NieuwNieuws

Tech & Crypto

Streamingdienst HBO Max gelanceerd in Nederland

HBO series beschikbaar via standalone platform, ook bioscooptitels Warner Bros worden via de dienst aangeboden

Vanaf vandaag is streamingdienst HBO Max beschikbaar in Nederland. Het aanbod van HBO was tot vorig jaar exclusief beschikbaar via Ziggo, nu kunnen ook film-  en serieliefhebbers die niet bij de provider zitten via het standalone platform kijken naar hitseries als Game of Thrones en Chernobyl.

Via HBO Max wordt ook een groot deel van de (recente) bioscoopfilms van moederbedrijf Warner Bros aangeboden. Onder andere Dune, Godzilla vs. Kong en Space Jam: New Legacy zijn vanaf vandaag via het platform van de videoboer te bekijken. In het vervolg worden ook de nieuwe bioscoopfilms van Warner Bros ongeveer 1,5 maand na release toegevoegd aan de streamingdienst.

Voor het platform worden twee abonnementsvormen aangeboden. Met HBO Max Basic kun je voor 5,99 per maand op maximaal één apparaat tegelijk onbeperkt streamen. Hierbij is de videokwaliteit wel beperkt tot 720p. Met HBO Max Standaard ben je 7,99 per maand kwijt. Hiermee kan op drie apparaten tegelijk gestreamd worden en is het aanbod in de hoogste kwaliteit beschikbaar.

Om in de releasemaand zoveel mogelijk abonnementen te slijten, geeft de videodienst tot 31 maart een korting van 50% per maand op alle abonnementen. Het lokkertje blijft volgens de serieboer de gehele looptijd van het abonnement geldig. Hiermee komen de twee abonnementsvormen uit op 2,99 en 3,99 per maand. Hoewel de korting 'voor altijd' is, is daarmee niet gezegd dat de prijzen hetzelfde blijven. Veel streamingdiensten gooien naar verloop van tijd, als er een vaste kijkersbasis is gewonnen, de prijzen omhoog. 

HBO Max moet met veel andere spelers gaan concurreren want het aanbod in Nederland is fors. De spelers op dit moment zijn Netflix, Prime Video, Videoland, Disney+, Discovery Plus, NPO Start Plus en Apple TV+. In de loop van dit jaar komen daar nog meer nieuwe platformen bij. Op gebied van films en series SkyShowTime (Comcast en ViacomCBS), hierop zal onder ander het aanbod van Universal en Dreamworks te zien zijn. Ook Formule 1 heeft een eigen streamingdienst met het nieuwe platform Viaplay.

Sport

Koen Bouwman eerste Nederlandse winnaar van bergklassement in Giro

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw doodgereden, bestuurder rijdt door

Lees verder

Nederlander in Torremolinos doodgestoken na wedstrijd Feyenoord

Lees verder

Jude Law te zien in nieuwe Star Wars-serie

Lees verder

Amsterdammer woedend om laadpaalklevende Tesla-rijder

Lees verder

Ook flitsbezorger Getir ontslaat duizenden mensen

Lees verder

Schokkend! Reformatorische scholen accepteren homo's nog steeds niet

Lees verder

Amerikaanse 'heks' na bijna 330 jaar alsnog vrijgesproken

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Amerikanen gearresteerd voor illegaal vervoeren van compleet huis

Lees verder

Ram veroordeeld tot drie jaar cel na bloeddorstige moord

Lees verder

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: