NieuwNieuws

Sport

Wielrennersvakbond niet onder de indruk van boze reacties op nieuwe veiligheidsregels

'Misschien minder tijd op TikTok spenderen en pro-actiever zijn als het over veiligheid werkplek gaat'

De rubberentegelisering van de samenleving slaat ook in de wielerwereld toe. De profs mogen van de UCI vanaf maart niet meer 'dalen op de buis' en tijdens wegwedstrijden mogen ze niet langer in de tijdrithouding zitten. Er volgde een golf van kritiek na het aanscherpen van de regels, maar dat schiet een aantal renners die bij de overleggen aanwezig waren in het verkeerde keelgat.  

In normaal Nederlands vindt de internationale wielerbond de manier waarop profs vaak op de fiets zitten te gevaarlijk. De UCI is van mening dat de profs een voorbeeldfunctie hebben, en mede daarom werden de regels aangescherpt.

Dit is in overleg gebeurd met de rennersvakbond, waar onder andere levende legende Philippe Gilbert deel van uitmaakt. Hij zat samen met Matteo Trentin bij de overleggen hierover. De rest van het peloton werd via de mail op de hoogte gehouden van de besprekingen. Des te raarder dus dat het peloton van zich laat horen als de kogel al door de kerk is.

Vooral Trentin reageert als door een wesp gestoken op de kritiek uit het peloton. Hij vindt dat de kritiek te laat komt, en dat de renners zich eerder hadden moeten melden als ze het er niet mee eens waren. Trentin briest tegen cyclingnews: 'Niemand kan volhouden dat hij niet is geïnformeerd, dus misschien een idee om minder te TikTokken en meer bezig te zijn met het veiliger maken van de sport?'

Daarnaast benadrukt de flamboyante Italiaan dat slechts 16 van de 800 geadresseerde renners de stukken van de vergaderingen hebben gedownload. Ze wisten dus van niks, maar ze hadden het wel kúnnen weten. Trentin: 'Ze hadden hun mail moeten checken en documenten moeten downloaden. Het is makkelijk om te twitteren dat de renners niet zijn geïnformeerd. Ik ben heel geïrriteerd door wat er nu allemaal wordt gezegd. In het verleden was de communicatie inderdaad niet best, maar dat was ditmaal niet het geval.'

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: