NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Animatie, mysteries en fantasy

Goed nieuws: het weekend is weer begonnen! Hoog tijd om je laptop dicht te klappen en naar huis te gaan. Maar niet voordat je onder het genot van een biertje hebt gecheckt wat we voor je in petto hebben aan nieuwe films en series om te kijken. Geniet ervan!

In de bioscoop: Guillermo del Toro's Pinocchio

Iemand over wie we qua films eigenlijk altijd wel te spreken zijn is Guillermo del Toro en met zijn uitvoering van Pinocchio maakt hij alle verwachtingen weer waar. Je mag de verdisneyde versie van dit verhaal vergeten: het van origine Italiaanse kinderboek eindigt zoals veel sprookjes nogal gruwelijk met een pijnlijk einde voor de marionet. Del Toro gaat met zijn verfilming van het verhaal precies daar tussenin zitten. We volgen nog steeds het houten jongetje dat tot leven is gekomen en een groeiende neus heeft als hij liegt. 

De film is een stopmotion waarin we de ondeugende, eigenwijze en ietwat ongehoorzame Pinocchio volgen. Hij dient als vervanging voor de overleden zoon van houtsnijder Geppetto, die nog diep in rouw is. Tegelijk zoekt de pop zijn plek in de wereld, mét behulp van de krekel (Ewan McGregor) en een hoop andere magische wezens.                                 

Overigens niet te verwarren met Disney's live action verfilming van het getekende sprookje. Die kwam in september dit jaar uit en krijgt op IMDB terecht een belabberd vijfje. Guillermo is degene die je wil hebben voor dit soort verfilmingen.

Ook in de bioscoop: The Menu

Alleen al om de trailer doen we 't: eindelijk is er weer een trailer verschenen die niet de hele film weggeeft in drie minuten. Gelukkig maar, want een beetje onwetendheid is wel enigszins van belang voor de beleving van The Menu. Goeie film voor foodies die gek zijn op horror. Niet voor foodies met een zwakke maag. 

Het jonge koppel Tyler (Nicholas Hoult) en Margot (Anya Taylor-Joy) gaat naar een verlaten eiland voor de droom van elke foodie: in alle rust genieten van het beste van het beste op culinair gebied. Kunstzinnige hoogstandjes. Orgastische smaakcombinaties. Alles wat je wil als je gek bent op bijzonder en exclusief eten.

Maar goed, het is een horror. Dus er gebeuren allerlei dingen die de foodies niet verwachten. Met als probleem Margot, die helemaal niet zo gek is op al dat moeilijke eten en ook niet echt welkom wordt geheten op het eiland.

Disney+: Willow

Disney komt opnieuw met een serie van een filmklassieker: niemand minder dan Willow Ufgood krijgt zijn eigen serie. Het beste nieuws: Warwick Davis - de acteur die Willow ook in 1988 portretteerde - komt terug als Willow. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Andor is het wel van belang dat je nog een beetje weet waar de film over gaat. Niet getreurd: de streamingsdienst heeft 'm gewoon voor je staan, gratis en voor niets.

Mocht je weer een beetje bijgepraat zijn, dan kun je door naar de serie. Het is inmiddels twintig jaar geleden dat de gemene koningin Bavmorda is verdwenen. Samen met een groep buitenbeentjes gaat Willow Ufgood op een gevaarlijke reddingsmissie en dat gaat uiteraard gepaard met innerlijke demonen die bevochten moeten worden, want het blijft Disney. 

Netflix: Wednesday Addams

Nog meer spin-offs! Dankzij Netflix kun je genieten van één van de karakters uit The Addams Family. De inmiddels wereldberoemde griezelfamilie stuurt dochter Wednesday naar een kostschool in deze nieuwe serie. Een kostschool voor types als Wednesday: niet echt mens. Wel weerwolf of ander mystiek griezelwezen. Daartussen zit Wednesday, het slimme meisje dat allergisch is voor kleur en erachter komt dat er iets op de school niet helemaal pluis is. Ze gaat op missie om uit te vinden wat er aan de hand is en dat levert een uiterst vermakelijke serie op. Zeker aan te raden als je hebt genoten van The Umbrella Academy. Prima opvulling tot het laatste seizoen van die serie verschijnt.

Prime: Good Night Oppy

Goed fantasy en horror: tijd voor serieuze zaken. De wetenschap! En dan vooral wetenschap op gebieden die we als mens nog niet ontgonnen hebben. Nu we weten hoe het zit op de maan, is het tijd om Mars te ontdekken. Zijn we al een tijdje mee bezig. En over die ontdekkingsreis is een fascinerende docu gemaakt die je via Prime kunt kijken.

In Good Night Oppy wordt verteld hoe de Mars Rover eigenlijk op Mars is beland. Is namelijk best wel een lastige klus, zo blijkt. Door middel van archiefbeelden uit 'the most exciting room in the world', animaties, experts, deskundologen en de geweldige vertelstem van Angela Bassett krijg je zelfs als leek het idee dat je snapt wat er gaande is 225 miljoen kilometer bij ons planeetje vandaan.

HBO Max: A Christmas Mystery

Of het al tijd is voor kerstfilms, vraag je? Het is altijd tijd voor kerstfilms. Zeker nu de eerste kerstbomen al hangen en de binnensteden langzaam worden versierd en er geen sneeuw op komst is, want dat valt al jaren niet echt meer in december. Des te meer tijd om in de stemming te komen voor de kerst. De grote klappers bewaren we nog even, maar in de stemming komen kan prima met films van betere kwaliteit dan Net 5's Countdown to Christmas - al raden we de Hallmark-kerstfilms die ieder jaar worden gerecycled met nieuwe acteurs ook van harte aan. Elke avond bij de zender.

Goed, hoe dan ook, voor nu is het tijd om naar Netflix te schakelen voor A Christmas Mystery. In een klein stadje dat denkt de belichaming van kerst te zijn omdat de kerstbellen van de Kerstman er ooit werden gevonden, heeft te maken met een mysterie. De betreffende bellen zijn namelijk gestolen. En iemand wordt daar valselijk van beschuldigd. Dus gaat een groepje kinderen het mysterie oplossen. We zeiden niet dat het briljant zou zijn, alleen beter dan de Hallmark-films.

Netflix: Knives Out

We waren een beetje verbaasd dat we deze nog nooit hadden getipt, Knives Out is namelijk een heerlijke whodunnit. Zo'n klassieke. Een moord, een paar opvallende karakters, een goede schets van de omgeving, iedereen lijkt een motief te hebben en op het eind komt iedereen bij elkaar om te horen wie de dader is. Deze variant met een geweldige cast bestaande uit Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis en Michael Shannon is uitzonderlijk goed gelukt. Goeie setting, enorm grappig, precies onvoorspelbaar genoeg en een lekker mysterie. Je kijkt 'm tegenwoordig op Netflix.

Videoland: Taken

We sluiten vandaag af met een klassieker op Videoland. En klassiekers, dat zijn actiefilms met Liam Neeson. Kunnen we lang of kort over lullen, maar dat zijn de echte klassiekers. Op Videoland kijk je sinds deze week de geweldige film Taken. Neeson speelt een voormalig CIA-agent. Hij probeert weer een band op te bouwen met zijn 17-jarige dochter, die op haar beurt weer naar Parijs wil vertrekken. Ze wordt daar ontvoerd en natuurlijk doet Liam er alles aan om haar te redden. Of dat lukt? Dat laten we nog even in het midden.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Politiek

Rechter geeft Sharon Dijksma (PvdA) tik op de vingers wegens instellen online gebiedsverbod

Lees verder

Tienjarige overleden bij aanrijding met goederentrein in Duitsland

Algemeen

Tweede kind raakte gewond

Lees verder

Woedende Mark Rutte en Sigrid Kaag vliegen elkaar (niet voor het eerst) in de haren

Politiek

Kaag beent boos weg, Rutte zegt sorry - GroenLinks ruikt bloed

Lees verder

Mark Rutte: Leuk die Kamermeerderheid maar de Oranjes gaan geen belasting betalen

Politiek

Tien zetels te weinig voor noodzakelijke Grondwetswijziging

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Jaimie Vaes: Lil' Kleine isoleerde me, dreigde me vaak op straat te zetten

Lees verder

Video. Wielrenner hangt aan zijkant brug na massale valpartij

Lees verder

PVV: Ferd Grapperhaus loog tegen Eerste Kamer over RIVM-onderzoek naar avondklok

Lees verder

Tekorten voorbij: Sony verkoopt recordaantal Playstation 5's

Lees verder

Willem-Alexander en Maxima maken 'liefdesslot' vast op huwelijksdag

Lees verder

EU wil Russen vervolgen met Internationaal Oekraïnehof in Den Haag

Lees verder

Heitinga blijft rest van seizoen hoofdtrainer Ajax, Lodeweges assistent

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Menselijke penis gevonden bij tankstation, eigenaar onbekend

Lees verder

Duitse rechter: kebabtent is geen restaurant

Lees verder

Man bijt slang: 22-jarige gearresteerd voor afbijten hoofd van huisdier

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: