NieuwNieuws

Algemeen

Politie deelt foto's verdachten cryptoroof

Bitcoinkoper kocht de dip

De Amsterdamse politie heeft beelden vrijgegeven van vier mannen die in oktober 2018 een 33-jarige Rus met geweld van bijna 40.000 euro hebben beroofd. Hij was in de veronderstelling dat hij Bitcoins zou kopen tijdens een transactie in een hotel aan de Oosterdoksstraat, maar dat liep anders af. 

Omdat het onderzoek is vastgelopen, geeft de politie nu vier foto's met signalementen vrij van de verdachten. 

Eerder die maand in 2018 kocht het slachtoffer ook al eens bitcoins van deze man en toen verliep de koop goed. De tweede keer liep anders af. Koper en verkoper ontmoetten elkaar in de lobby van het hotel en vertrokken daarna naar een van de hotelkamers. Toen het slachtoffer in de hotelkamer aankwam, werd duidelijk dat zich daar twee mannen zich in de badkamer verstopt hadden. Deze mannen vielen het slachtoffer direct aan: ze pakten hem vast, bedekten zijn mond en bonden hem vast. Een van de mannen sloeg het slachtoffer met een vuurwapen op zijn hoofd en richtte dit vuurwapen ook op hem.

Vervolgens bedreigden ze het slachtoffer en bestalen hem, samen met de verkoper, van het geld dat hij bij zich had. Het slachtoffer zou de bitcoins cash betalen en had daarom bijna 40.000 euro op zak. Daarna vertrokken alle drie de mannen uit de hotelkamer. Het slachtoffer wist gelukkig alarm te slaan en hij werd niet veel later vastgebonden in de kamer aangetroffen.

Signalementen: vier mannen van 25-30 jaar oud

In het onderzoek is sprake van vier verdachten. Allereerst de verkoper en de twee mannen die zich in de hotelkamer verstopt hadden. Zij worden ervan verdacht het slachtoffer bedreigd, mishandeld en bestolen te hebben. De vierde verdachte was daar niet direct bij betrokken, maar is wel de persoon die de hotelkamer waar alles zich afspeelde heeft gereserveerd en betaald.

Verdachte 1 (de verkoper) - Man; - Licht getinte huidskleur; - Slank tot mager postuur; - Ongeveer 1.70 à 1.80 meter lang - Rond de 25 jaar oud; - Donker haar; - Droeg: groenkleurige pet, donkerkleurige vest met capuchon, spijkerbroek, donkerkleurige sneakers met witkleurige onderzijde, donkerkleurige schoudertas met lichtkleurige verticale streep;  - Reed bij de eerste verkoop in een zwarte Mercedes, mogelijk type CLS.

Verdachte 2 (zat in de hotelkamer verstopt) - Man; - Lichte huidskleur; - Normaal postuur; - Ongeveer 1.70 à 1.80 meter lang; - Rond de 30 jaar oud; - Droeg: donkerkleurige jas, lichtkleurge spijkerbroek, donkerkleurige schoenen, donkerkleurige pet.

Verdachte 3 (zat in de hotelkamer verstopt) - Man; - Licht getinte huidkleur; - Normaal tot breed postuur; - Langer dan verdachte 1 en 2; - Rond de 30 jaar oud; - Zwart haar; - Droeg: bril, donkerkleurige jas, donkerkleurige broek, donkerkleurige schoenen, donkerkleurige baseball pet met embleem.

Verdachte 4 (reserveerde en betaalde de hotelkamer) - Man; - Licht getinte huidskleur; - Normaal postuur; - 20 à 25 jaar oud; - Donker haar; - Droeg: donkergroene jas met bontkraag, wit shirt met opdruk, spijkerbroek en zwart/grijs/witte gympen.

Als iemand informatie heeft, kan die via deze pagina contact leggen met de politie.

Politiek

Collegewatch - Vrouwen aan de macht in Utrecht, omstreden Jos van Rey terug in Roermond

Lees verder

Sport

Koen Bouwman eerste Nederlandse winnaar van bergklassement in Giro

Lees verder

Wachtgeldwatch - Driekwart oud-ministers Rutte III heeft geen werk

Politiek

'Werkgevers weten niet wat een minister doet of kan'

Lees verder

Leclerc crasht NIET in FP1 #MonacoGP

Sport

Sterker nog: hij is de snelste

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vacature: school op bijna verlaten Schots eiland zoekt docent

Lees verder

Raadslid vergeet videovergadering op mute te zetten voor het schelden

Lees verder

Vrouw doodgereden, bestuurder rijdt door

Lees verder

Nederlander in Torremolinos doodgestoken na wedstrijd Feyenoord

Lees verder

Jude Law te zien in nieuwe Star Wars-serie

Lees verder

Amsterdammer woedend om laadpaalklevende Tesla-rijder

Lees verder

Ook flitsbezorger Getir ontslaat duizenden mensen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bakstenen met verdachte inhoud: politie vindt 100 pallets met drugsstenen

Lees verder

Amerikanen gearresteerd voor illegaal vervoeren van compleet huis

Lees verder

Ram veroordeeld tot drie jaar cel na bloeddorstige moord

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: