NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

We hebben weer wat weekendvermaak voor je in petto

Hopelijk begon je dit weekend afgelopen woensdag al, anders is het inmiddels hoog tijd om een biertje open te trekken en de vrijheid te vieren. Ben je na bier en bitterballen op het terras toe aan een stukje ontspanning? Knal dan je tv maar aan, wij hebben namelijk weer het beste weekendvertier voor je op een rijtje gezet. 

Nieuw: Ferry

Goed nieuws voor wie niet genoeg heeft van de drugsperikelen in Undercover. Op Netflix kun je er sinds vandaag achter komen hoe Ferry Bouman nu eigenlijk Ferry Bouman is geworden. De film - getiteld: Ferry - speelt zich af in 2006, waarin Ferry Bouman (Frank Lammers) de rechterhand is van de Amsterdamse hashkoning Brink (Huub Stapel). Na een brute overval stuurt Brink hem terug naar Brabant om wraak te nemen. 

Hij komt terecht op camping Zonnedauw, de plek die we natuurlijk kennen uit de serie. Daar woont de naïeve Daniëlle (Elise Schaap) en de rest gaan we gewoon niet spoilen. De film is goed te kijken wanneer je Undercover niet hebt gezien, maar wel net even wat leuker als je de serie al kent. De schrijvers hebben goed hun best gedaan een hoop verwijzingen te verwerken en de twist aan het einde doet ‘t ‘m zeker.

Ook nieuw: I Am All The Girls

De tweede Netflix-release van deze week die ook echt de moeite is, speelt zich ook af in het criminele circuit. Maar is wel echt een stukje minder gezellig. Waar in Ferry mensen die aan elkaar gewaagd zijn elkaar slopen, zijn de slachtoffers in I Am All The Girls jonge meisjes. Rechercheur Jodie Snyman (Erica Wessels) slaat noodgedwongen de handen ineen met een seriemoordenaar. Ze ziet niet echt een andere mogelijkheid om het syndicaat dat meisjes verhandelt neer te halen. Zoals gezegd: niet heel gezellig. 

Makkelijke actie: The Divergent Series

Mocht je zin hebben in een lekker makkelijke actietrilogie, dan heeft Videoland goed nieuws. De drie films uit The Divergent Series staan op het videoplatform. Lekker postapocalyptisch, knappe acteurs, prima verhaal en genoeg actie. Heerlijk weekendvertier. 

Kort samengevat: er was een oorlog en toen bedacht iemand een briljante manier om de vrede te bewaren. Mensen zijn in vijf groepen ingedeeld en als je volwassen bent, ga je naar het volk toe waar je volgens het systeem het best bij past. En als je afwijkt, dan heb je pech. Natuurlijk wijkt onze protagonist af en gaat ze er alles aan doen om het systeem te omzeilen. 

Natuurlijk kan er in deze weekendrubriek geen goede docu ontbreken. Met het songfestival in het vooruitzicht is het hoog tijd om je een beetje voor te bereiden. En dan bedoelen we niet protesteren dat Little Big niet meer voor Rusland naar Rotterdam komt om de eerste plek binnen te slepen. Nee, het gaat om een stukje recente geschiedenis.

Want wees eerlijk: ook jij was stiekem dolblij dat Duncan Laurence in 2019 de eerste prijs binnensleepte. Waarschijnlijk weet je zelfs nog precies waar je was toen je dit nieuws hoorde. Neerlands trots doet het goed in de internationale muziekwereld en zijn verhaal is in een documentaire gevat. Je kijkt ‘m zaterdagavond om half twaalf op RTL 4 of streamt ‘m via Videoland.

Beetje omstreden: De Oost

Het is een lange zit, maar de nieuwe film De Oost op Prime is het zeker waard. Je bent een kleine 2,5 uur onder de pannen met deze film over Nederlands-Indië in 1946. De Oost zou in 2020 al in de bioscopen verschijnen, maar iets met een pandemie. En nogal wat kritiek. 

De kritiek kwam van onder andere het Veteranenplatform en de Molukse organisatie Maluku4Maluku, er zitten volgens hen nogal wat historisch onjuistheden in. Inmiddels is er een disclaimer bij de film verschenen waarin staat dat het een interpretatie van regisseur Jim Taihuttu is. Maar voor je oordeelt: gaat ‘m zien. Hij wordt overigens ook de hemel in geprezen omdat ‘ie zo mooi is gemaakt. 

Thuisbioscoop: The Little Things

Hopelijk hoeven we binnenkort geen tips meer te geven voor de thuisbioscoop omdat je gewoon weer een biertje open kunt ploppen voor het échte grote scherm. Tot die tijd moet het helaas nog even en gelukkig biedt Pathé Thuis goede releases aan. Waaronder The Little Things, met niemand minder dan Denzel Washington in de hoofdrol. Naast Rami Malek en Jared Leto. Niet verkeerd, dachten we zo.

Washington kruipt in de rol van sheriff Deacon in 1990. De ooit gevierde rechercheur heeft moordonderzoeken ingeruild voor een sheriff-functie in een rustige stad. Hij komt daar wederom in aanraking met de seriemoordenaar die ervoor zorgde dat Deacon zijn baan opzegde en naar een nieuwe plek vertrok. Spannend!

Op tv: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Mocht je zin hebben in een ontzettend goede dramafilm, dan zit je vrijdagavond om half negen goed bij Net 5. Frances McDormand speelt in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri de getormenteerde Mildred. Die op z’n zachtst gezegd nogal kwaad is dat de verkrachter en moordenaar van haar dochter nog steeds niet is gepakt. Wanneer ze de politie daarmee confronteert via drie grote billboards, loopt de boel uit de hand. 

Heb je zin in iets luchtigers? Op SBS9 kijk je vanaf half negen Muppets Most Wanted met Ricky Gervais, Ty Burrell en Tina Fey. Uiteraard geen Muppet-film zonder cameo’s van grote Hollywood-sterren, je kunt Lady Gaga, Tom Hiddleston, Tony Bennett, Sean ‘Diddy’ Combs, Céline Dion, Salma Hayek en James McAvoy spotten in de film.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Niet Doodchecken

Had je bijna supersnelle schildpadden

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Binnenland

Afgelopen week 38 procent minder positieve coronatesten

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

School past ongepaste jaarfoto's aan met hilarische photoshop

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: