NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Boerderij naast Area 51 staat te koop

Voor 4,5 miljoen dollar mag je zelfs je koeien laten grazen tussen de aliens

Hoewel veel mensen het wel zouden willen, is het maar voor weinigen weggelegd: een bezoekje aan Area 51. De militaire basis wordt intensief bewaakt en tot nu toe zijn de pogingen om daar binnen te komen, niet heel succesvol geweest. Maar er is hoop!

Vlak naast de beruchte basis, waarover de meest wilde verhalen de ronde doen, staat sinds kort een behoorlijk stuk grond te koop. Voor een bescheiden 4,5 miljoen dollar ben je de trotse eigenaar van een landgoed van 323 vierkante meter, pal naast de plek waar volgens sommigen allerhande bewijzen van buitenaards leven te vinden zijn.

Tekst gaat verder onder de video

Grazen in Area 51

Toen de huidige eigenaars in 1973 de ranch kochten, hadden de meeste mensen nog nooit van de nabijgelegen militaire basis gehoord. Toen de familie Medlin inmiddels zo'n tien jaar op de boerderij woonde, eigende de Amerikaanse luchtmacht zich voor de basis 360.000 vierkante kilometer aan grond toe.

Dit kwam boer Medlin niet zo goed uit aangezien zijn kudde geregeld graasde in het gebied. Als goedmaker voor het ongemak kreeg hij toestemming om een deel van zijn kudde te laten grazen op het terrein van Area 51. Een regeling die ook voor de nieuwe eigenaar zal gelden.

Brievenbus

Bij de boerderij hoort ook een wel zeer bijzondere brievenbus. Deze staat bekend als 's werelds meest gefotografeerde brievenbus en is een heuse toeristische trekpleister. Of de brievenbus zal blijven staan of dat de hele boerderij zal worden afgesloten voor publiek is aan de nieuwe eigenaar.

De interesse in het militaire terrein ontstond toen Bob Lazar, iemand die zich voordeed als een oud medewerker van Area 51, eind jaren tachtig de meest wilde beweringen deed over de militaire basis. Sindsdien zijn het gebied rondom Area 51 en de boerderij hét bedevaartsoord voor mensen die heilig geloven in buitenaards leven. 

 Tekst gaat verder onder de foto

Bestorming Area 51

Ook sommige Nederlandse avonturiers bezoeken de regio. Zo werden in september 2019 YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep opgepakt toen zij het terrein probeerden op te komen. Een week na de arrestatie werden ze met een boete van 4500 dollar op borgtocht vrijgelaten.

Rond diezelfde tijd was er ook een facebookevenement gepland om met een grote groep mensen de basis te gaan bestormen, onder het mom van 'ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden'. Hoewel dit voor sommigen duidelijk een grap was, zijn er uiteindelijk meerdere mensen rond de basis gesignaleerd die echt hoopten met een grote groep de aanval in te kunnen zetten.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: