NieuwNieuws

Sport

Kimi Räikkönen kondigt zijn vertrek uit de F1 aan

Bwoah!

De Fin Kimi Räikkönen hangt voor de tweede keer in zijn leven zijn F1-racepak aan de wilgen, want hij laat weten dat dit zijn laatste seizoen is in de koningsklasse van de autosport. De 41-jarige voormalig wereldkampioen vindt het na liefst 19 F1-seizoenen mooi geweest. 

"Dit is het. Dit wordt mijn laatste seizoen in de Formule 1. Dit is een beslissing die ik afgelopen winter heb genomen. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar na dit seizoen is het tijd voor nieuwe dingen", schrijft The Iceman in een post op Instagram, al vertelt hij er niet bij wat die nieuwe dingen dan zijn. "Hoewel het seizoen nog bezig is, wil ik mijn familie, al mijn teams, iedereen die betrokken is bij mijn racecarrière en vooral de geweldige fans bedanken die me al die tijd hebben aangemoedigd."

Carrière

Kimi debuteerde in 2001 in een Sauber en pakte in zijn eerste race direct een zesde plek, destijds de laagste positie die nog punten ontving. Daarna volgde vijf jaar bij McLaren-Mercedes, waar hij in 2005 tweede werd in het kampioenschap. In 2007 stapte hij over naar Ferrari en daar werd hij in zijn eerste seizoen direct wereldkampioen. Daarmee is hij nog steeds de laatste Ferrari-coureur die kampioen werd in de Italiaanse auto. 

Na het seizoen van 2009 verliet Kimi de Formule 1 en maakte hij de overstap naar de rallysport. Dat hield hij twee jaar vol, maar voor het 2012-seizoen wist Lotus hem te verleiden om toch weer in de F1 te rijden. Ondanks een terugkeer bij Ferrari in 2014 bleven de grote successen uit. In de negen en een half seizoenen die hij na zijn rallypauze weer in de F1 heeft doorgebracht wist hij slechts drie races te winnen, waarvan de laatste de Grand Prix van Amerika in 2018. Momenteel is hij bezig aan zijn derde seizoen bij Alfa Romeo, waarmee hij in de achterhoede strijd en vooral met zijn kennis en ervaring probeert bij te dragen aan de ontwikkeling van het team. 

Verstappen pakt "motorstraf" en start achteraan in Sochi

Sport

Niks drie plekken gridstraf, gewoon helemaal achteraan!

Lees verder

Negen aanhoudingen: politie verijdelt aanslagplannen

Binnenland

IS-aanhangers in de lurf gepakt

Lees verder

Van Haga's motie van wantrouwen tegen Hugo valt verkeerd

Binnenland

Opvallend ophefje in de slotminuten van de APB

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Caroline van der Plas pest Baudet met zijn 'proza'

Lees verder

VIDEO - Pijnlijk blokje Toeslagen voor Rutte

Lees verder

Benendief gepakt met been aan hoofd geplakt

Lees verder

VIDEO - Wilders vindt woonvoorrang voor statushouders 'onrechtvaardig'

Lees verder

VIDEO - Rutte riskeert motie van afkeuring

Lees verder

Kourtney en Megan Fox uit de kleren voor nieuwe campagne

Lees verder

VIDEO - Tweede dag #APB21 begint met roep om verkiezingen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: