NieuwNieuws

Binnenland

RIVM meldt 169 nieuwe coronabesmettingen in Nederland

Reden voor paniek? Vast niet. Check het in onze interactieve coronadata-tabel. 

Volgens de brondata van het RIVM zijn er in de voorbije 24 uur 169 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in Nederland. Hoewel dit een grillige dagstand betreft, is hiermee wel een einde gekomen aan de reeks van zes opeenvolgende dagen met een stijgende cijfers. Maandag werden er 185 nieuwe Covid-19 besmettingen gemeld. Dus paniek voor niets allemaal? Ook weer niet. Deze 169 is nog steeds meer dan de 163 van gisteren 

In bepaalde regio's zet de groei bovendien door. Zo rolden in Hillegom, waar werd gewaarschuwd voor een lokale lock-down, nog drie extra personen positief uit de coronatest. Het totale aantal vastgestelde Covid-19-diagnoses is daar in de een week tijd van 37 naar 66 gestegen. Hillegom is hiermee nog steeds de twijfelachtige coronakoploper van Nederland in juli. 

Benieuwd naar de situatie in jouw gemeente? Check dan onze Nieuwnieuws Coronatabel met alle Nederlandse gemeentes. Hierin staan het aantal besmettingen dat sinds 1 juli is vastgesteld, de groei per 100.000 inwoners, de groei in de afgelopen vier dagen en een trendlijn op basis van de cijfers in de afgelopen 20 dagen. 

Coronapiek vooral in Zuidwest-Nederland

Op basis van de voortschrijdende gemiddeldes over vier dagen een toename zichtbaar te zijn in het zuidwesten van Nederland. Vooral in de regio Rijnmond in gemeentes als Rotterdam, Schiedam en Capelle aan den IJssel werden in verhouding veel nieuwe SARS-CoV2-infecties aangetroffen. 

Ook in West-Brabant is de nieuwe aanwas terug te zien in de vierdaagse groeicijfers in Breda, Etten-Leur, Roosendaal en een aantal omliggende gemeenten. Elders in het land lijkt de GGD aan de bak te moeten met contactonderzoek in Steenwijkerland, Waddixveen, Haarlemmermeer en Amsterdam.  

Aan de andere kant van de medaille lijkt de haard rond de huisfeesten in Goes iets uit te doven in de laatste paar dagen. Tussen 15 en 18 juli kregen 18 Zeeuwen een slechtnieuwsgesprek van de GGD. Tussen 19 en 22 juli is dit aantal geslonken tot zes. Ook in de rest van Zeeland is de toename van vorige week voor alsnog niet verder opgelopen.

In het noorden van het land, Flevoland, Limburg en grote delen van Overijssel en Gelderland is sinds begin deze maand eigenlijk helemaal geen sprake van een toename van Covid-19, laat staan een gesuggereerde tweede golf. 

Aangezien het aantal besmettingen pas eind vorige week is toegenomen, is deze piek (nog) niet terug te zien in ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Doorgaans lopen deze cijfers zo'n 2 a 3 weken achter op de diagnosedata. 

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Binnenland

Overvallers zouden zich hebben voorgedaan als pakketbezorgers

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Sport

Politie onderzoekt de zaak

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Glamorama

Raketbouwer onthult zijn geheim en torpedeert ook nog even een cryptomunt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Klaas Dijkhoff maakt transfer naar PSV

Lees verder

Jongen wilde 'mening uiten' met middelvinger voor politie

Lees verder

Raven van Dorst voortaan als non-binair door het leven

Lees verder

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: