NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Duitse choreograaf flipt tegen critica en besmeurt haar met hondenstront: 'Sorry'

'Ze gooide ook jarenlang met stront naar mij'

Duitse choreograaf Marco Goecke zegt sorry. Waarom? De 50-jarige danser leefde zich zaterdagavond uit op een balletrecensent die hij met hondenpoep te lijf ging. Een dag eerder fileerde de critica Goeckes voorstelling in Den Haag. Dat was voor de danser de druppel. Hij verwijt Algemeine Zeitung-recensent Hüster dat ze de hele balletsector hoogstpersoonlijk om zeep helpt. Daarna toverde Goecke een zakje ontlasting van zijn hond tevoorschijn en begon hij het de critica in te wrijven.

Op vergeving van de recensent hoeft Goecke niet te rekenen, wel heeft het Nederlands Dans Theater besloten toch door te gaan met zijn voorstelling. Maandag weigerde de Duitser nog sorry te zeggen. Hij wilde naar eigen zeggen 'praten'. Volgens Goecke reageerde Wiebke Hüster (57) 'agressief en arrogant'. Daarna kreeg zij de berg stront over zich heen die de danser net weg wilde gooien. Hij sprak over de 'uitroeiingskritiek' die ze volgens Goecke al 20 jaar op hem persoonlijk botviert.

In zijn excuusbrief zegt de choreograaf sorry voor zijn impulsieve gedrag. ''Maar ik vraag ook om enig begrip. In ieder geval voor de redenen waarom ik uiteindelijk zo ben ontploft.'' De danser spreekt van een 'absoluut niet goed te praten actie'. ‘Achteraf realiseer ik me dat dit een beschamende emotionele kortsluiting was en een overdreven reactie.’

'Kreeg stront over zich heen'

De eerste pauze van de premiére van balletvoorstelling Geloof - Liefde - Hoop (Glaube - Liebe - Hoffnung) werd het toneel van een bijzonder schouwspel. Een choreograaf en een recensent die tegen elkaar uitvielen, waarbij vanuit een hoek naast modder ook met stront werd gegooid.

'Hij blokkeerde de weg van onze nietsvermoedende recensent en vroeg boos wat ze te zoeken had bij de premiére. Blijkbaar geprovoceerd door haar recensie van zijn Haagse voorstelling In The Dutch Mountains dreigde hij aanvankelijk om haar 'eruit te zetten'. Hij beschuldigde haar ervan verantwoordelijk te zijn voor het opzeggen van balletabonnementen in Hannover', schrijft de Algemeine Zeitung.

De danser is balletdirecteur van het Staatstheater in Hannover. Een woordvoerder van het theater hielp de critica in de Goeckes wasruimte om zichzelf te wassen. Daarna deed de recensent aangifte van belediging en mishandeling. Het Staatstheater heeft de choreograaf geschorst, hij is tijdelijk niet welkom.

Spaak in het wiel bij wielerbond: politie hard op de rem, wedstrijden afgeblazen

Sport

Politie trekt motoragenten terug, KNWU is 'overrompeld'

Lees verder

Daily Mail op het hackblok: celebs klagen krant aan voor afluisteren en corruptie

Glamorama

Sterrenleger onder leiding van prins Harry

Lees verder

Meer NieuwNieuws

PSV-perschef en oud-journalist Thijs Slegers (46) overleden

Lees verder

Hervormingen Israël zwaar onder druk, Netanyahu in impasse met coalitie

Lees verder

Treinrukker is er gloeiend bij: wijkagent herkent 31-jarige veelpleger direct

Lees verder

Wim de Bie overleden op 83-jarige leeftijd

Lees verder

Vandalen nemen tientallen wagens onder handen bij autofeest Assen

Lees verder

Detectives Agatha Christie onder vergrootglas: ook Hercule Poirot gezuiverd

Lees verder

Rotterdammer (31) op klaarlichte dag doodgeschoten

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man betrapt inbrekers tijdens 's nachts voeden van baby

Lees verder

Rapper gebruikt beelden huiszoeking in videoclip

Lees verder

Vrouwen met veel jongere man hebben gelukkigere relaties

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: