NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Het weekend is weer daar

Het is bijna weekend en dat betekent weer een nieuwe lijst met films en series die je niet mag missen. Geen zorgen, we gaan je niet overspoelen met romantische films waarbij het glazuur van je tanden springt. Gewoon, steengoede releases. Of iets minder goede. Want Valentijnsdag in opkomst of niet, je hebt recht op kwaliteit. 

In de bioscoop: Death on the Nile

Hercule Poirot is terug! Acteur én regisseur Kenneth Branagh kruipt opnieuw in de huid van de iconische Franse detective. En ja, dat is natuurlijk wederom een bewerking van een boek van Agatha Christie, de geestelijk moeder van de briljante en excentrieke speurneus. Nadat Poirot een moord heeft opgelost in een trein - de Oriënt Express - volgt de dood hem nu tijdens een cruise op de Nijl.

Tijdens de vakantie van Poirot wordt een jonge erfgename van het leven beroofd. En als er geen politie in de buurt is, heb je als detective toch wel een beetje de taak de moordenaar te achterhalen. Of 't hem lukt? Dat vertelt hij uiteraard volledig in Poirot-stijl. Mocht je Murder on the Oriënt Express willen kijken voor je naar de bioscoop gaat, dan kun je terecht op Disney+.

Alweer in de bioscoop: The Card Counter

We tipten ‘m al een keer maar toen zei de overheid plots ‘haha sukkels we gooien de bioscopen dicht, joe’. Voor veel releases betekende dat dat ze maar kort op het witte doek te zien waren. Dus hij mag op reprise, want gelukkig komt The Card Counter wél terug in het filmtheater. Oscar Isaac speelt de befaamde card counter. Oud-soldaat William Tell heeft zichzelf leren gokken en belangrijker, leren kaarten tellen.

Daar is het huis nooit echt heel blij mee, maar Tell komt er aardig mee weg. Hij wordt benaderd door een jongeman om wraak te nemen op iemand uit zijn verleden en dan begint de spanning pas echt. Cinematografisch feestje, goed verhaal en ontzettend spannend. Precies waar we van houden.

Toch wat romantiek: I Want You Back

Oké, sorry, toch wat romantiek. Maar een heerlijke komedie met deze cast kunnen we niet voorbij laten gaan. Charlie Day (die je kunt kennen uit New Girl) is net gedumpt door zijn inmiddels ex. Jenny Slate (die je vermoedelijk vooral aan haar stem herkent (The Muppets, Bob's Burgers, Zootopia, Secret Life of Pets) is óók net gedumpt en is een partijtje aan het huilen in het trappenhuis.

De twee besluiten vrienden te worden en elkaar te bellen als ze het even niet meer zien zitten. Zo geschiedt en dat levert I Want You Back op Prime op. Lekkere wegkijker. Mocht je liever iets zoetsappigers zien dit Valentijnsweekend: Owen Wilson en Jennifer Lopez zijn in de bioscoop te zien met de film Marry Me.

Oké, nog wat romantiek: Anne+ De Film

We willen je even niet horen miepen over 'mimimi die woke shit' want die woke shit levert wel gewoon hele goede films en series op. Waaronder Anne+. De serie begon als webserie en werd later uitgezonden op NPO3. In binnen- en buitenland sloeg Anne+ zo goed aan, dat Netflix besloot dat er een film moest komen. Daar waren de makers blij mee, net als wij.

In de film vertrekt de vriendin van Anne - twintiger, aspirerend schrijver, woonachtig in Amsterdam, je klassieke coming-of-age-verhaal - voor een tijdje naar Montreal. Ze besluiten dat er andere mensen gedatet mogen worden. Wanneer Anne de non-binaire Lou ontmoet, ontdekt ze een nieuw deel van zichzelf. Dit is één van de betere Nederlandse fictieproducties en écht de moeite waard om te kijken.

Animatie: Disenchantment

Onze favoriete sprookjesprinses is terug! Prinses Tiabeanie is helemaal niet content met haar leven als prinses in Disenchantment en zuipt en vloekt als een zeerover. We zijn inmiddels aanbeland bij deel vier en Bean is koningin. Maar als ze samen met haar compagnons terugkeert op het kasteel, blijkt iedereen te azen op haar nederige stulpje. Deze heerlijke absurdistische serie van de makers van Futurama, is te zien op Netflix. Trek er maar een dagje voor uit want het is goed bingevoer.

Thuisbioscoop: No Time to Die

De nieuwste James Bond-film had een knallend afscheid van Daniel Craig als de Britse superspion moeten worden. Maar één of andere pandemie gooide roet in het eten. Dus toen de film met alle spectaculaire stunts, feministische boodschappen en goede bad guys eindelijk klaar was, was er niemand om 'm te kijken. 

Inmiddels zijn de bioscopen zo vaak dicht geweest, dat ze 't bij Pathé allemaal wel mooi geweest vonden. Daarom kijk je de film nu in je thuisbioscoop. Ramen afplakken, telefoons verplicht op vliegtuigstand en beam deze actiefilm lekker tegen de witte huiskamermuur. Je huurt 'm gemakkelijk via Pathé Thuis.

Op tv: Watchmen

Bij Spike is het vrijdag tijd voor een klassiekertje. Mocht je helemaal klaar zijn met alle opgepoetste en kleurrijke comicverfilmingen waar de helden geen greintje slechtheid in zich lijken te hebben, schakel dan om half negen naar Spike. Daar zie je Watchmen. De verfilming van de DC-comic heeft net even een wat duisterder randje en dat leverde zowel lovende als woedende reacties op. De één vindt 't geweldig, de ander kan hier helemaal niks mee. Wij behoren tot de eerste categorie en schakelen vrijdagavond lekker naar lineaire televisie om wat superheldenactie te zien.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Politiek

Video - Tweede Kamer boos omdat Conny Helder (VVD) tijdens debat naar Qatar vertrekt

Lees verder

Turnleraar veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor misbruik en doden Esmee (14)

Algemeen

'Op afschuwelijke wijze'

Lees verder

Rode Kruis opent gironummer 881 voor Nederlanders in voedselnood

Algemeen

'Ik eet niet zodat mijn kinderen kunnen eten'

Lees verder

Video - Martin Bosma (PVV) over DWDDgate: 'Zó populistisch is de NPO'

Politiek

Over de invloed van PvdA en D66, tot redacteur gemaakten en Matthijs de slavendrijver

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Kaj Gorgels en vriendin Jessie rouwen om miskraam

Lees verder

A27 bij Utrecht tot 16:00 dicht door kettingbotsing

Lees verder

WK - Marokko wint van België, rellen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam

Lees verder

Elon Musk deelt cijfers en toekomstplannen in pitchdeck Twitter 2.0

Lees verder

Surinamers boos over Nederlandse slavernij-excuses

Lees verder

Seriebandenprikker Capelle en Krimpenerwaard na klopjacht aangehouden

Lees verder

Onderzoeken na val FTX breiden zich uit: ook Genesis onder de loep

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Python sleurt jochie van 5 zwembad in

Lees verder

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Politie geeft ratten de schuld van 200 kilo verdwenen wiet

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: