NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker voor je tv hangen

Het weekend is weer begonnen dus dan weet je het: tijd om voor de tv te hangen! Nadat je de vrijdagmiddagborrel succesvol hebt overleefd, natuurlijk. Mocht je geen idee hebben wat je dit weekend kunt gaan kijken, maak je dan geen zorgen. Wij hebben alles al voor je uitgezocht en op een rij gezet.

In de bios: The Courier

Ja, eindelijk weer een lekkere spionagefilm in de bioscoop! Niemand minder dan Benedict Cumberbatch speelt de hoofdrol in The Courier. Het zijn de jaren zestig en onze hoofdpersoon woont in Londen. Daar leidt hij een prima leven als onopvallende zakenman. Op wereldschaal is er nogal wat aan de hand, iets met een koude oorlog enzo. Dus wordt hij gerekruteerd als spion. Zo onopvallend als zijn personage is, zo schitterend speelt Benedict in The Courier. Cumberbatch op z’n best.

Soort van waargebeurd: Silk Road

Iedereen die van Het Internet heeft gehoord, kent Silk Road. Of je nou wel eens een partypilletje naar binnen werkt of niet. Mocht je toch nog in het duister tasten: het was de Bol.com voor drugs, wapens en andere illegale zaken. En dat is natuurlijk door iemand bedacht. Ross Ulbricht om precies te zijn. Creër je een website waar de meest ongure types hun zaken kunnen doen, dan slaap je niet enorm rustig. Over zijn leven als man achter Silk Road is de gelijknamige film gemaakt die je nu op Prime kijkt. Meesterwerk? Nope. Smakelijke vertaling van een waargebeurd verhaal? Dat zeker.

Laatste seizoenen: La Casa de Papel en Lucifer

Het moment is eindelijk daar! Of nou ja, dat was ‘ie eerder deze week al. La Casa de Papel seizoen vijf staat eindelijk op Netflix. Het eerste deel van deze fantastische serie kun je nu streamen. Vijf afleveringen van de succesvolle serie staan online, de andere vijf laten nog even op zich wachten.

En nog meer goed nieuws: ook Lucifer is terug bij de streamingsdienst. De laatste tien afleveringen van de serie zijn vanaf vandaag te kijken. Bedenk goed of je ze gaat bingen of niet: het zesde seizoen is namelijk ook meteen het laatste seizoen. Pas op voor het zwarte gat

Spin-off: American Horror Stories

Bij Hulu dachten ze: wat als we alle horrorclichés bij elkaar gooien en daar een serie van maken? Het resultaat: American Horror Stories. Moord, gore slasher, hekserij, mythische wezens die het slechtste met je voor hebben, zo’n beetje alles komt voor in deze spin-off van de succesvolle serie American Horror Story. Lekker opgepoetst camerawerk, mooie filters en eigenlijk alles om je een prachtig uitziende horrorserie te bezorgen. Kunnen we wel wat mee. Je kijkt elke week een nieuwe aflevering van de serie op Disney+.

Vreemd maar fenomenaal: The Lovely Bones

De samenvatting van deze film doet vrij weinig recht aan de uitwerking. Het verhaal: 14-jarig meisje wordt vermoord en komt vast te zitten in het vagevuur. Pas als er gerechtigheid is, kan ze verder. Recept voor een slechte film maar de uitwerking blijkt bijzonder indrukwekkend. Peter Jackson verfilmde het boek The Lovely Bones met in de hoofdrollen onder andere Mark Wahlberg, Saoirse Ronan, Rachel Weisz, Stanley Tucci en Susan Sarandon. Deze vage maar beklemmende film kijk je nu op Videoland.

Op tv: Harriet

Mocht je in de stemming zijn voor meer waargebeurde verhalen, op Net5 zie je vrijdag om half negen ‘s avonds de film Harriet. Die gaat - je verwacht het niet - over Harriet. Harriet Tubman om precies te zijn, de vrouw die ontsnapte uit haar leven in slavernij. Ze was moedig en hielp honderden andere slaven hun lot te ontvluchten. Haar verhaal werd in 2019 verfilmd en zie je vanavond gewoon op tv. Deze film is ontzettend de moeite waard.

Op tv: Unbreakable en Split

Jahaa, zaterdag kun je gaan voor een marathon! Veronica zendt vanaf acht uur ‘s avonds de films Unbreakable en Split uit. In Unbreakable speelt Bruce Willis een man die als enige een treinongeluk overleeft. Hij ontrafelt een heel complot van wel of niet bestaande superhelden, het brein daarachter is niemand minder dan Samuel L. Jackson. 

Direct daarop volgt Split, waarin James McAvoy een briljante acteerprestatie neerzet. Zijn karakter heeft meerdere persoonlijkheden en dat loopt zo uit de hand dat hij ook fysiek verandert. Wat dat met elkaar te maken heeft, zie je in Glass, te streamen op Prime. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.     

Video - Sylvana Simons (BIJ1) beschuldigt Ferd Grapperhaus van racisme

Binnenland

Joost Eerdmans (JA21) schiet minister te hulp: 'Dit is weer haar racistische nummertje'

Lees verder

Trailer: The Grand Tour komt met nieuwe special

Glamorama

Clarkson & Co terug op de buis

Lees verder

Amsterdam gaat door met preventief fouilleren maar zonder burgerwaarnemers

Binnenland

Burgemeester Femke Halsema heeft alle vertrouwen in de politie

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vuurwerkpeiling - Meerderheid Nederlanders voor permanent vuurwerkverbod

Lees verder

Sylvie Meis straalt in ALDI-lingerie

Lees verder

Geert Wilders knipoogt naar Sigrid Kaag

Lees verder

Gideon van Meijeren (FvD) maakt de gehele Tweede Kamer boos

Lees verder

Douane vangt 759 kilo coke in Rotterdam

Lees verder

PAK AAN, BUSHOKJE! TPO Podcast 302 met Roderick Reltuig en Bertje Baudet

Lees verder

Video - Kamervoorzitter Vera Bergkamp verbiedt gebruik van het woord 'tribunaal'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Belgische kerk reinigt altaar met wijwater en gebed na seksvideo

Lees verder

Celstraf dreigt voor blotebillenfoto Russisch model

Lees verder

Professor geeft online les vanuit zijn badkuip

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: