NieuwNieuws

Tech & Gaming

McLaren gaat hybride met 680 pk sterke Artura

Snoeihard racen en net doen of je om het milieu geeft...

McLaren heeft weer eens een nieuwe supercar gelanceerd. Het Britse merk knalt er in hoog tempo nieuwe modellen uit, maar deze is bijzonder, want voor het eerst maakt McLaren een in serie geproduceerde hybride supercar. De nieuwe Artura is goed voor 680 pk en is dus zeker geen Prius qua prestaties. 

De Britten bouwden in 2013 al de hybride P1, maar dat ging destijds om hypercar in een zeer beperkte oplage. De Artura is echt een productieauto en daarmee de eerste stap van McLaren naar een hybride, en mogelijk uiteindelijk elektrische, toekomst. In dit geval gecreëerd door een 3,0 liter V6 benzinemotor aan een elektromotor te koppelen. 

Powerrrr

Dankzij deze combinatie kan de Artura 30 kilometer puur op elektriciteit rijden. Dat is goed voor lage verbruikcijfers, maar compleet niet interessant voor de mensen die dergelijke auto's kopen. Die zijn meer geïnteresseerd in het vermogen van 680 pk (585 pk van de V6 en 95 pk van de elektromotor) waarmee de sprint naar de 100 km/u in 3,0 seconden verloopt en de topsnelheid op 330 km/u komt te liggen. 

De toevoeging van een hybride element aan de auto zorgt wel voor extra gewicht, 130 kilo om precies te zijn, maar door de rest van de auto zo licht mogelijk te houden geeft de weegschaal slechts 1.498 kilo aan. Dat is slechts 61 kilo meer dan zijn grote (en niet hybride) broer, de 720S. 

Mag wat kosten

Ondanks dat het hybride-nieuws alle aandacht opeist, gaat het nieuwe model ook in andere opzichten met zijn tijd mee. De Artura heeft onder meer een nieuwe achterwielophanging en handige gadgets zoals automatisch grootlicht, verkeersbordherkenning en adaptieve cruisecontrol. 

De Artura verschijnt in eerste instantie als coupé, maar het zal niet lang duren voordat McLaren een Spider onthuld. Het nieuwe model komt onder de 720S als ""instapmodel"" in het assortiment te zitten, want de 570S en al zijn varianten verdwijnt. De prijs in Nederland wordt op een later moment bekendgemaakt, maar reken op een bedrag ten noorde van 250.000 euro. 

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Toegegeven: ook een paar slechte

Lees verder

Bijna alle aanbiedingen verdrinken in nieuwe wet tegen stuntbier

Binnenland

Dat scheelt een slok op een borrel

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Victoria's Secret stopt met sexy 'Angels'

Lees verder

Stadioncrasher van Greenpeace bijna neergeschoten

Lees verder

Akwasi niet vervolgd voor oude tweets

Lees verder

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Lees verder

Brand sloopt hoofdgebouw Beekse Bergen

Lees verder

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bewaker speelt chirurg: patiënt overlijdt

Lees verder

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: