NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker voor je scherm dit weekend

Nog geen wilde plannen gemaakt voor dit weekend? Of alles afgezegd omdat je na twee jaar niksdoen wel helemaal klaar bent met alles inhalen? Mooi. En anders zeg je alles maar af. Wij hebben namelijk een veel beter idee: de streamingsdiensten en bioscopen afstruinen voor de beste films en series. En om het je makkelijk te maken, hebben we ze gewoon voor je op een rij gezet. Veel kijkplezier!

In de bioscoop: Everything Everywhere All At Once

Wanneer je leven niet zo loopt als je had verwacht, kun je altijd nog hopen dat het universum in stukjes scheurt en je ergens in een parallel universum een beter leven hebt. Precies wat er gebeurt in de nieuwe bioscoopfilm Everything Everywhere All At Once. Evelyn Wang (Michelle Yeoh) speelt een Chinese immigrant met een belabberd lopende wasserette. Er is gedoe met de belastingdienst, een puberende dochter en nou ja, ze is wel toe aan wat anders.

En dan gebeurt het: het universum scheurt en er blijken allemaal Evelyn's met verschillende levens te zijn. Evelyn blijkt in elk universum anders te zijn en moet ondertussen ook nog even de wereld gaan redden. Of dat lukt zie je in de bioscoop.

Ook in de bioscoop: Operation Mincemeat

De Tweede Wereldoorlog blijft voor filmmakers een bron van inspiratie. Er zijn tal van bijzondere verhalen te vertellen, zowel persoonlijk als politiek. Of semi-politiek. De meest recente release is Operation Mincemeat, die je in de bioscoop kunt kijken. En het is nogal een bizar verhaal dat prachtig wordt verteld door de makers.

Operation Mincemeat was een schaduwoperatie van de Britten in 1943. De geallieerden willen Europa uit de greep van Hitler helpen. Om dat voor elkaar te krijgen, plannen ze een aanval op Sicilië. Alleen: dat willen ze wel doen zonder een enorm bloedbad aan te richten. Tijd voor misleiding. Ze dumpen het lijk van een neppiloot en zetten Hitler daarmee op het verkeerde been.

Veel meer gaan we niet vertellen. Want als je de afloop van dit verhaal niet kent, is de ontknoping te bijzonder om 'm te spoilen.

Prime: Totems

We blijven nog even in het verleden hangen dankzij de serie Totems die je op Prime kunt kijken. Deze Franse serie speelt zich af in 1965. Geen Tweede Wereldoorlog, wel een Koude Oorlog. Was ook niet altijd gezellig. Een Franse raketwetenschapper wordt opgedragen om een vrijwel onmogelijke spionagemissie uit te voeren. Maar dan wordt 'ie verliefd. Op een Russische vrouw. Die voor de KGB werkt. En dat is dus verdomd onhandig. Superspannende maar vooral ook prachtig gemaakte serie.

AppleTV+: Now And Then

Dingen waar we blij van worden: de producties van AppleTV+. Tegenwoordig kijken we niet eens meer naar de omschrijving maar duiken we er gewoon direct vol in. Goed, zo briljant als Severance gaat het voorlopig misschien niet worden, maar Now And Then is zeker niet verkeerd.

Wellicht is het omdat we sowieso wel te porren zijn voor een goede thriller. Zeker als 'ie een beetje gelaagd is. Na The Wilds (Prime) en Welcome to Eden (Netflix) de derde serie op rij waarbij een groep jonge mensen op een onbekende locatie iets heftigs meemaakt: dit keer is er een feestje geweest en is er iemand dood. En dat levert ehm... wel wat frictie op. Zeker als ze besluiten niets te zeggen. Tot de boel twintig jaar later weer linea recta in hun gezicht terugkomt.

Disney+: The Valet

Is het te cheesy? Ja, vermoedelijk is The Valet véél te cheesy. Maar laten we wel wezen: het leven heeft af en toe gewoon een ontzettend weeïge film met de nodige drama en romantiek en belabberde humor nodig. En daar is weer input voor dankzij Disney+.

We hebben een knappe en wereldberoemde filmster die een man die auto's parkeert op chique gelegenheden vraagt te doen alsof hij haar geliefde is. Want ze heeft een relatie met een getrouwde man en het is niet de bedoeling dat dat uitkomt. Maar bloeit er wat op tussen de twee? Vermoedelijk weet je het antwoord al. Maakt niet uit, dit is het simpele vertier dat je soms nodig hebt.

HBO Max: The Time Traveler's Wife

Heerlijk om dit weekend te bingen is de nieuwe serie The Time Traveler's Wife op HBO Max. Wat nou als je partner tijdreiziger is? En je precies nooit weet wanneer diegene opduikt? En jullie relatie ook niet lineair is? Nou, dat is precies het concept van deze serie. Kunnen we lang of kort over praten, het levert een steengoede serie op. Zeker als je fan bent van tijdreisseries als Doctor Who of Undone, beiden te zien op Prime. Andere genres, wel erg goed in tijdreizen.

Netflix: Servant of the People

Mocht je denken: goh, wat komt die acteur me bekend voor, dan kan dat kloppen. Voordat Volodymyr Zelensky president van Oekraïne werd, speelde hij de hoofdrol in een Oekraïense komedieserie. Waarin hij... president wordt. Zelensky speelt in Servant of the People een docent die enorm loopt te ranten op de politiek. Een leerling filmt zijn tirade en gooit het op YouTube. De video gaat viral en het volk wil maar één ding: docent Goloborodko (Zelensky) als president van het land. Of de docent daar echt op zit te wachten? Mwah... 

Grappig feitje: de naam van de serie, Sluha narodu in het Oekraïens en Dienaar van het Volk in het Nederlands, is tevens de naam van de partij waarmee Zelensky de politiek indook. Benieuwd waar de politieke ambities van de huidige president vandaan komen? Je vindt de serie op Netflix.

Op tv: Vanilla Sky

Op Spike zie je zaterdag een klassieker uit 2001: Vanilla Sky. Tom Cruise speelt de hoofdrol in deze bijzondere film. Als ijdele uitgeverijmagnaat heeft hij naast veel teveel geld ook de nodige romances. En dat kan niet iedere geliefde waarderen. Na een ongeluk raakt David (Cruise) niet alleen zijn knappe looks kwijt, ook van de realiteit snapt hij helemaal niks meer. 

Zaterdag vanaf half negen 's avonds kijk je Vanilla Sky bij Spike. Overigens ook het laatste weekend dat je Spike kunt kijken. Vanaf dinsdag 24 mei verandert de zender in Paramount Network en verandert het aanbod. Meer goede films en series, minder realitytv. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Politiek

Gemeenteraad Coevorden waarschuwt Gideon van Meijeren voor de laatste maal

Lees verder

Tieners op straat aangevallen in Duitsland, meisje (14) overleden

Algemeen

Het andere 13-jarige slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis

Lees verder

Verslaafde vrouw vergokt en verliest zichzelf, nu 'is' ze van haar huisbaas

Niet Doodchecken

Echtgenoot probeert haar terug te krijgen via de politie

Lees verder

Noodsituatie in Zuid-Limburg: systeem dat waarschuwt voor noodsituatie weigert

Niet Doodchecken

Ook luchtalarm geeft Zuid-Limburg op

Lees verder

Meer NieuwNieuws

GEZOCHT: Sint N. die oproept tot geweld tegenover 'zwarte bloedhond'

Lees verder

'Donny M. wurgde Gino (9) na misbruik'

Lees verder

Britse spits Raheem Sterling schitterde zondag in afwezigheid, en dit is waarom

Lees verder

GEXIT: Gordon verdwijnt uit protest alwéér van Instagram

Lees verder

Zwols Ziekenhuis huurde van eigen 'corrupte cardiologen'

Lees verder

Duizenden kilo's: Nederland, Colombia en VS doen grote drugsvangst in Caraïben

Lees verder

VIDEO - Zuidelijk Limburg kleurt wit

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man verdwaalt in Alaska, wordt dankzij iPhone gevonden

Lees verder

Vrouw klaagt mac and cheese-fabrikant aan: maken duurt te lang

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: