NieuwNieuws

Tech & Gaming

Rapmuziek factcheck: zoveel proteïne bevat sperma

Wetenschapper kijkt of teksten feitelijk kloppen

Als wetenschapper is het belangrijk dat je de feiten op een rij zet. Onderzoeken, berekenen, hypotheses checken en dat waar nodig voor de leek begrijpelijk maken. Iemand die daar zeer bedreven in is, is Raven Baxter. Beter bekend als Raven the Science Maven.

Baxter is moleculair bioloog en naast wetenschapper ook nog eens muzikaal. Om haar studenten te motiveren, combineert ze regelmatig muziek en wetenschap met elkaar. Meestal rondom haar vakgebied, zo nu en dan maakt ze een uitstapje naar een ander werkveld.

Vandaag factcheckt ze op Twitter het nummer Throat Baby van BRS Kash. In het nummer wordt vrij grafisch beschreven hoe de ideale pijpbeurt van de rapper er aan toe gaat. Daarin benoemt Kash ook dat hij de vrouw die hem bevredigt proteïne geeft.

Rekensommetje

"Het is mijn werk als wetenschapper en rapper je te laten weten dat wanneer BRS Kash zegt: 'Ze krijgt proteïne als ik haar de babies geef', dat het wetenschappelijk klopt", begint ze een draadje op Twitter. "Hij beschrijft de chemische samenstelling van sperma correct. De gemiddelde hoeveelheid sperma bevat 5,040 milligram eiwitten per honderd milliliter."

Als wiskunde-enthousiasteling besluit ze wat berekeningen op de songtekst los te laten. "Bij een ejaculatie wordt er gemiddeld zo'n 5 milliliter sperma geproduceerd", begint ze. Dat betekent dat er 252 milligram eiwitten vrijkomen. "Dus, voor de wetenschap: hoeveel moet je eten om de nodige hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen?"

Hoop ejaculaties per dag

Met een waarschuwing dat ze geen diëtist is en dit dus geen officieel voedingsadvies is, begint ze de berekening. Baxter rekent met andere eenheden, voor het gemak houden we even de kilo's aan. "De aanbevolen hoeveelheid eiwit is in principe 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht", schrijft het Voedingscentrum, in Amerika wordt ongeveer hetzelfde aangeraden. Baxter gaat uit van een man van ongeveer 80 kilo, die heeft ongeveer 63 gram eiwitten per dag nodig.

"Dat is 63.000 milligram", schrijft Baxter. "Als de gemiddelde ejaculatie 252 milligram eiwitten bevat, kom je uit op 250 ejaculaties." Ze benadrukt nog eens dat ze geen diëtist is, maar: "Ik zou niet aanraden dit je grootste bron van eiwitinname te maken."

Het nummer dat wordt gefactcheckt, kun je hier nog even rustig beluisteren.

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: