NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Man wil kat niet tien uur missen, pleegt gewapende overval op dierenasiel

Ja, dat is ook een manier...

Een 44-jarige ex-militair uit Australië besloot maandag zijn kat op een onaardige manier op te halen bij een dierenasiel in Melbourne. De man had eerder op de dag gebeld naar het asiel, met de vraag of zijn vermiste kat daar verbleef. Dat was het geval, maar een verzorger maakte duidelijk dat het dier pas de volgende dag opgehaald kon worden. De man vond het niet zo leuk dat hij een dag moest wachten op het weerzien van zijn huisdier. Daarom besloot hij gekleed in camouflage-uniform en gewapend met een geweer zijn pluizige maatje op te komen eisen.

Ben ik weer!

De dierenvriend gijzelde een personeelslid door haar vast te binden. Vervolgens probeerde hij de kostbare informatie los te peuteren. Waar was zijn kat? Hij zou tegen de vrouw hebben gezegd: "Als je doet wat ik zeg en naar me luistert, zal ik je niet neerschieten." Da's dan toch aardig. 

Niet veel later verliet de camouflagevent het asiel, zonder zijn kat. Zijn kleding en het wapen begroef hij in de buurt van zijn huis. De volgende dag besloot hij terug te keren naar het asiel, om zijn huisdier alsnog mee te nemen. Dat was immers de afgesproken dag. Dezelfde dag nog werd de man gearresteerd

Tien uur zonder kat

De zaak komt in april voor de rechter. Tot die tijd blijft de man vastzitten. De politieofficier kon niet begrijpen dat de man zo door het lint was gegaan. "Hij wist dat hij hooguit tien uur zonder zijn kat zou moeten doorbrengen." Zijn advocaat zegt dat de man lijdt aan posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). De kat zou hem al vaak hebben behoed voor rare acties.

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: