NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Een hoop misdaad

Het is weekend, hoera! En wat is er nou beter dan wegduiken in een fictieve wereld vol misdaad en andersoortig drama? Precies. Laat dat nou net het thema zijn van deze week. Wat een toeval! Een MustWatch-editie vol politie, misdadigers en alles daar tussenin. Fijn weekend!

In de bioscoop: Shazam! Fury of the gods

We beginnen dit weekend met een superheldenfilm, en wat voor eentje. Shazam is terug, en hoe. Dit keer duikt de kindsuperheld de wereld in met zijn broers en zussen. Of nou ja, pleegbroers en pleegzussen. Goed, ja, misschien toch even terug. In Shazam! (te zien op Prime) maakten we kennis met Billy Batson. Pleegkind, hij laat zichzelf overal wegplaatsen, tot hij in zijn huidige gezin komt. Daar verandert hij door stom toeval in de volwassen superheld. In de film uit 2019 gaat hij op zoek naar zijn superkrachten.

Die heeft hij inmiddels gevonden en nu blijken alle pleegkinderen superkrachten te hebben. Vet handig als je samen de misdaad wil bestrijden. Ware het niet dat het wat lastig blijkt om de hele familie bij elkaar te houden. Tijd voor actie, denkt Billy/Shazam!. En dus gaat hij in het vervolg op het hilarische eerste deel een poging doen de misdaad te bestrijden mét de hele familie. Top.

Ook in de bioscoop: Marlowe

Of de ideeën voor Liam Neeson-films ooit op zijn? Nee, natuurlijk niet. Zet Liam in een leuke setting als speurneus, wraaknemer of andere willekeurige actieheld en je hebt een blockbuster. De meest recente variant is Marlowe en daar zijn we absoluut over te spreken. Dit keer speelt het verhaal van Liam zich af in de jaren dertig. Van het vorige decennium. Lekker de nostalgie in. 

In Los Angeles kruipt Liam in de huid van Philip Marlowe. Een privédetective. Hij wordt - je verwacht het niet - ingehuurd door een rijke it-girl, Marlowe moet haar geliefde gaan vinden. Maar dan blijkt dat Los Angeles altijd meer geheimen heeft dan je denkt. Hij verzandt in een hoop gedoe met een hoop actie tot gevolg en het is perfect als je van Liam Neeson-films houdt. Misschien zelfs nog wel net een tikkie beter dan zijn laatste paar werken.

AppleTV+: Extrapolations

Iets minder misdaad maar misschien ook wel enorm misdaad: klimaatverandering is het thema van de nieuwste AppleTV+-serie Extrapolations. We moeten af en toe wel een beetje maatschappijkritisch blijven in de cultuur en dat lukt Apple over het algemeen best aardig. Nog op een vermakelijke en intrigerende manier ook.

Extrapolations is een serie die zich afspeelt in de nabije toekomst. Klimaatverandering heeft voor allerlei sores gezorgd en het is aan de mens om te overleven. Hier en daar is te veel water, ergens anders zijn er weer andere problemen en er is vooral ook een hoop gedoe om macht. De mens moet opnieuw leren navigeren in wat het is om mens te zijn. Afijn, een hoop woorden over gewoon een best wel heel fijne en ietwat dystopische serie.

Viaplay: The Oath

Oké, meer echte criminaliteit dan! Met niemand minder dan Sean Bean in de hoofdrol. Op Viaplay kijk je nu de serie The Oath uit 2018. Erg de moeite waard, durven we wel te stellen. De serie draait om bendes, maar niet zomaar bendes. Bendes met agenten. Corrupte agenten! Dat vraagt om gedoe. En dat krijg je ook. Er is naast geweld, een hoop schieten en dramatische verkeersongelukken maar één manier om de bendes neer te halen en dat is van binnenuit. Nou, laat dat nou precies zijn waar deze serie om draait. Top.

HBO Max: House of Hammer

Mocht je zin hebben in een potje sensatie, dan kijk je op HBO Max de meerdelige documentaire House of Hammer. Wellicht heb je recent wat voorbij horen komen over acteur Armie Hammer (Call Me By Your Name, The Lone Ranger, The Social Network). De beste man blijkt er nogal wat perverse fantasieën op na te houden. Met als toppunt kannibalisme. 

Toen recent een ex van 'm liet weten hoe manipulatief en agressief hij kon zijn, ging er een doos van Pandora open. Niet alleen kwamen er meer exen van de acteur naar buiten met hun verhaal, ook blijkt het al van generatie op generatie niet helemaal zuiver op de graat. Over de familie Hammer en hun ehm... Bijzondere overtuigingen is nu een documentaire gemaakt. Sensationeel is toch wel de beste omschrijving

SkyShowtime: The Outfit

Mocht je nog niet klaar zijn met alle misdaad, dan kun je op SkyShowtime terug de tijd in! De tijd van gangsters. In Chicago. Jep, dit wil je. The Outfit vertelt het verhaal van Leonard, een succesvolle kleermaker die in Londen een grote naam is. Bij hem wil je een pak laten maken. Door persoonlijke omstandigheden vertrekt hij uit de Britse hoofdstad en komt hij in Chicago terecht. Daar kan hij zijn beroep verder uitoefenen, maar wel net even op een andere manier. De kleding die hij maakt is voor een familie vol gewelddadige gangsters. Kan best wel eens wat spanningen opleveren. Aanrader.

Disney+: Boston Strangler

Het houdt maar niet op met de crime! Op Disney+ kijk je namelijk de film Boston Strangler. Over, jawel, de Boston Strangler. De naam van de moordenaar die in de jaren zestig dertien vrouwen wurgde in Boston. De dader had 't vooral voorzien op vrouwen op leeftijd. Nogal een dingetje destijds en nog steeds is het verhaal niet onbekend bij de Bostonaren.

Goed voer voor een film dus, dachten de makers. Dus strikten ze onder andere Keira Knightley voor deze productie. Het verhaal wordt verteld vanuit Loretta McLaughlin, een journaliste die als één van de eerste de verbanden te leggen in de bizarre zaak. Samen met Jean Cole besluit ze verslag te doen rondom de zaak. Wat nogal wat voet in de aarde heeft: in het begin van de jaren zestig was het helemaal niet zo normaal dat een vrouw zo'n taak uitvoerde. Kortom: thema's genoeg. Precies wat deze film zo de moeite maakt.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.    

Sport

'Fan' FC Groningen opgepakt voor slaan Jetro Willems, verdediger doet aangifte

Lees verder

Glamorama

Acteur Peter Hardy (66) omgekomen op strand, vermoedelijk bij snorkelincident

Lees verder

Jumbo-bevoorraders sponsorden raceteam oud-topman in 2022 met zo'n 4 miljoen

Algemeen

Voormalig Jumbo-baas Frits van Eerd werd onderzocht op verdenking van fraude

Lees verder

VIDEO - Bruce Willis blaast 68 kaarsjes uit, emotioneel eerbetoon voor acteur

Glamorama

De filmster lijdt aan dementie en gaat hard achteruit

Lees verder

Politie rolt phishingbende op in Roemenië: maakten bij elkaar zo'n 1,2 miljoen buit

Tech & Crypto

Drietal mannen van 26, 27 en 33 aangehouden 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

BBB krijgt nóg een extra Eerste Kamerzetel

Lees verder

Influencer van de Week: Napoli-fan Paola doet grote belofte voor Champions League-winst

Lees verder

Feyenoord wint klassieker met 2-3 in de 'Slot-fase'

Lees verder

Yolanthe Cabau viert verjaardag: 'mijn leven is niet altijd zo leuk als het lijkt'

Lees verder

Video - Madeleine van Toorenburg: CDA Limburg doet niet mee met stikstofdoel kabinet

Lees verder

Man gewond bij schietpartij in huis Capelle, vrouw aangehouden

Lees verder

Video - Vladimir Poetin bezoekt bezet Marioepol

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Twee mannetjesmuizen krijgen samen kleintjes, wat betekent dit voor mensen?

Lees verder

Driekleur mag weer fier wapperen in Rood-Wit-Blauw, vinden boerenactiegroepen

Lees verder

VVD té 'liberaal' op auteursrecht: spotje schiet fotografen in verkeerde keelgat

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: