NieuwNieuws

Sport

Keniaan Kirwa wint marathon Stockholm met afstand: liep 1km meer

Ondanks twee keer verkeerd te zijn gelopen kwam hij toch nog als eerste binnen

Op miraculeuze wijze won de hardloper Felix Kirwa zaterdag de marathon van Stockholm. De Keniaan kwam tot twee keer toe op plekken terecht waar hij helemaal niet moest zijn en die niet op de route lagen. Toch lukte het hem beide keren om de schade ongedaan te maken en kwam hij uiteindelijk als winnaar uit de bus. Als hij een minuut sneller was geweest had hij nog het baanrecord gebroken ook.

Al vroeg in de hardloopstrijd liep Kirwa samen met de Eritreeër Merhawi Kesete en Ethiopiër Tesfaye Lencho Anbesa flink uit op de rest van de deelnemers. Die voorsprong moesten ze alleen snel weer inleveren nadat het drietal de verkeerde kant op werd gestuurd. Al snel ontdekten zij dat de route die ze aan het lopen waren niet de juiste was, en dus maakten ze snel rechtsomkeert.

1 kilometer langer

Ook kort na een tweede ontsnapping ging het finaal mis. Het trio maakte zich los van de rest van de deelnemers en liep vol vertrouwen een politiemotor achterna. Het duurde enige tijd voordat de motoragent en de renners in de smiezen hadden dat ze totaal de verkeerde route namen. In totaal verloren Kirwa, Kesete en Anbesa hier een dikke twee minuten.

Desondanks waren het uiteindelijk Kirwa en Kesete die samen uit moesten vechten wie de nummer één zou worden. In de slotfase bleek de Keniaan te sterk voor de Eritreeër. Met een tijd van 2 uur, 11 minuten en 8 seconden kwam Kirwa als eerste over de finish. 

Bijna een minuut langzamer dan het baanrecord dat in 2019 door Ethiopiër Nigussie Sahlesilassie werd gevestigd. Door corona was de marathon van zaterdag de eerstvolgende editie. Toch wint Kirwa het met afstand van Sahlesilassie. Letterlijk. De Keniaan liep precies een kilometer meer. Met 43,195 kilometer waar een gangbare marathon precies 42,195 lang is.

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: