NieuwNieuws

Glamorama

699.000 kritische kijkers voor Khalid van #KhalidenSophie

"Best een moeilijk gesprek"

Het duurde wat langer dan normaal eer ze online kwamen vandaag, maar er keken 699.000 mensen naar de eerste uitzending van Khalid en Sophie met Khalid Kasem. Daarin deed Royce de Vries, de zoon van de onlangs geliquideerde Peter R. de Vries, voor het eerst zijn verhaal over de dood van zijn vader. Technisch gezien was het voor de tweede keer, want eerder op de avond zat hij ook al exclusief bij RTL Boulevard, een ander programma waar vader De Vries vaak aanschoof. Sophie Hilbrand opende het nieuwe programma maandag met 560.000 kijker.

Kasem, die nog steeds geregistreerd staat als kantoorgenoot van het advocatenkantoor van Royce de Vries, kon op de hashtag #KhalidenSophie stevige kritiek rekenen van twitterende kijkers. Zijn onervarenheid als presentator speelde daarbij een rol, maar ook het feit dat hij onlangs niet in het gelijk gesteld werd door de rechter toen hij rectificatie eiste van het Algemeen Dagblad. De krant had geschreven dat Kasem door justitie verdacht werd dat hij als advocaat uit politiedossiers gelekt heeft aan het criminele netwerk van Ridouan Taghi.

Taghi is een jeugdvriend van Kasem. Om het allemaal nog ingewikkelder te maken, wordt Taghi er ook van verdacht de opdrachtgever voor de moord op Peter R. de Vries te zijn. Kortom, "het gaat best een moeilijk gesprek worden voor mij", zei Kasem aan het begin van zijn eerste uitzending.

Kijkers: 'Deze incrowd-toestand' is 'absurde TV'

Sommige kritieken gingen in op die banden, maar ook verwijten dat BNNVARA hun nieuwbakken presentator omringen met zijn persoonlijke vrienden en bekenden waren niet van de lucht. Ook de onervarenheid van Kasem bleef niet onopgemerkt: "Journalistiek is een vak, beste mensen, presenteren ook. Mooi dat dit nu duidelijk is", twitterde Telegraafster Wierd Duk. "Urgentie lijkt soms op stroop", dichtte Paroolcolumnist Theodor Holman. Een voormalig deelneemster aan Met het mes op tafel noemde Khalid een 'goede voorleesmoeder'. 

Schrijfster en allround mediamachine Marianne Zwagerman noemde de uitzending een "dieptepuntje in de publieke omroepgeschiedenis" en verwees daarbij naar de verwevenheid met de onderwereld. "Iedereen die deze incrowd-toestand okay vindt, wil ik nooit meer horen over Jort Kelder die Mark Rutte interviewt", waarschuwde de tweede man van TPO, Bas Paternotte

Steely Dan-fan Mark Koster vroeg zich af of hij de enige is "die hier verbijsterd over is", waarbij hij een link naar het vonnis deelt waarin de rechter de AD-publicaties rechtmatig verklaart. "Absurde TV", vindt hij. Het definitieve oordeel komt natuurlijk van beroepstelevisiekijker Angela de Jong: "Had niemand Khalid Kasem tegen zichzelf kunnen beschermen?", vraagt ze zich retorisch af.

Ondertussen deed Royce de Vries, je zou het bijna vergeten, het verhaal over de dood van zijn vader, waarbij het motto van van Peter R. natuurlijk ook weer werd aangehaald:

Verstappen pakt "motorstraf" en start achteraan in Sochi

Sport

Niks drie plekken gridstraf, gewoon helemaal achteraan!

Lees verder

Negen aanhoudingen: politie verijdelt aanslagplannen

Binnenland

IS-aanhangers in de lurf gepakt

Lees verder

Van Haga's motie van wantrouwen tegen Hugo valt verkeerd

Binnenland

Opvallend ophefje in de slotminuten van de APB

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Caroline van der Plas pest Baudet met zijn 'proza'

Lees verder

VIDEO - Pijnlijk blokje Toeslagen voor Rutte

Lees verder

Benendief gepakt met been aan hoofd geplakt

Lees verder

VIDEO - Wilders vindt woonvoorrang voor statushouders 'onrechtvaardig'

Lees verder

VIDEO - Rutte riskeert motie van afkeuring

Lees verder

Kourtney en Megan Fox uit de kleren voor nieuwe campagne

Lees verder

VIDEO - Tweede dag #APB21 begint met roep om verkiezingen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: