NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit kerstweekend

Heel veel slechte kerstfilms die je toch eigenlijk wel gewoon wil zien

Gefeliciteerd, je extra lange weekend is begonnen! Terwijl de familie in de keuken staat te zwoegen op het kerstdiner, drapeer jij jezelf met een goed glas wijn op de bank om films en series te bingen. Want waar is kerst anders voor bedoeld? Het voorwerk hebben we al voor je gedaan. 

Van kerstfilms van lage kwaliteit tot de actie waar je eigenlijk gewoon op zit te wachten. Over kerstfilms gesproken: alle Die Hard-films kijk je op Disney+. Meer hoef je ook eigenlijk niet te weten.

Netflix: Falling for Christmas

Kerst betekent maar één ding, nou goed, twee. Allereerst ongegeneerd veel en lekker eten en drinken. Als tweede betekent het ongegeneerd ontzettend slechte films kijken. En daar worden er ieder jaar bijzonder veel van geproduceerd. Ze hebben allemaal exact hetzelfde verhaal - witte heterovrouw ontmoet witte heteroman en ze lijken verliefd te worden maar dan gebeurt er Iets Heel Dramatisch en worden ze toch niet verliefd maar uiteindelijk toch wel. Er zijn altijd wat kinderen in het spel, hier en daar een overdreven vervelende (bijna-)ex en er zijn idyllische kerstmarkten in onrealistisch schattige minidorpjes waar de gemeenschap heel hecht is.

Zo ook Falling for Christmas op Netflix. Deze film was zonder meer bedoeld als de comeback van Lindsay Lohan en dat is overduidelijk niet gelukt. Maar het levert wel een heerlijke film op. Lohan speelt een rijke erfgename van een hotelmagnaat. Wanneer ze haar geheugen verliest na een val van een berg, neemt de razend knappe eigenaar van een schattige B&B die de concurrentie van het hotel van Lohan's pa niet aankan haar in huis en ze worden verliefd en eind goed, al goed. Het is belabberd en alles wat je wil na een paar glazen wijn en een copieus kerstdiner.

Disney+: The Santa Clauses

Over belabberd gesproken: Tim Allen is terug als Santa Claus! Nadat hij bijna dertig jaar geleden per ongeluk de Kerstman om het leven bracht, heeft hij de taak van de magische cadeautjesbezorger prima uitgevoerd elk jaar. Tot dit jaar. Santa dreigt zijn magie te verliezen en daarom is het tijd om op zoek te gaan naar een opvolger.

Dat doet hij in de miniserie The Santa Clauses. Het is over de top hysterisch, er wordt gezongen, de kindacteurs die de elven spelen zijn vermoedelijk al sinds hun geboorte gedrild in de musicalindustrie en ook dit is belabberd maar alles wat je wil na een copieus kerstdiner en de whiskyproeverij die misschien toch niet echt een geweldig idee was. Kortom: schaf Disney+ nog even snel aan. 

HBO Max: A Hollywood Christmas

We zeiden het al: ieder jaar worden er weer nieuwe kerstfilms geproduceerd met exact hetzelfde verhaal maar andere poppetjes in de hoofdrol. A Hollywood Christmas op HBO Max is er eentje voor derde kerstdag. Als je brak bent. Of kerstavond. Wat je maar wil. En je mag ze zelfs in de zomer kijken, kan ons het wat schelen. Persoonlijk verslinden wij ze tussen oktober en januari.

Hoe dan ook: A Hollywood Christmas dus. Blijkbaar hebben kerstfilmmakers ook wel door dat het een beetje belachelijk begint te worden, want deze versie is lekker meta. De succesvolle kerstfilmregisseur Jessica komt in deze film soort van in haar eigen kerstfilm terecht. Terwijl ze bezig is met haar nieuwste feestdagencreatie, komt er een veel te knappe filmmagnaat in beeld die haar komt vertellen dat de film niet door kan gaan. Hoe zou dat nou aflopen?! Komt het nog goed? Worden ze verliefd? Komt er een film? Wat een spanning.

Disney+: The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Het betere kerstwerk vind je op Disney+ en wel dankzij Marvel. Onze favoriete karakters uit de stal van de comicfilmproducenten vieren namelijk ook gewoon kerst! Het universele feest wordt overal gevierd, zelfs op andere planeten. Star-Lord, Drax, Rocket, Mantis en Groot gaan op avontuur, drinken een borrel, vieren een kerstfeestje en gaan langs bij niemand minder dan Kevin Bacon, die het buitenaardse bezoek niet helemaal aan had zien komen. Veertig minuten genieten van The Guardians of the Galaxy Holiday Special, heerlijk.

Netflix: Glitter

Op Netflix kijk je sinds deze week ook een klassieker, al is het niet echt een kerstklassieker. Maar er is een kerstlinkje: niemand minder dan The Queen of Christmas herself speelt namelijk de hoofdrol in Glitter. Mariah Carey kroop in 2001 in de huid van Billie Frank, een zangeres in New York die hoopt het te maken. Wanneer ze verliefd wordt op een DJ en ze gaan samenwerken, lijkt haar droom uit te komen. Maar hoe beroemder ze wordt, hoe moeilijker de relatie. Och man, drama!

In de bioscoop: I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie

Geen kerstliefhebber? Natuurlijk hebben we aan je gedacht. Wat dacht jij nou. Zo kun je in de bioscoop terecht voor I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie. Films over wereldberoemde artiesten zijn helemaal in en een film over Whitney kan dan ook zeker niet ontbreken. Onder regie van Kasi Lemmons  - die ook Harriet regisseerde, echt een aanrader als je 'm nog niet hebt gezien - verschijnt deze nieuwe biopic. 

Over het verhaal kunnen we een hoop zeggen, maar vermoedelijk is dat je wel bekend. Het is een geweldige reis door het leven van Houston, toch wel één van de beste zangeressen uit de geschiedenis. En zoals bij veel sterren ging het leven niet altijd over rozen. Met een tragisch overlijden tot gevolg. Kasi en haar team zorgen voor een geweldige cast om haar levensverhaal op een prachtige manier te vertellen. Absolute aanrader.

Ook in de bioscoop: Le Otto Montagne

Wellicht heb je de titel De Acht Bergen de afgelopen tijd regelmatig voorbij horen komen, het boek van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti was een enorme hit. Het boek is een bestseller te noemen en niet vreemd, Cognetti vertelt een prachtig verhaal over twee jongens die op hun elfde bevriend raken. Waar Bruno erg content is met zijn leven in de Alpen, reist Pietro de wereld over. De vriendschap, die blijft.

Het boek is door de Belgische filmmakers Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmd. De twee gooiden hoge ogen op het filmfestival in Cannes en nu is de Frans-Belgisch-Italiaanse productie ook eindelijk op het witte doek in ons land te zien. Dat is zeker aan te raden.

Prime: The Unbearable Weight of Massive Talent

Mocht je zin hebben in een heerlijke komedie waarbij Hollywood zichzelf maar vooral Nicolas Cage op de hak neemt, dan kun je bij Prime terecht. Daar kijk je The Unbearable Weight of Massive Talent. Nicolas Cage speelt Nicolas Cage die het leven van Nicolas Cage leidt, maar dan in zeer overdreven vorm.

Hij neemt zichzelf gelukkig niet al te serieus en dat levert een hilarische film op. Cage raakt verstrikt in de wereld van een superfan en tegelijk komt hij ook niet van een CIA-agent af. Er is actie, er zijn goede grappen en er is een hoop Nicolas Cage. Je verwacht het niet. Aan te raden.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: