NieuwNieuws

Glamorama

Andre Rieu vindt 2020 maar een stom rotjaar

Door de coronacrisis moest hij concerten cancelen én voor koffie betalen... 

Aan tafel bij Op1 was gisteravond een aangeslagen Andre Rieu te gast. 2020 is voor hem geen makkelijk jaar. Om de boel toch niet helemaal in het water te laten vallen, verschijnt donderdag een bioscoopfilm over vijftien jaar muziekspektakels op het Vrijthof in Maastricht.

De beelden Andre Rieu met z'n viool en een plein met publiek in Maastricht, maakten Andre Rieu zonder viool aan tafel in Hilversum erg emotioneel. "Ik reis per jaar honderd keer de wereld over. Ik geef concerten en maak mensen blij. Daar word ik zelf ook blij van. En dan is er van de ene op de andere dag niets door de coronacrisis", vertelde hij over zijn rampjaar 2020. 

Rieu schetste bij de talkshow gisteren een inktzwart beeld mochten de anderhalvemeterregels hem ook in het komende jaar nog levensvreugde ontnemen. Het gemis aan concerten raakt de artiest niet alleen in zijn ziel, maar ook zeker op zijn bankrekening. "Nog een heel jaar geen optredens, dat hou ik als bedrijf niet vol", tekende 1Limburg op.

Dat concerten op dit moment de tweede viool spelen in zijn leven, raakte een gevoelige snaar bij de wereldberoemde muzikant. In 2020 kan hij niet met zijn twee allergrootste passies aan de gang: concerten geven en daar belachelijk veel geld mee verdienen. 

via GIPHY

Alle lof voor het Vrijthof!

Toch kunnen de fans van Rieu toch nog een beetje van de muzikale majesteit genieten in dit rampjaar. Aanstaande donderdag verschijnt de film 'Magical Maastricht: Verbonden door Muziek aan elkaar', waarin wordt teruggeblikt naar vijftien jaar lang bespottelijk grote successen op het Maastrichtse marktplein en toptijden voor de horecaondernemers daar. 

Dat dit eeuwige vrolijke Vrijthof ook een schaduwzijde had, liet Rieu begin deze maand in het AD doorschemeren. De Maastrichtse ondernemers, die een veel beter jaar doormaken dan hij, haalden het in hun hoofd om hem een rekening te presenteren elke keer als hij zichzelf trakteerde op een kop koffie en een stuk vlaai. "Ik verbaas me er elke keer weer over. Die ondernemers verdienen zich te pletter aan mij", verzekerde de immer bescheiden virtuoos die immers niet voor de kat zijn viool optreedt. 

Rieu's productiebedrijf André Rieu Production Holdings boekte in 2018 een nettowinst van ruim 11,8 miljoen euro. De 70-jarige boomerkoning walskoning had vorig jaar een geschat vermogen van bijna 23 miljoen euro. Hij zou na Armin van Buuren en Tiesto de rijkste Nederlandse muziekartiest zijn. Hijzelf en zijn vrouw Marjorie, moesten het in 2018 doen met een bescheiden directiesalaris van ruim 700.000 euro. 

De vioollimbo onthulde bij Op1 ook zijn nieuwe grote passie nu het optreden en touren door de pandemieperikelen op een laag vuurtje staan: dingen bakken. Het is niet bekend of hij dit puur als hobby heeft opgepakt of iets in zijn schild voert om tegen de haren van de Maastrichtse horecabazen in te strijken.

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: