NieuwNieuws

Algemeen

Politie deelt foto's verdachten cryptoroof

Bitcoinkoper kocht de dip

De Amsterdamse politie heeft beelden vrijgegeven van vier mannen die in oktober 2018 een 33-jarige Rus met geweld van bijna 40.000 euro hebben beroofd. Hij was in de veronderstelling dat hij Bitcoins zou kopen tijdens een transactie in een hotel aan de Oosterdoksstraat, maar dat liep anders af. 

Omdat het onderzoek is vastgelopen, geeft de politie nu vier foto's met signalementen vrij van de verdachten. 

Eerder die maand in 2018 kocht het slachtoffer ook al eens bitcoins van deze man en toen verliep de koop goed. De tweede keer liep anders af. Koper en verkoper ontmoetten elkaar in de lobby van het hotel en vertrokken daarna naar een van de hotelkamers. Toen het slachtoffer in de hotelkamer aankwam, werd duidelijk dat zich daar twee mannen zich in de badkamer verstopt hadden. Deze mannen vielen het slachtoffer direct aan: ze pakten hem vast, bedekten zijn mond en bonden hem vast. Een van de mannen sloeg het slachtoffer met een vuurwapen op zijn hoofd en richtte dit vuurwapen ook op hem.

Vervolgens bedreigden ze het slachtoffer en bestalen hem, samen met de verkoper, van het geld dat hij bij zich had. Het slachtoffer zou de bitcoins cash betalen en had daarom bijna 40.000 euro op zak. Daarna vertrokken alle drie de mannen uit de hotelkamer. Het slachtoffer wist gelukkig alarm te slaan en hij werd niet veel later vastgebonden in de kamer aangetroffen.

Signalementen: vier mannen van 25-30 jaar oud

In het onderzoek is sprake van vier verdachten. Allereerst de verkoper en de twee mannen die zich in de hotelkamer verstopt hadden. Zij worden ervan verdacht het slachtoffer bedreigd, mishandeld en bestolen te hebben. De vierde verdachte was daar niet direct bij betrokken, maar is wel de persoon die de hotelkamer waar alles zich afspeelde heeft gereserveerd en betaald.

Verdachte 1 (de verkoper) - Man; - Licht getinte huidskleur; - Slank tot mager postuur; - Ongeveer 1.70 à 1.80 meter lang - Rond de 25 jaar oud; - Donker haar; - Droeg: groenkleurige pet, donkerkleurige vest met capuchon, spijkerbroek, donkerkleurige sneakers met witkleurige onderzijde, donkerkleurige schoudertas met lichtkleurige verticale streep;  - Reed bij de eerste verkoop in een zwarte Mercedes, mogelijk type CLS.

Verdachte 2 (zat in de hotelkamer verstopt) - Man; - Lichte huidskleur; - Normaal postuur; - Ongeveer 1.70 à 1.80 meter lang; - Rond de 30 jaar oud; - Droeg: donkerkleurige jas, lichtkleurge spijkerbroek, donkerkleurige schoenen, donkerkleurige pet.

Verdachte 3 (zat in de hotelkamer verstopt) - Man; - Licht getinte huidkleur; - Normaal tot breed postuur; - Langer dan verdachte 1 en 2; - Rond de 30 jaar oud; - Zwart haar; - Droeg: bril, donkerkleurige jas, donkerkleurige broek, donkerkleurige schoenen, donkerkleurige baseball pet met embleem.

Verdachte 4 (reserveerde en betaalde de hotelkamer) - Man; - Licht getinte huidskleur; - Normaal postuur; - 20 à 25 jaar oud; - Donker haar; - Droeg: donkergroene jas met bontkraag, wit shirt met opdruk, spijkerbroek en zwart/grijs/witte gympen.

Als iemand informatie heeft, kan die via deze pagina contact leggen met de politie.

Algemeen

Turnleraar veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor misbruik en doden Esmee (14)

Lees verder

Elon Musk deelt cijfers en toekomstplannen in pitchdeck Twitter 2.0

Tech & Crypto

Veel all-time highs, focus op video, long-reads en betalingen 

Lees verder

Surinamers boos over Nederlandse slavernij-excuses

Politiek

Veel onvrede bij tot klager gemaakten

Lees verder

Seriebandenprikker Capelle en Krimpenerwaard na klopjacht aangehouden

Algemeen

Verdachte vernielde honderden auto's en scooters

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Onderzoeken na val FTX breiden zich uit: ook Genesis onder de loep

Lees verder

Piekbelasters - Vrijwillige regeling voor boeren én industrie

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Video - Viruswaarheid van Willem Engel stopt

Lees verder

Vier ton boete voor gokwebsite die adverteert op jongeren

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Boze Donald Trump wil geen running mate van Kanye/Ye West worden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Politie geeft ratten de schuld van 200 kilo verdwenen wiet

Lees verder

Bouw Arnhemse windmolen vertraagd vanwege te harde wind

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: