NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 25 februari

Het allernieuwste Nieuwnieuws-nieuws in een paar minuutjes aan elkaar gepraat door onze host Peter!

Met vandaag de plannen van de horeca om de boel weer open te gooien aankomende week, sekswerkers gaan met mobiele peepshow protesteren in Den Haag en Amerikaan spot zeldzame hermafrodiete ivoorsnavelspecht.

Dit en meer hoor je hapklaar samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse NieuwNieuws-nieuwsoverzicht van een paar minuutjes.  Abonneren kan op Spotify,  in Apple Podcasts, bij Google Podcasts, of op YouTube. Zouden we echt vet erg waarderen, dus superthanks! Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

Dinsdag 2 maart mag met een dikke stift in de agenda, want dan gaat een gedeelte van de horeca weer open. Niet omdat het kan, maar omdat het moet, vinden veel horecaondernemers. Een actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland roept collega's op om dinsdag 2 maart massaal de terrassen open te gooien en gasten te ontvangen. Het gaat om dezelfde actiegroep die eerder op 17 januari al de deuren wilde openen, maar toen puntje bij paaltje kwam toch gesloten bleef. "Dat kwam omdat destijds 'code zwart' dreigde te ontstaan in de zorg", vertelt woordvoerder Johan de Vos bij Omroep Brabant

"Maar heel veel horecamensen geven aan dat het niet langer meer kan op deze manier. Er moet iets gebeuren en alle collega's in Nederland zijn welkom om zich aan te sluiten." Deze keer zou het volgens De Vos niet om een loos dreigement gaan en staan de terrassen op 2 maart gewoo n buiten. "Wij weten zeker dat we veilig en verantwoord onze zaken kunnen openen. Om te beginnen buiten met de terrassen. Uiteraard wel op anderhalve meter.", voegt hij eraan toe. Tappie Jupiler, kopstootje ernaast, heerlijk. 

Kappers en stylisten mogen de deuren vanaf 3 maart openen, sekswerkers moeten de benen gesloten houden. En daar zijn ze het niet mee eens. Uit protest gaan ze aanstaande dinsdag, gezellige dag trouwens, protesteren in Den Haag en dat doen ze op een ludieke manier. Ze nemen namelijk een zelfgebouwde peepshow op wielen mee. Premier Mark Rutte verklaarde tijdens de persconferentie dat het bijzondere karakter van dat beroep, namelijk dat je heel dicht bij elkaar bent, extra risico's met zich meebrengt voor de verspreiding van het virus, maar daar is sekswerker Moira Mona het niet mee eens. 

"Sekswerkers zijn professionals en hebben zich altijd al beschermd tegen virussen en bacteriën. Het is gewoon belachelijk dat we niet dezelfde rechten hebben als andere werkenden en niet hetzelfde behandeld worden als andere contactberoepen terwijl daar geen enkele reden voor gegeven wordt", vertelt ze in het Dagblad van het Noorden. Waarbij gezegd moet worden, als je je kind Moira Mona noemt is het logisch dat ze een sekswerker wordt. Zij benadrukt tevens dat veel leden van haar beroepsgroep buiten de steunmaatregelen van het kabinet vallen en dus extra hard worden getroffen door de lockdown. Daarom heeft ze voor komende dinsdag de actie georganiseerd. De boze sekswerkers zullen dan op de Hofplaats demonstreren voor meer vrijpartijheden.   

Een video van een pakketbezorger die zonder enige subtiliteit de pakjes uit zijn bus smijt, zorgt voor de nodige ophef op internet. Mensen zijn verontwaardigd over de hardhandigheid waarmee er met hun mogelijk breekbare pakjes wordt omgegaan en zijn ook niet te spreken over de reactie van de bezorger. Aanleiding voor de ophef is een tweet van Bianca Toeps uit Rotterdam die de pakketwerper op video vastlegde. Ze vroeg nog of hij iets voorzichtiger kon zijn met de pakjes, maar daar had de bezorger geen boodschap aan. 

"Als je niet wil dat ik ermee gooi, moet je niks sturen." PostNL heeft inmiddels ook gereageerd en laat weten dat de klacht is doorgezet naar het sorteercentrum van waaruit de bezorger rijdt, zodat dit met hem besproken kan worden. "Volgen er daarna toch nog meer klachten dan kan het zijn dat we uiteindelijk afscheid van elkaar nemen." Check de schokkende beelden vooral op NieuwNieuws.nl of geef @biancatoeps uit Rotterdam een volgje op de twittert. 

Het was de comedy voor de ontwikkelde mens uit de jaren 90, werd daarom ook overspoeld met 37 Emmy’s, maar was zelden grappig. Vond ik maar hey ik was nog heel jong. Gelukkig krijg ik nog een kans want Frasier komt terug! De originele Frasier was tussen 1993 en 2004 een van de populairste sitcoms op de Amerikaanse televisie en het levende bewijs dat spin-offs niet per se gedoemd zijn te mislukken. Frasier Crane was tussen 1982 en 1993 als bijrol te zien in de serie Cheers over een bar in Boston waar hij als stamgast over de vloer kwam. 

Na de tijdlijn van Cheers en een huwelijk dat op de klippen liep, verhuisde hij terug naar zijn geboorteplaats Seattle. Hier kreeg hij een baan als radiopsychiater en gezelschap van onder meer zijn volkse vader Martin, rigide jongere broer Niles, thuiszorgmedewerkster Daphne en Jack Russel Eddy. John Mahoney, de acteur die Frasier's vader speelde, zal in elk geval ontbreken. Hij is twee jaar geleden op 77-jarige leeftijd overleden. 

In Pennsylvania (Verenigde Staten) is een zeldzame half-mannetje-half-vrouwtje-vogel gespot. Het 'hermafrodiete'dier werd gefotografeerd door vogelaar Jamie Hill, die snel naar buiten stormde toen hij van een kennis hoorde dat het rondvloog in de buurt. Intersekse vogels zijn zeer zeldzaam. Bij vogels verschillen mannetjes en vrouwtjes vaak van kleur, deze vogel is daarom ook half rood en half oranje-wit. "Dit zie je maar één keer in je leven, een kans van één op een miljoen.", vertelde Hill aan de BBC

De vogel in kwestie is een grote ivoorsnavelspecht, waarvan lang werd gedacht dat deze was uitgestorven was. "Ik wilde deze soort al twintig jaar op camera vastleggen." aldus Hill. Dat de vogel qua uiterlijk hermafrodiet lijkt, betekent niet dat hij of zijn ook echt gemixte geslachtskenmerken heeft. Waarschijnlijk is alleen het uiterlijk half-man-half-vrouw, een fenomeen dat gynandromorfisme heet. Hoe de vogel wenst aangesproken te worden is niet bekend, maar een foto van de mooie vogel is te zien op NieuwNieuws.nl

Politiek

Video - Pieter Omtzigt spreekt de natie toe (En Vera Bergkamp wil hem korthouden)

Lees verder

Algemeen

Politie gaat herkenbare foto tonen van getuige van kopschoppers Mallorca

Lees verder

Koopkrachtdaling kan oplopen tot 200 euro per maand

Algemeen

We gaan er gemiddeld 40 euro op achteruit

Lees verder

'2G en 3G werken nauwelijks tegen virus'

Politiek

Vrijheidsbeperkende maatregelen werken niet tegen besmettingen

Lees verder

Nog meer adverteerders keren The Voice of Holland de rug toe #TVOH

Glamorama

Na T-Mobile nu ook Renault en isla pastilles (wie?) weg

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Johan Remkes (70) nog steeds niet met pensioen - Gaat nu Groningers helpen

Lees verder

Producent ITV laat The Voice of Holland-affaire onderzoeken door advocaat #TVOH

Lees verder

Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde #TVOH

Lees verder

DENK ziet geen probleem in meerdere functies campagneleider

Lees verder

Linda de Mol verbreekt relatie met Jeroen Rietbergen #TVOH

Lees verder

Nederland hoeft Afghaanse gezinnen niet met spoed te evacueren van rechter

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Paus ontvlucht Vaticaan voor platenzaak

Lees verder

Landmijnopsporende buidelrat Magawa (8) overleden

Lees verder

Agenten ontslagen nadat ze overval negeerden om Pokémon te vangen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: