NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker bingen tijdens dit extra lange weekend

Hoera, het is weer weekend! Het goede nieuws is dat je sinds deze week een uurtje langer buiten mag spelen. Het slechte nieuws is dat je om tien uur gewoon weer op de bank ploft om te vervallen in de sleur van de pandemie.

Maar niet getreurd: de redactie van NieuwNieuws heeft ook deze week weer alle streamingsdiensten en tv-gidsen doorgespit. Zodat je toch niet helemaal in de sleur valt en een keer wat nieuws kunt gaan kijken. Doos paaseitjes erbij en het weekend is compleet.

Nieuw: Madame Claude

Aaaah, Parijs in de jaren zestig! Romantischer wordt het niet, toch? Veeg dat romantische beeld maar van tafel. De nieuwste arthousefilm aangekocht door Netflix draait om seks, politiek en misdaad. Madame Claude vertelt het waargebeurde verhaal over de Franse bordeelhoudster die wereldberoemd was onder hoogwaardigheidsbekleders. Zelfs John F. Kennedy schijnt bezoekjes gebracht te hebben aan haar luxe call girls.

Haar leven is opnieuw verfilmd - nou ja, er is een film gebaseerd op haar leven - en de trailer belooft veel goeds. Nu alle filmhuizen en bioscopen zijn gesloten, is het fijn dat dit soort films toch nog te zien zijn.

Bingen: Castle

Zin om een heerlijk klassieke misdaadserie te bingen? Dan heeft Videoland goed nieuws voor je: die hebben alle seizoenen van Castle online gezet. Acht seizoenen lang kijk je naar de charmante schrijver van misdaadromans die samen met een aantrekkelijke rechercheur moorden oplost. Weinig fijner dan een klein uurtje genieten van knappe mensen die een misdaad oplossen waarvan jij in het begin van de aflevering al wel een donkerbruin vermoeden had hoe het zat.  

Terugkijken: Manhunt: Unabomber

In de jaren zeventig lukte het Theodore Kaczynski om de FBI flink wat hoofdpijn te bezorgen. De wiskundige en extremist was gek op de natuur en er helemaal klaar mee hoe de mensheid die sloopt. Tussen 1978 en 1995 stuurde hij zestien bombrieven waarmee hij drie mensen ombracht en 23 mensen verwondde. Het lukte de FBI al deze tijd niet hem te pakken.

Het hoofdpijndossier is verfilmd, of eigenlijk verseried in 2017. Sinds 1 april zendt Veronica de razendspannende en steengoede serie Manhunt: Unabomber uit. Je ziet elke donderdag vanaf 21:25 twee afleveringen met onder andere Paul Bettany, Jane Lynch en Sam Worthington in de hoofdrol op de zender.

Nostalgie: Abeltje

Het is waarschijnlijk de beste Nederlandse kinderfilm tot nu toe, al dan niet de beste Nederlandse film ooit gemaakt. In 1998 werd het boek Abeltje van Annie M.G. Schmidt verfilmd en het blijft een klassieker. Abeltje krijgt een baan als liftjongen in een warenhuis. Hij mag nooit maar dan ook nóóit op het groene knopje drukken, drukt zijn baas ‘m op het hart. En als er iets is dat je niet tegen een kind moet zeggen, is vertellen dat iets echt niet mag. Zoals verwacht drukt Abeltje op het knopje en vliegt hij de wereld rond. 

Deze eeuwige klassieker staat sinds deze week op Disney+. Uit Schmidt’s oeuvre werd daarnaast Minoes toegevoegd, waarin Carice van Houten een kat speelt die in een mens verandert. Wiplala en Pluk van de Petteflet zijn ook te vinden op de streamingsdienst. Perfect als je dit paasweekend met je familie - ja ja, binnen één huishouden - doorbrengt.

Romantiek: The Notebook

Laat de waterlanders maar komen: The Notebook is te zien op Prime. Deze romantische film met Rachel McAdams en Ryan Gosling is een ultieme klassieker uit de zero’s. Knap mens die het hierbij droog weet te houden want dit liefdesverhaal is een compleet drama. In de jaren 40 ontmoet een rijk meisje een arbeidersjongen. Ze worden verliefd maar het klassenverschil wordt vooral door haar ouders niet gewaardeerd. 

Nou goed, heel wat jaren en drama later is er vooral een ontzettend goede romantische dramafilm ontstaan. Zakdoekjes in de aanslag en grienen maar.

Meer nieuws op Netflix

Er is een nieuwe maand begonnen en dat betekent dat Netflix weer een hoop titels heeft verwijderd. Zo kun je The Godfather op dit moment niet meer via Netflix kijken, de drie films staan nog wel op Prime. 

Gelukkig heeft Netflix ook weer een hele hoop vette titels toegevoegd aan het assortiment. Je kijkt Liar Liar, Pride & Prejudice, Public Enemy en The Big Lebowski als het gaat om titels die het zeker waard zijn weer eens aan te slingeren. Wat betreft pulpfilms zijn The Shallows en Quarantine aan te raden.

Voor in de agenda: TENET

Kun je niet wachten Christopher Nolan’s laatste werk TENET weer te kijken omdat je er net als wij geen hol van snapte maar het wel gewoon heel vet vond? Goed nieuws, Prime heeft de film aangekocht. Zet een groot kruis op 7 april in je agenda want dan kun je ‘m eindeloos opnieuw kijken. Of achterstevoren. Maar net hoe ‘ie voor jou beter te begrijpen is.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

PSV sluit deal met Joël Drommel

Sport

Doelman maakt overstap naar Eindhoven

Lees verder

Nieuw deel Fast & Furious vanaf 8 juli in bios

Glamorama

Eerste blockbuster in lange tijd

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Parlementslid verschijnt ongekleed in Zoom-vergadering

Lees verder

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Lees verder

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Moeder komt met bokshandschoen naar school, vecht met scholiere

Lees verder

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: