NieuwNieuws Beta

Glamorama

Rapper Jebroer doet nog wel mee met #ikdoenietmeermee

Nu.nl besloot hem eens te bellen voor een vrij ongemakkelijk gesprek

Het leeuwendeel van de influencers, rappers, BN'ers, zangers en Thomas Berge die Viruswaanzinfrontman Willem Engel voor zijn virale waarheidskarretje wist te spannen, heeft inmiddels afstand genomen van de hashtag #ikdoenietmeermee.

Toch weigert Jebroer nog altijd om de keutel in te trekken. Tijdens een vrij stroef gesprek met Nu.nl werd duidelijk hoe hij in dit onderwerp staat en lichtte hij zijn ongenoegen toe. De rapper meent dat de Rijksoverheid niet transparant genoeg is in de communicatie en is ontevreden met antwoorden op 'kritische vragen'.

Jebroer wil met zijn 34 lentes jong een lans breken voor de rechten van jongeren zoals hijzelf. Het 'Kind van de Duivel'  vindt het coronavirus geen gevaar voor zijn leeftijdsgenoten en is niet van plan om afstand te bewaren of ellebogen te geven.

Na een uiterst ongemakkelijke woordenwisseling, geeft hij aan het slot toe dat hijzelf geen onderzoek gedaan naar de corona-risico's voor ouderen. Toch vindt de artiest wel dat ook hier met een kritische blik naar te kijken omdat ouderen en kwetsbaren 'ook in vliegtuigen zitten'. Wat hij hiermee bedoelt, wordt niet duidelijk.

Het bericht gaat onder de Instagramvideo verder.

Ouderen in vliegtuigen

Onder meer Thomas Berge, Yes R, Famke Louise, Bizzey, Tim Douwsma, Rugged, Trobi, Dyna, Yes R en Grosso namen om verschillende redenen en op verschillende manieren al afstand van de gewraakte hashtag of verwijderden stilzwijgend hun video om van het gedoe af te zijn. 

De grootste naam van de ongeveer zeventig artiesten die de actie steunde was met afstand die van DJ Hardwell. Maar aan de oprechtheid van zijn deelname wordt hardop getwijfeld omdat hij geen #Ikdoenietmeermee-video deelde met zijn 5 miljoen volgers en alleen op andermans lijstjes stond. De Bredase DJ is voor alsnog niet bereikbaar voor commentaar. Zijn fans zijn not-amused.

Na het gesprek met Nu.nl verklaarde de Jebroer overigens nog wel dat zijn 'kritische' attitude niet beschouwd moet worden als een oproep om de coronaregels te negeren, maar meer dat hijzelf nog altijd niet meedoet. Hij lijkt de ophef verder wel dikke prima te vinden. Op zijn tijdlijn retweet hij al de hele dag kritiek aan zijn adres.

In Nederland werd vandaag de 100.000ste corona-patiënt sinds het begin van de pandemie gediagnosticeerd.

Instagram introduceert nieuw borstenbeleid

Glamorama

Het moet allemaal niet te sexy zijn

Lees verder

Te koop: bijzonder klushuis met enorme inboedel

Buitenland

Hier worden zelfs hoarders bang van

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Lees verder

Dieven breken in bij escape room Utrecht

Lees verder

Overvaller gepakt door afgehakte vinger op plaats delict

Lees verder

Insta-model filmt gluurders vanaf haar ronde billen

Lees verder

Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen

Lees verder

Officieel: Morgen GEEN persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Lees verder

Afgetrainde Nicole Scherzinger showt sexy kiekjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond met groene vacht geboren in Italië

Lees verder

Ontsnapte klonende mutantenkreeftjes ‘terroriseren’ Vlaamse begraafplaats

Lees verder

Historicus ontdekt echte 'James Bond' in archieven koude oorlog

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws