NieuwNieuws

Tech & Crypto

Gucci accepteert eind deze maand cryptobetalingen

Reken straks je Gucci handtas af in crypto’s

Eind deze maand kun je in de Gucciwinkel je handtas betalen met cryptocurrencies. Het chique Italiaanse modemerk start namelijk een pilot waarbij het in een select aantal winkels mogelijk is om te betalen met tien verschillende cryptomunten. Wil je hier als eerste bij zijn dan moet je eerst nog even in het vliegtuig richting de VS stappen. De pilot start in Amerikaanse steden als New York, Las Vegas en Los Angeles. 

De klant die met crypto’s wil betalen, ontvangt een e-mail met hierin een link naar een QR-code. Die code maakt het mogelijk om een transactie te versturen vanuit zijn of haar wallet. Gucci accepteert tien verschillende currencies. Waaronder bitcoin, ether, litecoin en dogecoin. Dogecoin is een digitale munt die ooit begon als grap . 

Wat is dogecoin?

Dogecoin werd als grap opgericht door Billy Markus en Jackson Palmer. Het doel: aantonen dat mensen investeren in munten zonder zich erin te verdiepen. De munt heeft als logo een hond van het ras Shibu Inu. Geïnspireerd door een meme van een Japanse hond die zijn baasje op internet plaatste en viral ging. Dogecoin startte als grap maar is inmiddels een munt van serieus formaat. Tesla topman Elon Musk is groot fan van de munt en prijst deze regelmatig via Twitter aan.

Vault: de virtuele shop van Gucci in de metaverse

Nu cryptocurrencies breder geaccepteerd worden en de technologie volop in ontwikkeling is, zag Gucci het als een goed instapmoment. Volgens Marco Bizzarri, CEO van het Italiaanse modemerk, past deze stap goed bij het bedrijf. ´Gucci is always looking to embrace new technologies when they can provide an enhanced experience for our customers.´

Gucci waagde zich in februari al eerder aan web3. In de Metaverse, een virtuele wereld, opende Gucci Vault. Een online conceptstore waar nieuwe en vintage items van Gucci getoond worden. Gave samenwerkingen worden er ook opgestart. Gucci creëerde samen met art-toys merk Superplastic het project SUPERGUCCI. Een driedelige serie met een beperkt aantal non-fungible tokens (NFT´s) ontworpen door creative director Alessandro Michele en virtuele influencers Janky & Guggimon. 

Gucci niet alleen in web3

Naast Gucci accepteren enkele andere modemerken inmiddels ook crypto als betalingsmiddel. Onder andere Phillip Plein. Dit modemerkt heeft daarnaast een NFT-galerie en je kunt bij items die je aanschaft in de fysieke winkel kiezen voor een upgrade. Zo is je item niet alleen draagbaar in de tastbare wereld, maar ook als NFT in Decentraland, een virtual reality platform in de metaverse. Je eigen avatar kun je dus volledig aankleden zoals jij zelf wilt en een online identiteit naar wens creëren. Dit maakt dat Web3 met de bijbehorende cryptocurrencies en metaverse een uiterst interessante ontwikkeling is. voor de modesector. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: