NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Zo kom je je weekend weer door

Oh ja, trek dat biertje maar open want het is weekend! We hebben slecht nieuws want de zomertijd gaat in en dat betekent dat je een uurtje korter weekend hebt. Maar, niet getreurd, we hebben een leuk programma voor je gemaakt om het leed te verzachten. Zodat je ook dit weekend weer lekker films en series kunt gaan bingen. Pop de popcorn en ga ervoor.

Bingen: The Irregulars

Na het succes van Enola Holmes borduurt Netflix nog even door op adaptaties van Sir Arthur Conan Doyle’s wereldberoemde detectiveserie. Sherlock Holmes is dit keer een karakter in de serie The Irregulars. Zijn kompaan Dr. Watson speelt een wat grotere rol in de serie, die uiteindelijk draait om een groep tieners met bovennatuurlijke krachten.

De serie speelt zich af in de Victoriaanse tijd en natuurlijk is het duistere Londen uit die periode het decor voor The Irregulars. De dakloze tieners blijken allerlei bijzondere gaven te hebben en daar kan Watson wel wat mee. Er is namelijk een scheur tussen onze wereld en een andere wereld, die moet worden gedicht. Dat hoopt Watson met de tieners en natuurlijk zijn goede vriend Sherlock voor elkaar te boksen.

Altijd hetzelfde: Palm Springs

Het is inmiddels een genre op zich, films waarin de hoofdrolspeler(s) keer op keer dezelfde dag beleven. Wat ze ook doen, ze komen er niet uit. Beetje zoals het echte leven sinds maart 2020. Wat we ook doen, elke dag is hetzelfde. Prima reden om een film te kijken waarvan je ondanks de timeloop wél een goed gevoel krijgt.

Prettig dus dat Prime de film Palm Springs heeft toegevoegd. In de hoofdrol niemand minder dan de hilarische Adam Samberg (Brooklyn 99) en Cristin Milioti (How I Met Your Mother). Goeie romkom voor dit laatste weekend waarin je om 21:00 uur binnen moet zijn en maar wederom voor de tv neerploft. Vanaf volgende week is die timeloop verbroken en zit je om 22:00 uur op dezelfde plek op de bank.

Spannend: Child 44

Vorige week spatte Tom Hardy van je televisiescherm tijdens de televisiepremière van Child 44, nu kun je de misschien-wel-nieuwe-James Bond-acteur op je gemakje nog een keer bekijken op Videoland. De streamingsdienst heeft deze film die zich afspeelt tijdens de koude oorlog namelijk aan het arsenaal toegevoegd. Een aanrader.

Hardy speelt een Russische detective die fantastisch is in zijn vak. Hij pakt mogelijke verraders op, laat hier en daar iemand martelen en executeren maar we zien aan alles dat de oorlogsheld wel een goed mens is. Wanneer hij een reeks vermoorde kinderen op het spoor komt, moet en zal hij uitvinden wie de dader is. Probleempje, in het Rusland van Stalin bestaat geen moord want moord is een kapitalistische bezigheid. Kortom, hoop gedoe voor het karakter van Hardy. Heerlijk spannende thriller.

Docu: Seaspiracy

Na de ijzersterke documentaire Cowspiracy, waar we hier op de redactie liever niet over spreken omdat we dan nooit meer een biefstukje op de barbecue durven te gooien, komt Netflix nu met Seaspiracy. De mensheid blijkt niet alleen schandalig om te gaan met landdieren zodat we maar kunnen consumeren, op zee gaat ‘t niet veel beter. En dat is slecht nieuws. De biodiversiteit verdwijnt en voor we ‘t weten zitten we over tientallen jaren in één of andere slechte rampenfilm.

Hoe dan ook, niet leuk om te kijken maar wel verplicht lesmateriaal. Beide documentaires, trouwens. Je hoeft helemaal niet vol spiritueel, veganistisch, maanstandvolgende Great Reset te gaan waarbij je de Baghwan als je redder aanvaard, maar een beetje bewust zijn van hoe ‘t met de aarde gesteld is door onze vreterij is niet verkeerd.

Lekkere wegkijker: Sonic: the Hedgehog

Het verfilmen van een videospel is meestal een heel slecht idee, maar in het geval van Sonic: The Hedgehog pakt het eigenlijk wel oké uit. Kan ook zijn dat onze standaard gewoon een stuk lager ligt bij gebrek aan écht grote releases het afgelopen jaar. Die waren op twee handen te tellen. Denken we. Hoe dan ook, deze deels live action en deels animatiefilm over de razendsnelle egel pakt leuk uit. Jim Carrey speelt een briljante evil genius op zijn typische Carrey-manier. Prima vertier, je vindt ‘t vanaf zondag op Prime. 

Terugkijken: Your Honor

Mocht je toe zijn aan heel veel drama in de vorm van een briljante serie, zap dan in je digitale gids even terug naar woensdag 24 maart. Net5 zendt vijf weken lang iedere woensdag twee afleveringen van Your Honor uit. In deze miniserie rijdt de zoon van een geliefde rechter in New Orleans (Bryan Cranston) een leeftijdsgenoot dood. De rechter wil het juiste doen en gaat naar het politiebureau om zijn zoon aan te geven. 

Totdat hij erachter komt wié er eigenlijk dood is. Voor deze rechter is er namelijk één ding belangrijker dan het goede doen en dat is zijn zoon beschermen. Koste wat het kost. Zonder te spoilen: hele spannende serie van tien afleveringen. Twee afleveringen achter elkaar is wat heftig, leve de terugkijkoptie.

Wegdromen bij Hugo

Vrijdagavond kun je op Spike even heerlijk wegdromen naar het Parijs van de jaren 30. Het populaire kinderboek Hugo werd in 2011 verfilmd door Martin Scorsese en het resultaat is een succesje te noemen. Hugo is zijn beide ouders verloren en leeft in een treinstation. Hij probeert een mysterie rondom zijn vader (Jude Law) te ontrafelen. En dan ontmoet hij een meisje die hem daar misschien wel mee kan helpen. De twee gaan op onderzoek uit, je volgt ze vanaf half negen. Fijne cast met onder andere Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley en de geweldige Chloë Grace Moretz.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Video - Sylvana Simons (BIJ1) beschuldigt Ferd Grapperhaus van racisme

Binnenland

Joost Eerdmans (JA21) schiet minister te hulp: 'Dit is weer haar racistische nummertje'

Lees verder

Trailer: The Grand Tour komt met nieuwe special

Glamorama

Clarkson & Co terug op de buis

Lees verder

Amsterdam gaat door met preventief fouilleren maar zonder burgerwaarnemers

Binnenland

Burgemeester Femke Halsema heeft alle vertrouwen in de politie

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vuurwerkpeiling - Meerderheid Nederlanders voor permanent vuurwerkverbod

Lees verder

Sylvie Meis straalt in ALDI-lingerie

Lees verder

Geert Wilders knipoogt naar Sigrid Kaag

Lees verder

Gideon van Meijeren (FvD) maakt de gehele Tweede Kamer boos

Lees verder

Douane vangt 759 kilo coke in Rotterdam

Lees verder

PAK AAN, BUSHOKJE! TPO Podcast 302 met Roderick Reltuig en Bertje Baudet

Lees verder

Video - Kamervoorzitter Vera Bergkamp verbiedt gebruik van het woord 'tribunaal'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Belgische kerk reinigt altaar met wijwater en gebed na seksvideo

Lees verder

Celstraf dreigt voor blotebillenfoto Russisch model

Lees verder

Professor geeft online les vanuit zijn badkuip

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: