NieuwNieuws

Sport

POLE VOOR MAX VERSTAPPEN IN #DUTCHGP

Keep pushing

Ogenschijnlijk met groot gemak stuurde Max Verstappen zijn Red Bull naar de eerste startpositie voor de Dutch Grand Prix van zondag. Het is zijn zevende pole position in 2021 en na Spa de tweede uit twee races na de zomerstop. Lewis Hamilton mag naast hem beginnen op P2.

Teamgenoot Checo Perez wist zich niet voorbij Q1 te werken en verweet zijn 16e plek in de eerste run aan te veel verkeer op de baan. De snelste tijden gingen naar de twee Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Twee rode vlaggen in Q2

In Q2 kwam Verstappen vroeg op de baan om op zachte banden een soevereine 1 minuut 9 en een beetje neer te zetten, een tijd die in Q2 niet meer verbeterd werd. Het was een verstandige keuze om een vroege tijd neer te zetten, want de sessie werd tweemaal onderbroken door een rode vlag. 

De eerste was voor George Russell, die op weg naar een mooie tijd in zijn Williams vlak voor start/finish in de Kumhobocht de macht over het stuur verloor. Een schuiver door de grindbak eindigde met een geschaafd reclamebord, maar de Brit kon op eigen kracht de pits bereiken.

Nadat de sessie opnieuw werd gestart, was het prompt de beurt aan Nicholas Latifi om te crashen. De tweede Williams-rijder vloog beduidend harder van de baan dan zijn teamgenoot en crashte hard achterwaarts in de bandenstapel. 

Met minder dan twee minuten op de klok, werd de sessie gestopt, wat vooral voor Lando Norris (McLaren) en Lance Stroll (Aston Martin) nadelig uitpakte. Zij zagen hun kans om uit de onderste vijf te komen verkeken. Ook Yuki Tsunoda (AlphaTauri) en George Russell bleven achter in Q2.

Q3: Meesterlijke Max

Ook in Q3 meldt Max zich vroeg op de baan, waar hij als eerste dit weekend een ronde in de 1 minuut 8 klokte. De Mercedessen kunnen niet aanhaken. Max verbetert nogmaals zijn tijd en verzekert zich van P1, Hamilton parkeert zijn auto op P2 en Bottas op P3.

Bonusfeit: de Piquet-connectie

De laatste coureur die op Zandvoort een F1-pole pakte, was Nelson Piquet in 1985. Max Verstappen, de polesitter van vandaag, heeft op dit moment een relatie met Kelly Piquet, de dochter van de Braziliaanse racelegende.

Verstappen pakt "motorstraf" en start achteraan in Sochi

Sport

Niks drie plekken gridstraf, gewoon helemaal achteraan!

Lees verder

Negen aanhoudingen: politie verijdelt aanslagplannen

Binnenland

IS-aanhangers in de lurf gepakt

Lees verder

Van Haga's motie van wantrouwen tegen Hugo valt verkeerd

Binnenland

Opvallend ophefje in de slotminuten van de APB

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Caroline van der Plas pest Baudet met zijn 'proza'

Lees verder

VIDEO - Pijnlijk blokje Toeslagen voor Rutte

Lees verder

Benendief gepakt met been aan hoofd geplakt

Lees verder

VIDEO - Wilders vindt woonvoorrang voor statushouders 'onrechtvaardig'

Lees verder

VIDEO - Rutte riskeert motie van afkeuring

Lees verder

Kourtney en Megan Fox uit de kleren voor nieuwe campagne

Lees verder

VIDEO - Tweede dag #APB21 begint met roep om verkiezingen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: