NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Goede voorbereiding op Blue Monday

Het is eindelijk zover, de kinderen hebben er weer een week school opzitten en jij hebt even kunnen uitpuffen terwijl je deed alsof je thuis werkte. Heerlijk. En nu rest je nog maar één ding: op de bank ploffen om naar dat andere scherm te staren. Je tv. 

En wat je nou eigenlijk moet gaan kijken? Met Blue Monday in het verschiet komende maandag, zijn er twee keuzes. In de stemming komen met zwaarmoedige content of lekker wegvluchten in iets opbeurenders. We hebben beide voor je gezocht én op een rij gezet. Veel plezier!

Nieuw: The Tragedy of Macbeth

Goed nieuws voor het begin van 2022: we kunnen weer genieten van Denzel Washington! Hij vertolkt de rol van generaal en later koning Macbeth van Schotland - die uit het toneelstuk van William Shakespeare, ja. Dat ‘ie koning gaat worden, wordt hem verteld door drie heksen. Dat lijkt ‘m wel wat en opgehitst door zijn vrouw doodt hij de zittende koning Duncan en neemt bezit van de troon. Eentje die nogal wat bloed vergiet en helemaal doordraait. 

Op Apple+ kijk je nu deze prachtige verfilming. Cinematografisch feestje, hoor, The Tragedy of Macbeth. Kunnen we wel waarderen. Als we ons dan toch voorbereiden op Blue Monday, dan maar met een goede tragedie die subliem in beeld is gebracht. Leuk weetje: het verhaal is deels gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis in het begin van de 11e eeuw.

Ook tragisch: After Life

Ricky Gervais zoals we ‘m graag zien is weer terug! Het derde seizoen van After Life staat eindelijk op Netflix. Kleine recap: in seizoen één is lokale journalist Tony onverwacht zijn vrouw verloren. Hij besluit dat niets in het leven er meer toe doet en dat zorgt voor ehm… onconventionele situaties. Soms bijna pijnlijk om naar te kijken.

In seizoen drie, zijn demente vader is inmiddels ook overleden, probeert zuurpruim Tony er toch nog wat van te maken. Want geen ene fuck geven blijkt toch niet helemaal de juiste strategie om het leven door te komen na twee grote verliezen. Melodramatisch, zwartgallig, een beetje pijnlijk maar vooral een prachtige serie.

Horror: Archive 81

Ach wat, we knallen er nog even een lekkere horrorserie in. Waarom ook niet. We hebben zelf ook nog niet helemaal het idee of we dit onder zwaarmoedig of escapisme moeten scharen. Maar bingewaardig is de serie Archive 81 op Netflix in elk geval wel. Lekker vreemde horror waarvan je niet weet of er echt dingen gaande zijn of dat je hoofdpersoon gewoon aan het doordraaien is.

Dan Turner is expert op het gebied van oude video’s restaureren. Hij wordt gevraagd archiefmateriaal dat in een brand is verwoest een beetje op te poetsen. De tapes zijn zodanig beschadigd, dat hij het op locatie moet doen. Een verlaten archief in het bos. Dat is natuurlijk vragen om problemen. Als blijkt dat hij naar beelden van een enge sekte zit te kijken, gaat het helemaal mis. Heerlijk onderhuids eng.

Animatie: Hotel Transylvania: Transformania

Goed, dan het opbeurendere werk. Normaliter zouden we je naar de bioscoop sturen om het vierde deel uit de Hotel Transylvania-reeks te kijken. Maar vermoedelijk vanwege lockdowns en dergelijken, besloot Amazon Prime het nieuwste deel aan te kopen en kun je Hotel Transylvania: Transformania gewoon in je thuisbioscoop zien. Ook leuk. Beetje popcorn poppen, biertje erbij.

In het nieuwste deel is de groep monsterlijke vrienden na een cruise weer veilig terug in het hotel en hebben ze inmiddels vrienden gemaakt met monsterjager Van Helsing. Maar de stokoude uitvinder is nog lang niet klaar in de monsterwereld. Wat hem betreft wordt het mogelijk dat mensen getransformeerd kunnen worden in een monster. Wederom heerlijk animatievertier. 

Serie: Queens

Twintig jaar geleden waren ze razend populair: de fictieve meidengroep Nasty Girls. Twintig jaar later zijn de dames huismoeder, actief in de kerk, mislukt muzikant en een niet persé populaire tv-host. Tot het moment dat ze elkaar weer spreken en besluiten dat het tijd is voor een reünie. Met onder andere Eve en Brandy in de hoofdrol.

In de Disney+-serie Queens besluiten de vier vrouwen dat het genoeg is geweest met hun leven en dat ze weer gaan optreden. Tijdens de grootste zwarte awardshow ooit. Als we het hebben over bingewaardig, hebben we het over Queens. Ware het niet dat de eerste twee afleveringen dit weekend online komen en we vanaf dan elke aflevering EEN HELE WEEK moeten wachten. Waarom doen streamingsdiensten ons dit aan?!

Belgisch bingen: Fair Trade

Onze zuiderburen hebben een geweldige en bingewaardige serie gemaakt die we eindelijk via Prime kunnen kijken. VTM maakte de serie Fair Trade. Als agent begin je doorgaans wel redelijk idealistisch, maar dat hoeft niet je hele carrière zo te blijven. Twee Belgische agenten begonnen ook positief, maar zijn inmiddels toch redelijk corrupt aan het worden dankzij het vele speurwerk en alle verleiding. Het levert een absurdistische, groffe en hele fijne serie op. Acht afleveringen lang smullen. 

Op tv: The Lost Symbol

Mocht je hebben genoten van de verfilmde Dan Brown-trilogie met Tom Hanks, dan kun je de nieuwste serie die NET 5 heeft bemachtigd ook wel waarderen. The Lost Symbol - naar het gelijknamige boek - haar wederom over symbolist Robert Langdon die een hoop spannende zaken moet uitzoeken. Dit keer wordt ‘ie overigens niet door Tom vertolkt, maar Ashley Zuckerman zet een eigentijdse versie van het karakter neer.

The Lost Symbol is het derde boek uit de Langdon-serie. In eerste instantie zou het boek na The Da Vinci Code en Angels & Demons worden verfilmd maar men ging toch voor Inferno. Nu is het verhaal dus tóch op beeld verschenen. In de stemming komen met de eerste twee delen kan op dit moment alleen via Pathé Thuis en Google Play, Inferno kijk je via Netflix. En de serie zie je vanaf maandag elke week om half negen ‘s avonds bij NET 5.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Algemeen

Tientallen klimaatactivisten gearresteerd na binnendringen Eindhoven Airport

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Veel actie, veel drama en wat musical voor de luchtigheid

Lees verder

60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren (FvD)

Politiek

'Gideon de Zwijger' komt niet opdagen in rechtbank

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Man betrapt inbrekers tijdens 's nachts voeden van baby

Lees verder

Rapper gebruikt beelden huiszoeking in videoclip

Lees verder

Verkiezingen - D66 gaf met kleine 2 miljoen euro het meeste uit aan advertenties

Lees verder

Vrouwen met veel jongere man hebben gelukkigere relaties

Lees verder

Terreursyriër uit Stein zocht wapens en wilde bomgordel maken

Lees verder

Duitse brouwer komt met bier in poedervorm

Lees verder

Politie Egypte gebruikt datingapp om LHBT'ers te arresteren

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Britse politie rolt 'castratie-sekte' op die geslachtsdelen amputeerde bij 13 slachtoffers

Lees verder

Mannelijke zeeolifanten eerder dood door 'extreme drang' om te paren

Lees verder

Catch Me If You Can-meesteroplichter hield ook jou voor het lapje

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: