NieuwNieuws

Algemeen

Boeren blokkeren distributiecentra, vissers voeren actie in veerhavens

Platteland legt land plat

Bij meerdere distributiecentra in Nederland zijn maandagochtend boerenblokkades opgeworpen. In het hele land wordt actie gevoerd. Vooralsnog lijken vooral de distributiecentra het doelwit van de actie. Op snelwegen zijn nog geen grote acties aan de gang. Onder meer twee distributiecentra van Albert Heijn, in Zaanstad en Zwolle, zijn geblokkeerd. 

Ook die van Jumbo in Beilen en Raalte, Lidl in Heerenveen,  Aldi in Drachten en Deventer, de Coop in Gieten, en Arla en Boni in Nijkerk. De boeren voeren actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Afgelopen week werd al gewaarschuwd dat er vandaag veel en grote gecoördineerde en spontane acties zouden plaatsvinden. Daarin werden ook de luchthavens aangehaald. Deze hebben de beveiliging uit voorzorg opgeschroefd. Er lijkt nog geen activiteit bij de vliegvelden te zijn.

In Veghel werd een blokkade van de weg voor een distributiecentrum van Jumbo vroegtijdig beëindigd. De ME sommeerde de boeren de weg vrij te maken. Daarop werd de actie verplaatst naar de hoofdingang van het distributiecentrum. Belangenbehartiger CBL, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, eist dat de acties direct tot een einde worden gebracht. De supermarktbond stelt dat de acties voor de deur onacceptabel zijn.

Ook het Mediapark kwam een aantal boeren met een bezoekje vereren. Met trekkers zouden bomen op de weg worden gelegd in een poging de ingang te blokkeren.


Vissers

Naast de boeren komen ook vissers maandagochtend in actie. Veerboten in de havens van Den Helder en Harlingen worden gehinderd. Daarmee zijn Texel, Vlieland en Terschelling moeilijk tot niet bereikbaar. Sinds gisteravond wordt een deel van de haven van Lauwersoog met schepen afgegrendeld. Waarvoor de vissers precies actievoeren is niet bekengemaakt. De acties houden mogelijk verband met de boerenprotestacties.

Inmiddels zou vanuit Harlingen weer een veerboot vertrokken zijn naar Terschelling. Weliswaar zonder passagiers. Aan de kade in Harlingen is ruimte gemaakt om de veerboot vanuit Vlieland te laten aanmeren en passagiers van boord te laten komen. Ook de boot naar Texel vaart weer.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: