NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Bankhangen of barhangen?

Het is freedom day! Soort van. Vanaf vandaag word je niet meer om tien uur uit de kroeg gestopt maar mag je tot één uur 's nachts onder de tap hangen. Niet dat we dat nog volhouden na twee jaar met de kippen op stok, maar toch leuk dat de mogelijkheid er is. En nou ja, naar de kroeg toe met deze horrorstorm is ook wel ellendig.

Mocht je uitgeput en een tikkie brak de rest van je weekend spenderen, dan kun je wel wat entertainment gebruiken. Goed nieuws: we hebben het nodige alvast voor je uitgezocht. Scheelt weer keuzestress. Fijn weekend!

Thuisbioscoop: Venom

De bioscoopreleases vallen deze week een beetje tegen maar gelukkig kun je dat gewoon overbruggen met Pathé Thuis. Daar kijk je ein-de-lijk Venom: Let There Be Carnage. Tom Holland Hiddleston Hardy is terug als superheld. Of antiheld. Wat je wil.

Eddie Brock is samen met zijn frenemy Venom terug. Een privédetective vraagt hem een babbeltje te maken met een seriemoordenaar (Woody Harrelson) maar dat loopt allemaal niet zo soepeltjes. Lang verhaal kort: Venom en Eddie hebben een nieuwe vijand en er word bloed vergoten en het is weer spec-ta-cu-lair en perfect om te kijken als je straks de stormbanden weer van je huis hebt verwijderd. 

Scifi: Project Gemini

Ja goed, nou ja, nee, het is niet de allerbeste release ooit. Maar Prime heeft weer een scifi-thriller online gezet en we zijn nou eenmaal een beetje suckers voor films als Project Gemini. Het einde van de wereld is in zicht (in de film althans, in het echt laten we dat gewoon even in het midden) en daarom gaat men op zoek naar een nieuwe planeet om te wonen. 

En je raadt het al: de ruimtevaarders komen ineens iets tegen dat eigen plannen heeft. Lekker uitgeknepen concept maar het werkt gewoon altijd wel. Zelfs als 't belabberd is uitgevoerd.

Bizar: Severance

Bij Apple moesten ze even op gang komen qua goede films en series maar inmiddels stromen de briljante releases binnen. Zo ook Severance, een bloedspannende sci-fiserie die ook wel een klein beetje tegen het thriller-genre aanhangt.  Geregisseerd door niemand minder dan Ben Stiller en hij doet het bijzonder voortreffelijk. 

Mocht je angstig zijn voor het feit dat je straks weer naar kantoor moet, dan is dit wellicht niet de beste serie om te gaan kijken. De collega's van het bedrijf waar Severance zich afspeelt, hebben chirurgisch een scheiding aan laten brengen in de herinneringen van hun privéleven en het eindeloos tragische kantoorleven. Klinkt ideaal als je een vreselijke baan hebt, maar het blijkt toch niet heul handig.

Sowieso een geweldig concept. En dan die cast. En hoe de set is opgebouwd. Het camerawerk. Echt wat een feestje. Mocht je nog geen AppleTV+ hebben, dan is dit het moment om 't aan te schaffen.

Horror: Das Privileg

Netflix komt met een nieuwe Duitse horrorfilm en het is een gevalletje ‘moet je van houden’.  Het is een partij rare shit en een beetje een vaag concept. Wij kunnen het wel waarderen. Sowieso hebben we wel een zwak voor rijkeluiskinderen die in een ellendige situatie terechtkomen in een serie. Niet in het echt, geen zorgen.

Op de elitaire school van de hoofdrolspelers van Das Privileg zit de 18-jarige Max. Zijn zus is jaren geleden op tragische wijze om het leven gekomen en mentaal heeft hij daar best wel een tik van gekregen. Op de betreffende elitaire school lijken vreemde dingen aan de hand, die hij gaat onderzoeken met zijn vrienden. Al denken de meeste mensen dat zijn hoofd gewoon met 'm aan de haal gaat.

Zoals we zeiden: vaag, moet je van houden. Maar wel tof.

Feelgood drama: Hors Normes

Goed, tijd om uit de scifi/horror/thrillers te stappen voor vandaag want er is ook gewoon voldoende goede drama te streamen. De maker van Intouchables maakte de film Hors Normes in 2019 en je kunt 'm nu eindelijk via een streamer zien. Netflix kocht de rechten voor deze prachtige dramafilm aan. 

En die moet je vooral zien om de ontzettend fijne sfeer die erin hangt. De Joodse Bruno heeft een tehuis voor zwaar autistische kinderen, zijn goede vriend en de Islamitische Malek leidt probleemjongeren op tot begeleiders van die kinderen. Het zorgt voor een hartverwarmend drama dat is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Komedie: The French Dispatch

In wat voor genre we de films van Wes Anderson moeten plaatsen, weten we niet zo goed. De regisseur heeft zo ongeveer zijn eigen genre uitgevonden. Met zijn nieuwste creatie, The French Dispatch, stelt hij wederom niet teleur. Niet in zijn briljante camerawerk, in de chemie tussen zijn acteurs, in zijn kleurgebruik en natuurlijk ook niet in het heerlijke verhaal.

Dat verhaal? Een groepje journalisten begint een Amerikaanse krant in een afgelegen Frans plaatsje, The French Dispatch Magazine. De hoofdredacteur gaat voor het laatste nummer op zoek naar de allerbeste schrijvers, kunstenaars en recensenten. Hoe dat verloopt zie je op Disney+!

Franchise: Men In Black: International

Goed, nog een scifi-film dan. Omdat we er zo lekker inzaten. We durven wel te stellen dat de laatste creatie in de Men in Black-franchise direct de meest belabberde is. Maar belabberd of niet, vermakelijk is Men In Black: International wel. Mede dankzij de cast bestaande uit Tessa Thompson, Chris Hemsworth en Liam Neeson. 

Agent M (Tessa Thompson, in het begin natuurlijk nog geen Agent M) komt achter het bestaan van de Men In Black en besluit dat ze lid wil worden en dat lukt en dan gaat ze met Agent H (Chris Hemsworth) op pad om de wereld te beschermen tegen vijandige buitenaardse wezens. Je kijkt 'm op Videoland!

Documentaire: The Dissident

Als laatste gooien we er nog even een steengoede doch tragische documentaire in. In 2018 wordt journalist Jamal Khashoggi  vermoord op het Saoedi-Arabische consulaat in Istanboel. De journalist voor The Washington Post blijkt te zijn vermoord door een moordcommando. De Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman al-Saoed erkent dat hij ook verantwoordelijk is voor de moord. 

Maar er zit uiteraard veel meer achter dit verhaal. In de indringende documentaire The Dissident duikt maker Bryan Fogel diep in op hoe dit verhaal echt in elkaar steekt. Je kijkt 'm op Prime.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: