NieuwNieuws

Sport

Verstappen pakt "motorstraf" en start achteraan in Sochi

Niks drie plekken gridstraf, gewoon helemaal achteraan!

Max Verstappen heeft een gloednieuwe motor in zijn RB16 laten lepelen voor de Grote Prijs van Rusland dit weekend. Dat betekent dat hij helemaal achteraan het veld moet starten, ongeacht waar hij zaterdag kwalificeert.

De motorwissel komt niet onverwacht. Na de crash tussen Verstappen en directe rivaal Lewis Hamilton op het circuit van Monza twee weken geleden, oordeelde de raceleiding dat Verstappen de veroorzaker van het ongeval was en gaf hem drie plekken grid-straf. Die wordt nu door Red Bull Racing aangegrepen om maar meteen een hele nieuwe motor in de F1-bolide te zetten.

Leiderspositie in het gedrang

Verstappen zou sowieso nog een motorwissel doen dit seizoen. Het nadeel is wel dat het incident in Italië het keuzemoment daarvoor bij Red Bull heeft weggehaald. Voor het leiderschap in het kampioenschap is het ook geen goed uitgangspunt: Verstappen heeft maar vijf punten voorsprong op Hamilton. De kans dat hij als klassementsleider uit Rusland vertrekt, is daarom klein.

In de tweede vrije training van vrijdagmiddag reed Hamilton de tweede tijd. Zijn nu nog teamgenoot Valtteri Bottas was 0,044 seconden sneller. Verstappen klokte meer dan een seconde trager dan de nummer 1 en leek wat klachten te hebben over zijn auto. In de ochtendoefening zette hij een derde tijd neer, eveneens achter de beide Mercedessen. Ook daarin was Bottas de snelste chauffeur.

Regenweekend op komst

Het weer zou nog wel een factor van belang kunnen worden in Sochi. Vandaag schijnt de zon, maar dit weekend wordt er regen verwacht. Met name voor zaterdag - kwalificatiedag - is de regenvoorspelling hoog. Voor Verstappen geen probleem, die hoeft toch geen toptijd neer te zetten. Het zou dus in zijn voordeel kunnen werken dat Lewis dat wel moet - met alle risico's voor de wereldkampioen van dien.

Lewis Hamilton, die op Silverstone zelf een crash veroorzaakte waardoor Max met hoge snelheid in de barriers knalde, verklaarde na de gridstraf voor Verstappen "trots" te zijn op het besluit van de stewards. De rivaliteit tussen de twee titeltitanen begint duidelijk op te lopen richting het einde van het seizoen.

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: