NieuwNieuws

Glamorama

Uitspraak Coldeweijer vs. Steenwijk: Roddelvlogger moet rectificeren

Berichten van bronnen geopenbaard 

In de rechtszaak die zangeres Samantha Steenwijk tegen juicekanaalhouder Yvonne Coldeweijer heeft aangespannen, is eindelijk een uitspraak. De roddelvlogger moet haar bewering over Steenwijk rectificeren.

Steenwijk stapte naar de rechter omdat ze het verwijderen van Coldeweijers content niet genoeg vindt. Ze eiste een schadevergoeding van 5000 euro en een correcte rectificatie. Over die rectificatie maakte Coldeweijer zich overigens niet druk, naar eigen zeggen weten mensen toch wel dat ze het niet meent.

Berichten openbaar

Berichten tussen Coldeweijer en haar 'spionnen' zijn openbaar gemaakt, de bronnen blijven anoniem. Op 14 maart was er tussen Coldeweijer en haar spion de volgende berichtenwisseling:

Spion: Eng wijf bah…lekker afvallen met speed pillen (iomax)

Coldeweijer: Iomax??

Spion: https://www.fitsociety.nl/voedingssupplementen/iomax-pillen-verboden-vanwege-speed/

(…)

Coldeweijer: Hoe weet je dat zij die pillen heeft gebruikt?

Spion: Ik ken degene waar ze ze koopt

Coldeweijer: Owwww

Op 24 maart is Coldeweijer vervolgens doorverwezen naar een andere bron. Een half jaar eerder zou Steenwijk de pillen hebben gekocht van een vriend van de bron, die daar niet over praat.

Bronnen niet openbaar

Coldeweijer hoeft haar bronnen niet openbaar te maken. Volgens de rechter is dat een beperking van vrijheid van nieuwsgaring zijn. De activiteiten van Coldeweijer worden onder journalistiek geschaard, waardoor ze zich mag beroepen op bronbescherming.

Wel moet ze een rectificatie plaatsen. Coldeweijer heeft het afslankpillen-verhaal gepresenteerd als feit, terwijl ze claimt juice en roddels te brengen. Ook de grote hoeveelheid volgers van haar juicekanaal is volgens de rechter reden genoeg voor een rectificatie. Steenwijk hoeft niet te rekenen op een schadevergoeding, bepaalde de rechter. De hele uitspraak is hier te lezen.

Laat Coldeweijer koud

Steenwijk besloot Coldeweijer voor de rechter te slepen nadat Coldeweijer op haar juicekanaal geruchten over haar dieet had verspreid. Steenwijk zou illegale dieetpillen hebben gebruikt om af te vallen. Volgens Coldeweijer kan het niet zo zijn dat Steenwijk zo snel is afgevallen door alleen af en toe paard te rijden.

De roddelvlogger kon op een woedende Steenwijk rekenen. Die laat weten niet het toonbeeld van illegale drugs te willen zijn. Ze blijft volhouden geen gebruik te hebben gemaakt van de illegale pillen.

Overigens lijkt het Coldeweijer allemaal bijzonder weinig te deren. Volgens RTL Boulevard is ze vooral teleurgesteld dat ze niet door een A-lijst ster als Marco Borsato voor het gerecht wordt gesleept. Tijdens de zaak poseerde ze gretig voor de fotografen voor de rechtbank.

Sport

Koen Bouwman eerste Nederlandse winnaar van bergklassement in Giro

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw doodgereden, bestuurder rijdt door

Lees verder

Nederlander in Torremolinos doodgestoken na wedstrijd Feyenoord

Lees verder

Jude Law te zien in nieuwe Star Wars-serie

Lees verder

Amsterdammer woedend om laadpaalklevende Tesla-rijder

Lees verder

Ook flitsbezorger Getir ontslaat duizenden mensen

Lees verder

Schokkend! Reformatorische scholen accepteren homo's nog steeds niet

Lees verder

Amerikaanse 'heks' na bijna 330 jaar alsnog vrijgesproken

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Amerikanen gearresteerd voor illegaal vervoeren van compleet huis

Lees verder

Ram veroordeeld tot drie jaar cel na bloeddorstige moord

Lees verder

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: