NieuwNieuws

Tech & Crypto

BMW XM Concept wordt de sterkste BMW ooit

750 pk, maar helaas niet in een sportauto

Alle liefhebbers die hoopten dat BMW een nieuwe supercar zou onthullen als exclusief M-model zijn vandaag teleurgesteld door de presentatie van de BMW XM Concept. Een kolossale SUV met een hybride aandrijving die de voorbode is van een productieauto die eind 2022 op de markt verschijnt als uniek M-model en dus niet als opgepompte versie van een normale BMW.

De M-afdeling van BMW viert volgend jaar zijn vijftigste verjaardag en voor deze gelegenheid komt de afdeling met een eigen model op de markt. Het is de eerste keer sinds de M1 dat BMW M zijn eigen model krijgt en sommige fans hoopten dan ook op een nieuwe sportauto. Dat zit er helaas niet in, want deze concept car laat zien dat het om een supersized SUV gaat. De gigant is gebaseerd op de X7 en staat dus qua formaat aan de top van het segment.

Powerrr

De XM Concept is een plug-in hybride, maar wel een hele krachtige. De V8 en de elektromotor zijn samen goed voor een maximaal vermogen van 750 pk en een koppel van 1.000 Nm, waarmee het uiteindelijke productiemodel de sterkste BMW in serieproductie ooit wordt. Daarnaast is dit het eerste hybride M-model in het high-performance segment, zo verkondigen de Duitsers trots.

Design

Het gaat nu nog om een concept car, dus de designers mochten zich helemaal uitleven. De enorme dubbele grille kennen we al van andere modellen, maar deze keer is de vormgeving nog hoekiger. Aan de achterzijde zien we niet alleen erg dunne lampen, maar ook twee BMW-logo's in de bovenste hoeken van de achterruit: een verwijzing naar de eerder genoemde M1. Hoeveel van dit extreme design overblijft zien we volgend jaar als BMW het doek van het productiemodel trekt. 

BMW, gaat alles wel goed?

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: