NieuwNieuws

Tech & Crypto

Gucci accepteert eind deze maand cryptobetalingen

Reken straks je Gucci handtas af in crypto’s

Eind deze maand kun je in de Gucciwinkel je handtas betalen met cryptocurrencies. Het chique Italiaanse modemerk start namelijk een pilot waarbij het in een select aantal winkels mogelijk is om te betalen met tien verschillende cryptomunten. Wil je hier als eerste bij zijn dan moet je eerst nog even in het vliegtuig richting de VS stappen. De pilot start in Amerikaanse steden als New York, Las Vegas en Los Angeles. 

De klant die met crypto’s wil betalen, ontvangt een e-mail met hierin een link naar een QR-code. Die code maakt het mogelijk om een transactie te versturen vanuit zijn of haar wallet. Gucci accepteert tien verschillende currencies. Waaronder bitcoin, ether, litecoin en dogecoin. Dogecoin is een digitale munt die ooit begon als grap . 

Wat is dogecoin?

Dogecoin werd als grap opgericht door Billy Markus en Jackson Palmer. Het doel: aantonen dat mensen investeren in munten zonder zich erin te verdiepen. De munt heeft als logo een hond van het ras Shibu Inu. Geïnspireerd door een meme van een Japanse hond die zijn baasje op internet plaatste en viral ging. Dogecoin startte als grap maar is inmiddels een munt van serieus formaat. Tesla topman Elon Musk is groot fan van de munt en prijst deze regelmatig via Twitter aan.

Vault: de virtuele shop van Gucci in de metaverse

Nu cryptocurrencies breder geaccepteerd worden en de technologie volop in ontwikkeling is, zag Gucci het als een goed instapmoment. Volgens Marco Bizzarri, CEO van het Italiaanse modemerk, past deze stap goed bij het bedrijf. ´Gucci is always looking to embrace new technologies when they can provide an enhanced experience for our customers.´

Gucci waagde zich in februari al eerder aan web3. In de Metaverse, een virtuele wereld, opende Gucci Vault. Een online conceptstore waar nieuwe en vintage items van Gucci getoond worden. Gave samenwerkingen worden er ook opgestart. Gucci creëerde samen met art-toys merk Superplastic het project SUPERGUCCI. Een driedelige serie met een beperkt aantal non-fungible tokens (NFT´s) ontworpen door creative director Alessandro Michele en virtuele influencers Janky & Guggimon. 

Gucci niet alleen in web3

Naast Gucci accepteren enkele andere modemerken inmiddels ook crypto als betalingsmiddel. Onder andere Phillip Plein. Dit modemerkt heeft daarnaast een NFT-galerie en je kunt bij items die je aanschaft in de fysieke winkel kiezen voor een upgrade. Zo is je item niet alleen draagbaar in de tastbare wereld, maar ook als NFT in Decentraland, een virtual reality platform in de metaverse. Je eigen avatar kun je dus volledig aankleden zoals jij zelf wilt en een online identiteit naar wens creëren. Dit maakt dat Web3 met de bijbehorende cryptocurrencies en metaverse een uiterst interessante ontwikkeling is. voor de modesector. 

Bedwelmde Duitser 'parkeert' peperdure huur-Lambo in Zoetermeerse vangrail

Niet Doodchecken

'U gaat hier rechtdoor, kan dat?'

Lees verder

Piet Adema (57) nieuwe minister van Landbouw

Algemeen

Oud-voorzitter ChristenUnie volgt afgetreden Henk Staghouwer op

Lees verder

Zeker 125 mensen komen om bij gruwelijke voetbalrellen Indonesië

Sport

De stadionramp, waarbij 32 kinderen stierven, is een van de dodelijkste ooit

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Brandstofwatch: daling doorbroken, prijzen licht gestegen

Lees verder

Duizenden opgeroepen Russen afgekeurd voor het front

Lees verder

VIDEO - Deelnemer miljoenenjacht tikt feilloos alle hoge bedragen uit het spel

Lees verder

Liz Truss trekt belastingkeutel in: toch geen verlaging voor hoogste inkomens

Lees verder

Vader (41) met 167 km/u van A4 geplukt: 'bijna te laat voor K3-concert'

Lees verder

'Niet koning Charles, maar Steve Irwin moet op Australisch geld komen'

Lees verder

Syriër maakt TikToks van 'luxe' asiel-cruiseschip, Geert Wilders woest

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Stalker raakt verstrikt in gordijnen, slachtoffer bevrijdt hem

Lees verder

Man bijna twee maanden onterecht in gevangenis door administratief foutje

Lees verder

Limburgse scholieren bellen 112 en raken onwel vanwege deodorant in kantine

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: