NieuwNieuws

Tech & Crypto

7 Cryptodocumentaires op Youtube

Tien uur Bitcoin en crypto vermaak voor het Paasweekend

1. The Great Reset and the Rise of Bitcoin (2022)

De titel is ontleend aan de ‘The Great Reset’ van World Economic Forum, maar gaat puur om het ‘resetten’ van het wereldwijde financiële systeem. Documentairemaker Pierre Corbin heeft het niet zo op centrale banken en laat dat merken ook, wat af en toe wat activistisch over kan komen. Buiten dat bevat de docu interessante topics, zoals cycli van financiële markten, het loslaten van de goudwisselstandaard in 1971, digitaal centrale bankgeld (CBDC’s), Bitcoin’s Lightning Network en een stukje nuance bij het energievraagstuk rondom Bitcoin. 

Bekijk op Youtube of check eerst op IMDB

2. Banking on Bitcoin (2016)

In Banking on Bitcoin volgen we een aantal Bitcoin adopten van het eerste uur in New York. De documentaire geeft een goed overzicht van Bitcoin’s geschiedenis en doet dit aan de hand van interviews met onder andere Charlie Shrem, de Winklevoss Twins en Erik Voorhees. Alle belangrijke topics passeren de revue: van Mt. Gox tot The Silk Road en van de eerste poging te reguleren tot de zoektocht naar Satoshi Nakamoto.

Bekijk op Youtube of check eerst op IMDB 

3. Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet (2020)

Deze documentaire gaat veel verder dan de andere documentaires. De documentaire bestaat uit drie delen: 1) Bitcoin, 2) Blockchain en 3) Future of the Internet. De Duitse filmmaker Torsten Hoffmann gaat onder andere op bezoek in een Zwitsers Fort Knox, een kluis in de Zwitserse bergen waar voor miljarden aan cryptocurrencies liggen. De eerste Bitcoin oorlog komt aan bod, smart contracts, het hoe en waarom van 1001 verschillende coins, Ethereum, het web 3.0 en de droom om alles te decentraliseren.

Bekijk op Youtube of check eerst op IMDB

4. Bitcoin: The End of Money as We Know It (2015)

Deze documentaire is erg Amerikaans ingestoken maar kijk je daar doorheen, dan is ie best wel vermakelijk. De docu geeft een zeer uitgebreide uitleg over de werking van geld, de rol van banken (en uiteraard dat ze het as van het kwaad zijn) en welke historische vormen van geld de wereld allemaal gehad heeft. Het kan ook niet anders of Bitcoin is de oplossing…

Bekijk op Youtube of check eerst op IMDB

5. The Rise and Rise of Bitcoin (2014)

We volgen computerprogrammeur en miner Daniel Mross die ons meeneemt in zijn Bitcoin-avontuur. Hij laat ons zien hoe het Bitcoin-landschap er anno 2014 uitziet, wie de hoofdfiguren zijn, hoe de conferenties eraan toegaan en tegen welke problemen de ondernemers aanlopen in een wereld zonder enige vorm van regulatie. Gedateerde documentaire, maar daarom zeker niet minder leuk. Integendeel zelfs.

Bekijk op Youtube of check eerst op IMDB

6. Bitcoin: Beyond the Bubble (2018)

In deze korte documentaire laten de makers ons op een objectieve manier kennismaken met digitaal geld, Bitcoin en blockchaintechnologie. Onder andere de schaalbaarheid van het netwerk wordt besproken, de kansen die het Lightning Network biedt en de mogelijkheden die een decentraal betaalsysteem mogelijk maakt voor ontwikkelingslanden. 

Bekijk op Youtube of check eerst op IMDB

7. Het Bitcoin Evangelie (2015)

Een documentaire van Nederlandse bodem, zelfs met een aantal Nederlandse hoofdrolspelers. In Het Bitcoin Evangelie nemen de makers je mee in de Bitcoin-wereld van 2015. We volgen een aantal miners van het eerste uur, ‘Bitcoin Jesus’ Roger Ver en anderen die vertellen wat er gebeurde toen zij kennis maakten met Bitcoin. 

Bekijk op Youtube

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: