NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Weekendje tv-hangen

De zomer is nu écht begonnen en het weekend ook eindelijk. Met een beetje geluk heb je bijna vakantie, met een beetje pech is een weekend voorlopig je enige ontspanning. In dat geval hebben we alvast wat voorwerk gedaan, namelijk de beste films en series voor je op een rij gezet. Hoef jij het niet meer te doen. Fijn weekend!

In de bioscoop: Thor: Love & Thunder

Hoera, onze favoriete god is terug! Chris Hemsworth kruipt opnieuw in de huid van Thor en dit keer heeft hij wederom wat extra spiermassa opgebouwd. Elke keer als je denkt dat de beste man niet groter kan worden, bewijst 'ie het tegendeel. Hoe dan ook, niet het punt want het gaat natuurlijk om zijn nieuwste Thor-film, Thor: Love & Thunder. Die kijk je nu in de bioscoop. En dat raden we van harte aan. Hij heeft de humor die je ook in de andere Thor-films vindt en misschien nog wel meer humor. Zoals het broertje van Hemsworth die een acteur speelt die Thor speelt. Lachen. 

Samenvatting van de film: Thor moet weer wat collega-goden helpen om een of ander rijk te redden. Of eigenlijk meerderen, een of andere entiteit heeft zin om de goden an sich uit te roeien en dat willen Thor en zijn makkers natuurlijk voorkomen.

Ook in de bioscoop: The Real Charlie Chaplin

Eén van de meest iconische Hollywood-acteurs in de historie van Hollywood-acteurs moet toch Charlie Chaplin zijn. Geroemd en geprezen maar ook een getroubleerde man. Hoewel we graag lachen om zijn werk, is het met de nieuwe documentaire The Real Charlie Chaplin ook wel verhelderend om even niet om hem te lachen. In je lokale filmhuis ontdek je het echte verhaal van de acteur en komiek. Absolute aanrader. 

Netflix: Control Z

Waar de Millennials het qua roddeldramaserie moesten doen met de iconische serie Gossip Girl (de eerste, niet de reboot, boeoe), krijgt Generatie Z een serie met een anonieme geheimenverspreider in de vorm van Control Z. Blijft toch een perfect format, een anonieme roddelaar op een middelbare school. Beetje de juicekanalen van de middelbare scholen. 

Had de roddelaar in Gossip Girl nog allerlei spionnen om voldoende juice te kunnen verspreiden, gaat het in Control Z op Netflix over een mysterieuze hacker. Want er is geen betere manier om mensen geheimen te ontfutselen dan door ze te hacken. Of dronken te voeren. Maar daar moet je in Amerika 21 jaar of ouder voor zijn, en is ook minder praktisch. Goed, we drijven af, fijne serie op Netflix. Lekker laagdrempelig.

AppleTV+: Black Bird

Bij Apple houden ze niet op met goede series maken én wederom wordt er weer een fijne cast gestrikt. In Black  Bird belandt Jimmy Keene (Taron Egerton) tien jaar lang achter de tralies. Hij krijgt de vraag of hij niet naar een zwaarbeveiligde psychiatrische gevangenis wil om een bekentenis los te peuteren bij een vermeende seriemoordenaar. In ruil voor zijn vrijheid. Jimmy zegt ja maar de missie blijkt zo makkelijk nog niet. Megaspannend en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Perfect voor wie heeft genoten van de Unabomber-series.

Discovery+: Conjuring Kesha

Ja, natuurlijk is het weer eens tijd voor compleet in scène gezette realitytv! Zangeres Ke$ha, die al over TikTok zong voor de app bestond - WhatsApp was pas net uit, we moesten nog even wennen aan alle digitale prikkels, heeft haar eigen show op Discovery+. In haar vrije tijd is de zangeres namelijk gek op locaties bezoeken die bezeten zijn. Samen met verschillende vrienden gaat ze op zoek naar paranormale activiteiten en probeert ze op spoken te jagen. Een soort Ghostbusters maar dan heel slecht uitgevoerd. Wel erg vermakelijk.

Prime: The Hateful Eight

De achtste film van Quentin Tarantino was wederom weer een meesterwerk. Mits je een beetje van het werk van de regisseur en scenarist houdt, anders is dit niks voor je. In 2015 kwam The Hateful Eight met Samuel L. Jackson in één van de hoofdrollen uit. Ook oudgedienden Tim Roth en Mads Mikkelsen maken hun opmars. Concept: stop acht vreemden in een pand waar ze niet zomaar weg kunnen en zie wat er gebeurt. 

Sowieso een fijn concept maar als Tarantino 't maakt, misschien nog wel net wat leuker. Het is traag, de dialogen zijn geweldig, de dynamiek tussen de karakters (dankzij de acteurs) om van te smullen en hij eindigt volledig in Tarantino-stijl. Benieuwd hoe dat is? Je streamt 'm op Prime.

HBO Max: Roadkill

Mocht je nog niet genoeg hebben van alle drama in de Britse politiek, dan heb je geluk. Op HBO Max kijk je sinds deze week namelijk de BBC-serie Roadkill. Daarin speelt Hugh Laurie de Prime Minister en zijn karakter is nog veel intrigerender dan de Blokker-versie van Trump die er deze week vandoor is gegaan.

Laurie speelt politicus Peter Laurence. Zijn privéleven valt helemaal in duigen en politiek gezien moet hij keihard werken om zijn tegenstanders het hoofd te bieden. Gelukkig heeft hij weinig last van schuldgevoel en is zijn geweten ver te zoeken, dus hij gaat vrij ver. Maar of dat genoeg is?

Extra: lekker veel horror op Prime

Prime voegde overigens een hoop nieuwe titels toe begin deze maand. Vooral een feestje voor de horrorfans, je kijkt onder andere de Hellraiser-reeks, de Children of the Corn's en alle Halloween's. Daarnaast zie je The Snowman en Paranormal Activity en voor de slechte horror kun je Happy Death Day kijken. Heb je je horror het liefst met een mindfuck-thriller-vibe, dan check je Last Night in Soho en American Psycho sinds kort ook bij de streamingsdienst. Kortom: voor iedere horrorliefhebber wel wat wils.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: