NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Films en series om dit weekend te bingen

Het weekend is weer aangebroken! Vermoedelijk ben je net als de rest van Nederland al door The Serpent heen of na drie afleveringen afgehaakt. Gelukkig is er nog veel meer te kijken op de vele streamingsdiensten. 

Om te voorkomen dat je terechtkomt in een belabberd cinematografisch werk, hebben wij alvast even een kijkje genomen en de beste (en slechtere) nieuwe films en series op de platformen op een rij gezet. Weet jij waar je je vrije tijd dit weekend wel of juist niet aan moet besteden.

Oscarwinnaar: Nomadland

Vorig weekend sleepte deze film een berg Oscar’s binnen, vandaag kun je ‘m gewoon lekker streamen op je eigen tv ergens in ons koude kikkerland. Stukje minder glamorous dan het prijzenfestijn maar we doen ‘t er maar mee. Hoe dan ook: de film is wél heel glamorous. Chloé Zhao verfilmde het non-fictieboek Nomadland van Jessica Bruder over het leven als nomade in Amerika. Je weet wel, het steeds hipper wordende leven in een camperbusje. 

Verschrikkelijk geromantiseerd maar daarom misschien juist nu wel extra fijn om naar te kijken. Zeker nu we voorlopig toch nog even opgesloten zitten in ons eigen kleine land. Je streamt deze film die kijkt als een documentaire op Disney+.

Bingen: The Handmaid's Tale

Het vierde seizoen van de hitserie The Handmaid’s Tale is eindelijk te streamen op Videoland! Na de enorme cliffhanger van seizoen 3, is de tijd eindelijk rijp om te zien hoe het verder gaat met de strijd van June Osborne (Elisabeth Moss). De eerste drie seizoenen van de serie naar het boek van Margaret Atwood zie je trouwens ook op het streamingsplatform, mocht je als enige levende ziel op aarde nog niet hebben gekeken.

Kleine recap: de wereldbevolking krimpt omdat de meeste mensen geen kinderen meer kunnen krijgen, waarop een christenfundamentalistisch regime besluit alle nog wel vruchtbare vrouwen te gebruiken als babymachines. June besluit te rebelleren en probeert een leger te vormen om aan de religekkies te ontkomen. 

Nieuw: Promising Young Woman

Qua verhaal is deze nieuwe aanwinst van Prime niet de meest gezellige. Toch wist Emerald Fennell met gemak een zwartgallige tragikomedie te maken van Promising Young Woman. In deze recente release volgen we Casey Thomas (Carey Mulligan) die ooit een veelbelovende studente geneeskunde was. Ze besloot te stoppen met de opleiding nadat haar vriendin Nina bruut werd verkracht. 

Casey besluit in de film wraak te nemen op… Nou ja, elke man die een poging doet misbruik te maken van vrouwen die op dat moment kwetsbaar zijn. Wat we zeiden, niet de meest gezellige film. Wel steengoed. En een ontzettende mustwatch voor iedereen, welk gender dan ook.

Spanning: Things Heard & Seen

Eén van onze meest favoriete actrices ooit vertolkt een rol in de nieuwste Netflix-aanwinst. We leerden Amanda Seyfried kennen als de domste van de Plastics in de high-school klassieker Mean Girls, al snel bleek ze een briljant actrice te zijn, waaronder afgelopen jaar nog in de arthousefilm Mank, die je ook op Netflix streamt. En dat ze briljant is in haar werk, laat ze wederom zien in Things Heard & Seen

Na haar verhuizing lijkt het huwelijk van kunstenares Catherine (Seyfried) met George (James Norton) een duister randje te hebben. Combineer dat met een vermoedelijk behekst huis en je hebt een spannend verhaal. Liefdesperikelen, moord en psychopaten. Topcombinatie.

Meer bingen: The Mosquito Coast

Op Apple+ vind je sinds vandaag de superspannende nieuwe serie The Mosquito Coast. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Theroux (vader van documentairemaker Louis Theroux), de hoofdrol wordt vertolkt door Paul’s neefje Justin Theroux. Lekkere familieaangelegenheid dus. Hij speelt een idealist die het een en ander op zijn kerfstok heeft en halsoverkop met zijn puberkinderen naar Mexico moet vluchten omdat de politie heeft uitgevonden waar hij zich schuilhoudt. Levert een hoop actie, drama en spanning op. 

Op tv: Aquaman en Suicide Squad

Helemaal klaar met alle Marvel’s maar wel zin in films gebaseerd op comics? De grote concurrent van de superheldenuitgeverij, DC, heeft ook heel wat films gemaakt. Zaterdagavond kijk je op Veronica naar Jason Momoa in de rol van Aquaman. Heerlijke film voor de zaterdagavond. Direct daarna volgt de vreselijke verfilming van Suicide Squad. Ons advies? Schakel naar Prime om daar Birds of Prey te kijken, waar Margot Robbie als Harley Quinn een stuk beter tot haar recht komt.

Om het af te leren: The Good, The Bad & The Ugly

Ah, oké. Nog even één klassieker om het af te leren. Videoland heeft namelijk The Good, The Bad & The Ugly toegevoegd. En er is eigenlijk nooit een reden om die niet nog eens te kijken. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Binnenland

Overvallers zouden zich hebben voorgedaan als pakketbezorgers

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Sport

Politie onderzoekt de zaak

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Glamorama

Raketbouwer onthult zijn geheim en torpedeert ook nog even een cryptomunt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Klaas Dijkhoff maakt transfer naar PSV

Lees verder

Jongen wilde 'mening uiten' met middelvinger voor politie

Lees verder

Raven van Dorst voortaan als non-binair door het leven

Lees verder

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: