NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 13 januari

Binnen luttele minuten weer helemaal op de hoogte van het allernieuwste Nieuwnieuws-nieuws! 

Met vandaag een blauwe envelop voor Britt Dekker of John de Mol, debat van start over de impeachment van Donald Trump en Rutte III dat voorlopig lekker blijft zitten ondanks de toeslagenaffaire. 

Lijkt het je tof om dagelijks door Peter bijgepraat te worden? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag die mede mogelijk gemaakt wordt door Deck Verzekeringen.

Transcript

Het lijkt er dan echt van te komen, de dag die niemand zag aankomen, voor de tweede keer. Het huis van afgevaardigden begint met het debat over de tweede impeachment van president Trump om te bepalen of hij mag blijven zitten vanweg e zijn betrokkenheid bij de bestorming van het capitool een week geleden. De kaarten zijn wel anders geschud overigens, want er zijn ook een aantal republikeinen in het huis die voor het afzetten van de president zijn. De beelden zijn overigens bizar om te zien, want vanwege de angst voor nieuwe Trumpetisten zijn duizenden militairen van de National Guard aanwezig, op de vloer liggen ze met tientallen te slapen, klaarblijkelijk is het een saai debat. 

Na de impeachment, die zal komen, moet de Senaat erover stemmen en met twee derde meerderheid de president veroordelen. Die kans lijkt vooralsnog niet heel groot, al lijkt het erop dat senaatsleider en voormalig bff van Trump McConnel neigt naar een veroordeling. Ondertussen kijkt Donald Trump met een kussentje in de vorm van een hartje naar buiten met op de achtergrond <…>.

We berichtten er eerder deze week al over. Het stevige nieuws dat Britt Dekker een paard heeft gekregen van Talpa in ruil voor drie uitzendingen van… Ja weet ik veel waar zij in zit. Anyhoe, het paard zou nog op naam staan van Talpa, maar nadat Britt met trots over vertelde in… Ja weet ik veel in welk programma zij zat… Anyhoe, de belastingdienst is op de zaak gedoken en vanwege dit loon in natura kan John de Mol een naheffing krijgen van ongeveer 200.000 euro. Dit stelt Weekend-hoofdredacteur deze woensdag Bart Ettekoven. 

Waarom zo’n belachelijk hoog bedrag, nou het paard zou 400.000 euro waard zijn en er geldt een inkomstenbelasting van 52% op edele dieren. Wellicht is het een iets te journalistieke vraag voor Weekend, maar moet Britt dat dan niet afdragen aangezien het paard haar inkomen is? Anyhoe, wie het moet betalen is onbekend, hoe het betaald moet worden is simpeler. Het zaad van het paard is per scheut ongeveer 10.000 euro waard, dus dat wordt kolven Britt! 

In één van de eerste aflevering van het NieuwNieuws van de dag hadden we het over Aleksej Navalny. De Russische oppositieleider was vergiftigd door de regering van het moederland, maar hij vindt zich nu genoeg hersteld om terug te keren. Nogmaals, zijn thuisland wilde hem vermoorden en toch wil hij terug. 

Met syndroom van Stockholm naar Moskou dus, maar het is natuurlijk vooral erg moedig. "Poetin zegt nu tegen zijn medewerkers dat ze alles moeten doen om te zorgen ik niet terugkom. De onderdanen handelen zoals gewoonlijk: ze verzinnen nieuwe strafzaken tegen mij", verklaart Navalny in een Instagram-bericht. "Maar wat ze doen, is voor mij niet zo interessant. Rusland is mijn land, Moskou is mijn stad, ik mis ze."

Ken je die situatie. Je zit met kerstmis thuis met de hele familie en je hebt gehoord dat je oom en tante ruzie hebben gehad. Sterker nog, je weet dat ome Gerard twee weken geleden met een cola vieux teveel op losse handjes heeft gehad tegen tante Gerda. Ze heeft overstuur je moeder, haar zus gebeld en alles verteld. Ze wil bij ome Gerard weg, dit is de laatste keer dat hij haar heeft geslagen, ze is het zat. 

Een week later is ze alweer van gedachte veranderd, want ja de kinderen, en gossie die man heeft ook zoveel stress van de diabetes en tijdens het kerstdiner is er helemaal niemand die erover praat. Het wordt niet eens een beetje besproken. Tijdens de extra ministerraad van gisterenavond over het vernietigende rapport over de kinderopvangtoeslagenaffaire heeft het kabinet het niet gehad over aftreden.

Acteur Bruce Willis is een winkel in Los Angeles uitgezet omdat hij weigerde een mondkapje te dragen. De Die Hard-ster had wel een bandana om zijn nek, maar wilde die niet voor zijn mond zetten. Het gebeurde allemaal in een Rite Aid-winkel, waar het winkelend publiek over het algemeen vaak niet jonger dan 60 is en een medewerker sprak hem erop aan. Het maakte geen indruk op Willis en hij vertrok direct aan de winkel. Overigens respect voor de medewerker, zoiets durven te zeggen tegen John McClain uit Die Hard <…>!

Aribgate - Ultimatum voor Vera Bergkamp

Politiek

Oppositie: 'Vertrouwen in democratie in het geding'

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Lekker onder een dekentje achter de tv kijken

Lees verder

Video - Mark Rutte klaar met Thierry Baudet: 'Ik heb geen enkele behoefte aan contact'

Politiek

'Dat is zinloos'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Inflatie eurozone naar elfde record op rij

Lees verder

Netflix neemt heel seizoen op maar annuleert serie al voor uitbrengen

Lees verder

Sporters blesseerden zich vorig jaar massaal

Lees verder

Kuipers en Van Gennip doen aangifte tegen Van Houwelingen (FvD) wegens tweet met nazivlag

Lees verder

Wopke Hoekstra: 'Illegale annexatie door Rusland volstrekt verwerpelijk'

Lees verder

Voormalig inbreker met adviesbureau tegen inbrekers vast wegens inbraak

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Limburgse scholieren bellen 112 en raken onwel vanwege deodorant in kantine

Lees verder

Terror-chihuahua poept vrouw de mond vol: 'Ik lag drie dagen in het ziekenhuis'

Lees verder

Dagelijks werd haar graf bevuild: Michael filmt hoe ex van moeder op haar graf pist

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: