NieuwNieuws

Buitenland

Nieuwe versoepelingen in België voorlopig van de baan

“Als het stormt kan je niet opstijgen” - premier Alexander de Croo

In meer en meer Europese landen wordt billenknijpend gekeken naar de stijgende besmettingscijfers. Waar Frankrijk en Zweden al kampen met eerste tekenen die lijken te duiden op een derde golf, neemt ook het aantal besmettingen in België langzaamaan toe. Reden genoeg voor premier De Croo om de Belgen geen versoepelingen in het vooruitzicht te bieden, schrijft HLN.

Volgens de premier is het op dit moment onverantwoord om de maatregelen terug te draaien. In België zouden vanaf maart een aantal regels versoepeld worden. Zo moest de buitenbubbel van vier naar acht personen worden verruimd en zouden de niet-medische contactberoepen zoals masseurs en schoonheidssalons weer open mogen. Ook het inreisverbod blijft tot 1 april van kracht.

Doordat het aantal ziekenhuisopnames in de lift zit, gaan deze versoepelingen niet door. Op 8 maart wordt gekeken of er een nieuwe datum geprikt kan worden.

"Enige juiste beslissing"

De Vlaamse viroloog Marc van Ranst noemt het besluit van zijn premier de enige juiste. Wat de Jaap van Dissel van onze zuiderburen vooral kopzorgen bezorgt is dat de ziekenhuisopnames zich afwijkend van de modellen gedragen. Hij benadrukt wel dat de Belgen niet nog meer op slot moeten op basis van de huidige situatie. Het huidige pakket aan maatregelen zou voldoende moeten zijn.

In Nederland ligt het aantal besmettingen zo'n 50 per 100.000 inwoners hoger per dag. Hier gaan wel allerlei zaken van het slot. Maar dat komt omdat hier verkiezingen zijn en in België niet. De grootste coronabroeinesten van Europa zijn nu te vinden in Tsjechië, Estland, Slowakije, Zweden en Frankrijk. Noorwegen, Finland, Denemarken, Duitsland en Kroatië weten de boel eind februari het meest onder controle te. houden. 

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Buitenland

Bouwde meer piramides dan de Egyptenaren 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: