NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Zodat je in elk geval wat te doen hebt

Het weekend is officieel begonnen! Dat betekent dat je een biertje kunt opentrekken én kaartjes kunt bestellen voor de bioscoop. Inderdaad, meerdere. Want na twee jaar lang amper leuke releases, is er eindelijk weer een hoop leuks te zien op het witte doen. 

Mocht je geen zin hebben om het huis uit te gaan, dan kun je uiteraard je toevlucht zoeken in het aanbod van de streamingsdiensten. Want die hebben ook genoeg te kijken. We hebben de beste pareltjes alvast voor je op een rij gezet.

Fijn weekend!

In de bios: Morbius

Een week geen nieuwe Marvel-release voelt toch een beetje als een week niet geleefd hebben. Gelukkig zijn ze rondom de verschillende Marvel-comics ontzettend productief als het gaat om strips op film zetten en daarom kun je deze week genieten van de nieuwste release: Morbius. Met niemand minder dan Jared Leto als Michael Morbius.

En ondanks het harde werk - vooral voor Leto die weigerde zijn manke loopje op te geven als hij tussen het filmen door naar het toilet moest waardoor het allemaal veel te lang duurde - valt de film nog niet helemaal lekker bij het publiek. Morbius vertelt het verhaal van - je verwacht het niet - Morbius. Die heeft een zeldzame ziekte maar een zieke Marvel-(anti)held zou geen Marvel-(anti)held zijn als hij zichzelf niet zou proberen te genezen.

Nou, dat lukt 'm. Iets te goed. Hij verandert erdoor in een vampier. En moet zijn eigen krachten leren kennen én beheersen. Goed of slecht, Morbius is zeker vermakelijk, mooi gemaakt en wel de moeite om dit weekend lekker in de bioscoop te zien.

Ook in de bios: A Hero

Heel ander genre en nog wel veel meer de moeite om voor naar de bioscoop te gaan is A Hero (met Ghahreman als originele titel). De Iraanse filmmaker Asghar Farhadi maakte deze indringende, spannende en fantastische film waarin Rahim (Amir Jadidi) gevangen wordt gezet omdat hij zijn schulden niet kan betalen. Tijdens zijn verlof van twee dagen, probeert hij zijn schuldeiser ervan te overtuigen de schuld deels in te trekken. 

Er zou geen goede film inzitten als dat zomaar zou gebeuren dus het loopt niet allemaal zoals Rahim had gehoopt. Levert een film op met heel wat minder spectaculaire special effects en superhelden dan Morbius maar is wel even een niveautje hoger wat betreft filmmaken. Aanrader om in je plaatselijke filmhuis te gaan zien.

Nog meer bios: The Unbearable Weight of Massive Talent

Of er iets beters is dan films met Nicolas Cage? Films met Nicolas Cage waarin hij Nicolas Cage speelt. En gelukkig neemt hij zichzelf in The Unbearable Weight of Massive Talent ook nog een beetje op de hak. De acteur zit een beetje krap bij kas en schnabbelt hier en daar wat bij. Wanneer een rijke stinkerd hem vraagt om op zijn verjaardagspartijtje te komen, wil de CIA dat hij de geheime dienst informeert. Want de miljardair in kwestie heeft zijn centen niet helemaal eerlijk verdiend.

Er wordt geflirt met Tarantino, er is humor om te lachen en er is zat actie om je dit weekend een prima avondje te vermaken in de bioscoop. Met popcorn. Dat dan wel weer.

Spanning: Mai

Een bloedstollend spannende serie kun je sinds kort op Netflix kijken. Mocht je nog Netflix hebben en niet superkwaad je abonnement op hebben gezegd. Zo niet, dan kun je dus gewoon naar Mai kijken. In deze thriller-drama komt Sheel erachter hoe haar dochter om het leven is gekomen. Ze besluit wraak te nemen en vermoordt per ongeluk een maffiabaas. 

Ze belandt enigszins onwillekeurig in de onderwereld waar ze steeds meer naam maakt. En steeds meer vrienden én vijanden maakt. Bloedstollend spannend, zoals we al zeiden. Aan te raden als je zin hebt om te bingen dit weekend.

Splinternieuw: The Batman

We waren wat sceptisch over de komst van de zoooooooveelste streamingsdienst maar HBO Max weet ons tot nu toe wel prima te bekoren. Ze zijn bij het bedrijf onder andere goed in het binnenhengelen van splinternieuwe films. Daarom een splinternieuwe tip: The Batman! Je ziet de film met Robert Pattinson als - een overigens geweldige - Batman nu op HBO Max.

Kleine recap voor als je het niet meer weet: Batman is de man zonder echte superkrachten maar met heel veel geld (eigenlijk ook een soort superkracht) en een slimme uitvinder aan zijn zijde waardoor hij toch een soort superheld kan zijn. In deze film gaat hij achter The Riddler aan die druk is met allerlei politieke lui omleggen.

Thriller: I See You

Terug naar Netflix én naar flink wat spanning met de nieuwe film I See You. Althans, nieuw op Netflix. De film werd al in 2019 uitgebracht. Maar aangezien we twee jaar volledig kwijt zijn, voelt het alsnog wel een beetje alsof dat vorige week was.

Goed, hoe dan ook: valt in het straatje horror met een thrillervibe. Een detective in een klein dorpje onderzoekt de dood van een jongetje. Tegelijkertijd heeft hij thuis met nogal wat dingen te dealen, zijn familie wordt achterna gezeten door één of andere kwaadaardige kracht. Drama, intrige, spanning. Ja, leuk. Kunnen we waarderen.

Horror-komedie: The Baby

We snapten bij het lezen van de samenvatting van deze serie direct waarom het onder horror valt. Bijna iedereen komt op dat punt in het leven waarop ongeveer alle vrienden ineens besluiten baby's te krijgen. En daar is Natasha het in deze serie he-le-maal niet mee eens. Totdat ze ineens zelf met een baby wordt opgescheept. 

En die baby is helemaal niet zo snoezig als baby's altijd lijken. Het kind is manipulatief en gewelddadig. Natasha probeert haar leven terug te krijgen terwijl de baby die zij helemaal niet wil de boel op z'n kop zet. Want de baby wil haar. En zal haar krijgen ook. Of het lukt? Dat zie je op HBO Max.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: