NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Boerderij naast Area 51 staat te koop

Voor 4,5 miljoen dollar mag je zelfs je koeien laten grazen tussen de aliens

Hoewel veel mensen het wel zouden willen, is het maar voor weinigen weggelegd: een bezoekje aan Area 51. De militaire basis wordt intensief bewaakt en tot nu toe zijn de pogingen om daar binnen te komen, niet heel succesvol geweest. Maar er is hoop!

Vlak naast de beruchte basis, waarover de meest wilde verhalen de ronde doen, staat sinds kort een behoorlijk stuk grond te koop. Voor een bescheiden 4,5 miljoen dollar ben je de trotse eigenaar van een landgoed van 323 vierkante meter, pal naast de plek waar volgens sommigen allerhande bewijzen van buitenaards leven te vinden zijn.

Tekst gaat verder onder de video

Grazen in Area 51

Toen de huidige eigenaars in 1973 de ranch kochten, hadden de meeste mensen nog nooit van de nabijgelegen militaire basis gehoord. Toen de familie Medlin inmiddels zo'n tien jaar op de boerderij woonde, eigende de Amerikaanse luchtmacht zich voor de basis 360.000 vierkante kilometer aan grond toe.

Dit kwam boer Medlin niet zo goed uit aangezien zijn kudde geregeld graasde in het gebied. Als goedmaker voor het ongemak kreeg hij toestemming om een deel van zijn kudde te laten grazen op het terrein van Area 51. Een regeling die ook voor de nieuwe eigenaar zal gelden.

Brievenbus

Bij de boerderij hoort ook een wel zeer bijzondere brievenbus. Deze staat bekend als 's werelds meest gefotografeerde brievenbus en is een heuse toeristische trekpleister. Of de brievenbus zal blijven staan of dat de hele boerderij zal worden afgesloten voor publiek is aan de nieuwe eigenaar.

De interesse in het militaire terrein ontstond toen Bob Lazar, iemand die zich voordeed als een oud medewerker van Area 51, eind jaren tachtig de meest wilde beweringen deed over de militaire basis. Sindsdien zijn het gebied rondom Area 51 en de boerderij hét bedevaartsoord voor mensen die heilig geloven in buitenaards leven. 

 Tekst gaat verder onder de foto

Bestorming Area 51

Ook sommige Nederlandse avonturiers bezoeken de regio. Zo werden in september 2019 YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep opgepakt toen zij het terrein probeerden op te komen. Een week na de arrestatie werden ze met een boete van 4500 dollar op borgtocht vrijgelaten.

Rond diezelfde tijd was er ook een facebookevenement gepland om met een grote groep mensen de basis te gaan bestormen, onder het mom van 'ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden'. Hoewel dit voor sommigen duidelijk een grap was, zijn er uiteindelijk meerdere mensen rond de basis gesignaleerd die echt hoopten met een grote groep de aanval in te kunnen zetten.

Buitenland

Brits Lagerhuislid David Amess (Tory) neergestoken (Update: Politicus is overleden)

Lees verder

'Afghaanse tolk op Nederlandse evacuatielijst vermoord'

Binnenland

Video - Ben Knapen (CDA) licht Tweede Kamer in tijdens Afghanistan-debat

Lees verder

Video - Caroline van der Plas van BBB denkt mee: We kunnen die Afghanen ook in de Tweede Kamer opvangen

Binnenland

'We hebben hier vier lege verdiepingen'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Video - Sietse Fritsma (PVV): Liegende Sigrid Kaag moet ook als Kamerlid opstappen

Lees verder

Agenten nodigen dief politiefiets uit op bureau en het werkt

Lees verder

Bedreiger van Lale Gül krijgt jaar jeugddetentie

Lees verder

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (33)

Lees verder

Gidi Markuszower (PVV) heeft 3 microfoons nodig totdat hij zijn asielpunt kan maken

Lees verder

Video - Martin Bosma (PVV) sloopt 'NPO66' en Sigrid Kaag

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noorwegen waarschuwt burgers: niet op Rusland plassen!

Lees verder

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: