice niet beschikbaar voor reactie.

Wie een huis bezit of huurt, nou ja bijna iedereen dus, is dit jaar een stuk duurder uit. De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink, dat meldt het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. Ben je een huurder, dan betaal je zo'n 8 procent meer. Bezitters van een huis zijn 6,2 procent meer geld kwijt. Dat is volgens COELO de sterkste stijging in jaren. Er werd gekeken naar de woonlasten in de veertig grootste gemeenten van ons land, waar 41 procent van de Nederlanders woont. De grootste kostenpost zit in de afvalstoffenheffing die omhoog gaat, gemiddeld met 9,1 procent. De onroerendezaakbelasting stijgt met 5,2 procent. Terwijl de verwachte inflatie dit jaar wordt geschat op 1,4 procent. Huur je een pandje, dan kost dat gemiddeld 390 euro meer per jaar, 29 euro meer dan vorig jaar. Dat is voornamelijk te danken aan de afvalstoffenheffing: die gaat met 28 euro omhoog. Als daar nog eens rioolheffing bij komt, stijgt het bedrag naar 29 euro. Het komt voor huishoudens met een eigen woning en meerdere inwonenden neer op 774 euro per jaar, 45 euro meer dan in 2020. In Westland zijn ze het meest de pineut: daar komt het bedrag neer op 961 euro. Tilburgers boffen: die betalen 596 euro. Kortom, er is dit jaar genoeg reden om te besparen en dat kan natuurlijk met Deck Verzekeringen, check deck.nl en deck is met ck. 

‘Burgemeesters en Kamer steunen avondklok’

Binnenland

Verder: thuisbezoek naar één persoon, eventueel vliegverbod

Lees verder

VIDEO - Man met thuisdierentuin staat straks op straat

Binnenland

En Reinout zocht hem op

Lees verder

Licor 43-dief wordt straalbezopen door agenten naar cel gesleept

Tech & Gaming

Delftenaar geveld door buit

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vleermuizen bevuilen Haarlems kerkorgel

Lees verder

Opgesloten Navalny onthult miljardenpaleis Poetin

Lees verder

Senaatleider McConnell voorziet veilige inauguratie Biden

Lees verder

13 procent bloeddonoren heeft antistoffen tegen corona

Lees verder

Onderzoeksrapport rekent af met directeur toneelgroep Oostpool

Lees verder

PODCAST - Het NieuwNieuws van 19 januari

Lees verder

Populariteit e-books flink toegenomen tijdens lockdown

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Terrorkraai 'met identiteitscrisis' valt mensen aan bij Drentse supermarkt

Lees verder

Hond bijt mishandelende man ziekenhuis in

Lees verder

Luie leraar stuurt ongepaste tekenopdracht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: