NieuwNieuws

Binnenland

Eindtijd van 01.00 uur voor Randstedelijke horeca door corona

Slecht nieuws voor de nachtelijke kroegtijgers uit het westen van het land

Haagse bronnen melden aan de NOS dat het kabinet morgen een eindtijd gaat invoeren in zes verschillende veiligheidsregio's voor de horeca. Voor Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden) wordt het vroeg op stap dat de klok slaat. Café's moeten vanaf 00.00 uur de lichten aandoen en om uiterlijk 01.00 uur moet de hut helemaal leeg zijn.

Het kabinet gaat over tot de vroegere sluittijden omdat het aantal Covid-19-besmettingen in het westen van het land ver boven de signaalwaardes zit. De nieuwe regels worden volgens diezelfde bronnen in Den Haag tijdens de persconferentie van morgen wereldkundig gemaakt.

De horeca wordt gezien als een van de belangrijkste verspreidingshaarden van het virus naast de huiselijke kring. Recente coronaclusters in onder meer Nijmegen, Groningen en Rotterdam zijn door de GGD gelinkt aan een horeca-bezoek.

Van honderd naar vijftig

Omdat het aantal besmettingen al drie dagen op rij een etmaalrecord heeft gebroken en het einde van deze aanwas nog niet in zicht lijkt, worden er nog meer maatregelen afgekondigd. Het maximale aantal aanwezigen binnen een evenementenlocatie of binnenzaal wordt gehalveerd van 100 naar 50. Ook deze aanscherping is alleen van toepassing op de zes Randstadregio's.

De escalerende groeicijfers in het westen van het land, wekken ook zorgen in onze buurlanden. België en Duitsland hebben gisteren het reisadvies met West-Nederland aangescherpt, zij ontraden op dit moment alle reizen naar de Randstad. In Groot-Brittannië zijn steden als Manchester, Newcastle en Birmingham na alarmerende pandemische pieken in een soort semi-lockdown gegaan met visiteverbod en een avondklok van 22.00 uur.

Of er morgen ook nieuwe landelijke restricties volgen, is niet bekend. Vandaag kwamen er in totaal 1.766 nieuwe corona-gevallen bij in ons land. Benieuwd naar het aantal besmettingen bij jou in de gemeente? Check dan onze datatabel die is bijgewerkt met de nieuwste cijfers van het RIVM. 

Vader redt 3 jonge kinderen uit brandend huis in Haaren

Binnenland

Held van de dag!

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Eenmaal, andermaal... verkocht! Meilandjes zijn van hun kasteel af

Lees verder

Mustwatch: De beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Motorrijder op de vlucht na val in Nijmegen

Lees verder

Connie Witteman: "Vondelparkbende schuld van Femke Halsema!"

Lees verder

Ollongren onderzoekt of Baudet illegaal stemmen probeerde te ronselen

Lees verder

Vrijgegeven rapport: Saudische kroonprins keurde plan voor moord op Khashoggi goed

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Britse rapper zal door corona fans niet meer in hun mond spugen

Lees verder

Mr. Potato Head uit de kast als genderneutrale interseksepieper

Lees verder

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: