NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 20 januari

 Het NieuwNieuws van vandaag in een paar podcast-minuutjes! 

Met vandaag: We krijgen een avondklok, Joe Biden beëdigd als 46ste president van de Verenigde Staten, en een belangrijk Brits douanesysteem dreigt overbelast te raken door de Brexit.

Dit en meer hoor je hapklaar samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse NieuwNieuws-nieuwsoverzicht in een paar minuten.  Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, bij Google Podcasts, of op YouTube. Zouden we echt vet erg waarderen, dus superthanks! Beluister de uitzending van vandaag hieronder.  

Transcript

Er komt een avondklok. Het moet nog even overlegd worden met de Tweede Kamer, maar alles wijst erop dat we vanaf aanstaande zaterdag of zondag niet meer naar buiten mogen na half 9 ’s avonds. Om half 5 in de ochtend mag je vervolgens je huis weer uit. De angst voor de Britse variant van het coronavirus is natuurlijk de reden voor deze zeer heftige maatregel. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals werk, het uitlaten van de hond, medische hulp voor ander mens of dier, mantelzorg, uitvaarten, rechtszittingen, onderwijsverplichtingen als examens en natuurlijk, te gast zijn bij een talkshow op tv. En ja mensen, ook de kapsalon mag midden in de nacht besteld worden, het bezorgen van eten is gewoon werk. Overigens gaan ook de grenzen dicht met Engeland, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. 

Het is me daar wat die avondklok. Mensen vinden het maar lastig en dus worden er al honden ter beschikking gesteld voor mensen die toch een ommetje willen maken. Op Marktplaats is een run ontstaan op jassen van Thuisbezorgd. Wacht? Zijn die jassen ook te krijgen in volwassen maten? Thuisbezorgers zijn nooit ouder dan 12 toch? Anyhoe, Marktplaats is nu actief bezig om de handel in avondklokontduikende producten te bestrijden

Actrice Marly van der Velden krijgt een zoon. Ja ik weet ook niet wie dat is. 

In Amerika is Joe Biden beëdigd tot de 46e president van de Verenigde Staten en in zijn acceptatietoespraak riep hij het land op tot eenheid. Dat onder het toeziend oog van onder andere de Clintons, Obama’s, Bushjes en zelfs de Pencejes. In tegenstelling tot Trump was zijn vice-president wel gewoon aanwezig. En dat alles onder het toeziend oog van tienduizenden trouwe fans, of uhm, legereenheden. 

Door de Brexit dreigt HMRC, een belangrijk Brits douanesysteem, overbelast te raken. Dit systeem is voor exporteurs vanuit het Verenigd Koninkrijk essentieel om doorvoerdocumenten te verkrijgen die nodig zijn om goederen de EU in te krijgen. Op dit moment is het voor exporteurs al een hele uitdaging om de vereiste documenten te bemachtigen. "Niemand kan de formulieren krijgen", vertelt de algemeen directeur van Carlton Freight, Peter Hayes, aan Bloomberg. "We hebben al honderden opdrachten moeten afwijzen." Het bedrijf wat Hayes aanstuurt vervoert onder andere auto's, machines en chemicaliën tussen het VK en de EU. In een verklaring laat de overheidsinstantie weten dat de vertraging zou zijn veroorzaakt door softwareproblemen. Ja zo kun je Brexit natuurlijk ook noemen. Boeyaa!!

We eindigen met: Het subsidieschandaal van de week! Het is over en voorbij voor de Energieacademie in Den Haag. Het project dat honderden werkloze kwetsbare jongeren aan een baan moest helpen is failliet gegaan door zelfverrijking en mismanagement, meldt omroep West. Nog geen jaar geleden ging het banenproject in de hofstad van start. Het doel was om in twee jaar tijd 560 werkloze kwetsbare jongeren  en bijstandsgerechtigden te scholen. Hiermee zouden zij werk kunnen krijgen als onder meer stukadoor, metaalbewerker of installateur van zonnepanelen. Voor het project werd een subsidie van 1,3 miljoen euro vrijgemaakt. Inmiddels zijn zeventien mensen aan het werk geholpen en is het geld op.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: