NieuwNieuws

Algemeen

Filmrechten voor WallStreetBets/GameStop al verkocht

Nieuwe film over Reddit vs. Wall Street gaat naar bioscoop

De ophef rondom de aandelen van GameStop is weinigen ontgaan. Ook verschillende studio's hebben lucht gekregen van de groep Reddit-gebruikers die het Wall Street-lui moeilijk hebben gemaakt. De rechten van het hele debacle - voor de Wall Street-types dan - zijn al verkocht.

Filmstudio MGM heeft volgens Deadline de rechten verkregen om het bizarre voorval op het witte doek te verbeelden. De makers van de film The Social Network zouden volgens de geruchten meewerken aan een verfilming van het uit de hand gelopen Reddit-topic.

Volgens bronnen wordt de film gebaseerd op een nog te schrijven boek dat The Antisocial Network zal heten. Het boek moet worden geschreven door Ben Mezrich, die ook het boek over Facebook schreef, dat later als The Social Network verfilmd zou worden. Mezrich zou de handen ineen slaan met Michael DeLuca, producent van de film over Facebook-bons Mark Zuckerberg.

Wall Street-weddenschap

Afgelopen weken was videogamewinkel GameStop veelvuldig in het nieuws. Investeerders op Wall Street hebben al jaren de verwachting dat de aandelen van GameStop gaan kelderen omdat er vooral online games worden gekocht en niet meer in een fysieke winkel.

Een groep Reddit-gebruikers hoorde van het gerucht en besloot de aandelen van GameStop op te kopen. In eerste instantie omdat ze dachten dat het beter ging met GameStop dan waar Wall Street op gokte. Maar doordat de aandelen veelvuldig werden opgekocht, ging ook de waarde omhoog. 

Short trading

De Reddit'ers richtten zich op beleggingsfondsen (hedgefonds) die gebruikmaken van het zogenoemde 'short selling'. Daarbij lenen de fondsen een aandeel van een investeerder in de verwachting dat de prijs gaat dalen. Het geleende aandeel wordt direct verkocht. En nadat de koers daalt, koopt het fonds het aandeel terug en geeft deze terug aan de investeerder. Het verschil houd het fonds zelf. Als je deze tactiek goed toepast, kun je als fonds in korte tijd flink wat geld overhouden.

Meerdere fondsen op Wall Street, en met name Melvin Capital, gingen short op heel veel aandelen van GameStop, waarna Reddit-gebruikers besloten de handen ineen te slaan tegen deze praktijken. Ze kochten massaal aandelen van het gamebedrijf op, waardoor de koers niet daalde, maar juist enorm steeg. De hedgefonds hadden echter aan de investeerders beloofd de geleende aandelen terug te geven, waardoor ze die aandelen nu voor meer geld moesten terugkopen dan waarvoor ze ze hadden verkocht. Hierdoor verloren ze miljarden dollars. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: