NieuwNieuws

Glamorama

Cardi B alweer beschuldigd van plagiaat

Zou tekst en melodie gestolen hebben van twee rappers

De wereld was afgelopen vrijdag dolblij: Cardi B bracht haar nieuwste single Up met bijbehorende videoclip uit. Nieuws rondom Cardi B is zo'n beetje het enige dat de mens op de been houdt tijdens een pandemie, het is dan ook niet gek dat het liedje binnen een mum van tijd op nummer twee stond in de charts van Apple.

Ook op Spotify doet het nummer het goed. De superster is de eerste vrouwelijke solorapper die zo snel hoog in de hitlijst van Spotify terechtkwam. Kortom: Cardi gaat lekker. En als je goud geld verdient met daar waar je goed in bent, zijn er altijd mensen die een graantje willen meepikken.

Bewijs in een tweet

Deze keer zijn het de Amerikaanse rappers Mir Pesos en Mir Fontane. Zij brachten in september het liedje Stuck uit. En Cardi B's Up lijkt volgens de heren wel heel erg op Stuck. Ze beschuldigen de succesvolle rapper ervan dat ze hun liedje heeft gestolen. Het bewijs is te vinden in - jawel - een tweet.

In een video is te zien hoe de twee liedjes naast elkaar worden gezet. In beide nummers worden de woorden 'if it's up, then it's stuck' gebruikt. Met hetzelfde ritme en enigszins hetzelfde wijsje. De rappers delen in de tweet mee dat ze hun geld willen zien. Oordeel zelf.

Duizenden dollars als bedankje

Maar Cardi zou Cardi niet zijn zonder een gevatte reactie. "Naaa, ik ben iemand die problemen en dagen in de rechtbank ontwijkt", reageert ze. En als ze daadwerkelijk is geïnspireerd door iemand, is ze de kwaadste niet en betaalt ze graag een paar duizend dollar als bedankje. Ze is sowieso niet vies van wat geld uitgeven.

Het lijkt er niet op dat de twee rappers Cardi hebben geïnspireerd. Om dat te bewijzen, deelde ze een Instastory uit augustus - een maand voor de release van Stuck, waarop te horen is dat ze bezig is met het nummer. Volgens de beschuldigers werd Stuck in september uitgebracht, maar was 'ie écht al wel eerder op YouTube te vinden. Gejat of niet, de twee heren gaan de clip van Cardi in elk geval nimmer overtreffen.

PSV sluit deal met Joël Drommel

Sport

Doelman maakt overstap naar Eindhoven

Lees verder

Nieuw deel Fast & Furious vanaf 8 juli in bios

Glamorama

Eerste blockbuster in lange tijd

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Parlementslid verschijnt ongekleed in Zoom-vergadering

Lees verder

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Lees verder

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Moeder komt met bokshandschoen naar school, vecht met scholiere

Lees verder

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: