NieuwNieuws

Tech & Crypto

iPhone 12 onthuld op 13 oktober

Vier nieuwe streelpanelen op komst

Het meest waardevolle bedrijf ter wereld heeft bekend gemaakt wanneer het de nieuwste iPhone-lineup gaat presenteren. Over een week zullen ze vanaf 19:00 de nieuwste apparaatjes laten zien om je geld voor over de balk te smijten. 

In eerdere jaren liet Apple twee of drie nieuwe telefoons de revue passeren, dit keer zijn het er waarschijnlijk vier. De ‘reguliere’ iPhone 12,  een kleiner broertje in de iPhone 12 mini (die waarschijnlijk helemaal niet zo mini is), een duurdere en krachtigere variant in de iPhone 12 Pro, en dáár weer een megaversie van voor de écht goed bedeelden onder ons: de iPhone 12 Pro Max. Althans, als we de geruchten moeten geloven.

De aankondiging heeft zoals gebruikelijk weinig om handen anders dan een dag, een tijd, en de begroeting ‘Hi, Speed,’ dat lijkt te verwijzen naar nieuwe 5G-antennes in de iPhone 12. Geruchten rond iPhones komen nooit helemaal uit, maar dit keer gaat er een hardnekkig verhaal rond dat de nieuwe iPhones een ander design krijgen dan de twee voorgangers. Via uitgelekte 3D-modellen en dummy’s die gebruikt worden bij het ontwerpen van hoesjes en skins voor het apparaat is te zien dat Apple weer teruggaat naar de rechte hoeken van de iPhones 4 en 5. Het nieuwe ontwerp heeft nog het meest weg van dat van de iPad Pro. In dat hoekige jasje zal Apple waarschijnlijk voor elk model een OLED-scherm en een snellere processor gebruiken. 

Gebruikelijke irritaties met de huidige iPhones, zoals het gebrek aan een vingerafdrukscanner en die vervelende inkeping aan de bovenkant zijn volgens sommige geruchten ook verleden tijd. Zo zou Apple werken aan een vingerscanner die onder het scherm verstopt zit en een cameramodule bovenin die wat kleiner is, of zelfs helemaal verdwenen. Het bedrijf uit Cupertino is met dit soort nieuwe technieken meestal helemaal niet zo snel, dus neem deze verhalen met een korrel zout.

In september hield Apple al een presentatie waarin ze nieuwe horloges, iPads en software aankondigden. Qua hardware hebben ze waarschijnlijk niet zo veel meer in het vat, naast misschien een nieuwe koptelefoon van eigen makelij en AirTags, waarmee je met locatiebepaling je sleutels terug zou kunnen vinden. Over een week weten we het zeker. 

Politiek

Formatie: verkenners in drie provincies klaar, elders wordt nog gepuzzeld

Lees verder

De NOS deelt mede: Kabinet komt met stikstofpauze om CDA in coalitie te houden

Politiek

Al noemt Mark Rutte het een versnelling (En Sigrid Kaag is schor van de griep, niet van het schreeuwen)

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

BBB lijkt in Fryslân te gaan regeren met CDA, PvdA en ChristenUnie

Lees verder

Dilan Yesilgöz zegt sorry tegen families Peter R. De Vries, Derk Wiersum en Reduan B.

Lees verder

Verbod op ChatGPT in Italië vanwege privacyschending

Lees verder

Steeds minder Nederlanders drinken overmatig

Lees verder

Havercappu straks nog duurder door extra belasting

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Dassen versus ProRail 3-0: ontdekt wéér dassenburcht onder spoor Brabant

Lees verder

Vandalen nemen tientallen wagens onder handen bij autofeest Assen

Lees verder

Schoolhoofd stapt op na les met 'te pornografische' David van Michelangelo

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: