NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 3 februari

Weer helemaal up-to-date met ons hapklare NieuwNieuws-nieuwsoverzicht!

 Met vandaag: klapperende kunstgebitten moesten in de kou wachten voor coronaprik, buurtbewoners Rijssen zoeken verantwoordelijke voor treurige trompetklanken bij ingang avondklok en een feelgood vervolg op vriesvandalen die ijsbaan sloopten.

Lijkt het je tof om dagelijks door Peter bijgepraat te worden? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! 

Transcript

Op 8 februari gaan de  basisscholen weer open en er zijn nu richtlijnen naar buiten gebracht over hoe dat moet gebeuren. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en vertegenwoordigers van leraren, schoolleiders en schoolbesturen hebben dat samengesteld en de conclusie is dat leerlingen uit groep 7 en 8 buiten de klas mondkapjes moeten dragen en dat alle kinderen in vaste groepjes worden ingedeeld om het aantal contactmomenten te minimaliseren. Ouders van kinderen in groepen 1 t/m 6 moeten buiten blijven als ze hun kinderen brengen of halen en daar dan uiteraard voldoende afstand houden tot de andere ouders. Kinderen uit groep 7 en 8 wordt geadviseerd om zelfstandig naar school te komen. Pauzes moeten zoveel mogelijk worden gespreid en als er dan een besmetting wordt geconstateerd gaat de gehele klas vijf dagen in quarantaine. Bij een negatieve test kunnen kinderen na vijf dagen weer naar school komen. Als er niet getest wordt, moet het kind nog vijf dagen extra in quarantaine blijven.

Drukte van jewelste vanmorgen bij de Brabanthallen in Den Bosch. Voor het gebouw waar normaal gesproken evenementen plaatsvinden stonden nu tientallen hoogbejaarden in de kou te wachten voor hun coronaprik. De lange rijen waren niet bepaald de bedoelen, vertelt de woordvoerder van GGD Hart voor Brabant aan het Brabants Dagblad. "Dat hier toch mensen buiten in de kou en regen moesten wachten, vinden we erg vervelen." De locatie zou zelfs - om de ouderen op hun gemak te stellen - zijn ingericht met warme wachtruimtes en looproutes. Gedane moeite waar de bevende bejaarden nou niet bepaald veel van meekregen. Woordvoerder Sandra Verhoeven wijt de drukte eraan dat veel mensen te vroeg zouden zijn gekomen. Sommigen zelfs een uur eerder dan de afspraak gepland stond. Dat zou ik ook doen, giebelend van de voorpret een uur eerder komen. 

Gisteren berichtten we al over een aantal schavuiten die een ijsbaan in Nieuwolda hadden gesloopt. En ware het een verhaal van Pietjes Bel hebben de schobbejakken zich vandaag gemeld bij het bestuur. Met berouw en spijt! "De betrokken jeugd heeft zich gemeld, daar ben ik heel blij mee", vertelt Klaas Bellinga aan RTV Noord. "Ze waren zich er niet van bewust dat de ijsbaan zo kwetsbaar was en realiseerden zich niet dat ze zo voor iedereen de ijspret bederven." Bestuurslid Bellinga heeft een goed gevoel overgehouden aan het gesprek met de jongeren. Ze zouden spijt hebben betuigd en zich zelfs spontaan beschikbaar hebben gesteld als vrijwilligers voor de vereniging. Er gaat echt niks boven Groningen. 

Als despoten het moeilijk krijgen, doen ze er werkelijk alles aan om hun tegenstanders te berechten. Poetins aardsvijand Navalny is opgepakt vanwege het schenden van de meldingsplicht omdat hij in een coma lag en oh ja, afgelopen maandag was er ook een staatsgreepje gaande in Myanmar. Het leger heeft de democratisch verkozen Aung San Suu Kyi opgepakt in een coup, simpelweg omdat de militaire politieke partij aan invloed verloor in de verkiezingen. Internationale waarnemers hebben vastgesteld dat van fraude geen sprake zou zijn, maar goed, ze moeten toch iets verzinnen om de hoogste burgerlijke leider te veroordelen. De politie heeft de eerste documenten omtrent de aanklacht van Suu Kyi  ingeleverd bij de rechtbank. Hierin wordt zij beschuldigd van het importeren en in bezit hebben van onwettige walkie-talkies, de clandestiene communicatiemiddelen werden aangetroffen in haar woning. Ook zou ze de coronaregels niet hebben nageleefd. De hoofdstad is afgesloten, maar er is geen avondklok, dat vind de legermacht net te ver gaan. 

Iedere avond voor het ingaan van de avondklok galmen de treurige trompetklanken van de Last Post door het centrum van Rijssen. Buurtbewoners hebben geen idee wie er verantwoordelijk is voor de muzikale omlijsting van het ingaan van de verplichte binnenperiode. Gisteravond probeerden buurtbewoners het mysterie op te lossen door rond dat moment van de avond naar buiten te gaan om te kijken waar het geluid vandaan kwam. Het leverde niets op, want voor de eerste keer sinds het ingaan van de avondklok bleef het stil, zo meldt Tubantia. Het is niet bekend of de avondklokinluiding het werk is van een verveelde trompettist of dat iemand simpelweg de Last Post via zijn speakers door de wijk schalt. De Last Post wordt tegenwoordig vooral gespeeld bij militaire herdenkingen en begrafenissen in Groot-Brittanni├ź. Oorspronkelijk werd het gebruikt als afsluiting van de dag, wat het wel toepasselijk maakt voor de avondklok. Laten we nog even luisteren naar het prachtige lied.

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: