NieuwNieuws

Tech & Gaming

iPhone 12 onthuld op 13 oktober

Vier nieuwe streelpanelen op komst

Het meest waardevolle bedrijf ter wereld heeft bekend gemaakt wanneer het de nieuwste iPhone-lineup gaat presenteren. Over een week zullen ze vanaf 19:00 de nieuwste apparaatjes laten zien om je geld voor over de balk te smijten. 

In eerdere jaren liet Apple twee of drie nieuwe telefoons de revue passeren, dit keer zijn het er waarschijnlijk vier. De ‘reguliere’ iPhone 12,  een kleiner broertje in de iPhone 12 mini (die waarschijnlijk helemaal niet zo mini is), een duurdere en krachtigere variant in de iPhone 12 Pro, en dáár weer een megaversie van voor de écht goed bedeelden onder ons: de iPhone 12 Pro Max. Althans, als we de geruchten moeten geloven.

De aankondiging heeft zoals gebruikelijk weinig om handen anders dan een dag, een tijd, en de begroeting ‘Hi, Speed,’ dat lijkt te verwijzen naar nieuwe 5G-antennes in de iPhone 12. Geruchten rond iPhones komen nooit helemaal uit, maar dit keer gaat er een hardnekkig verhaal rond dat de nieuwe iPhones een ander design krijgen dan de twee voorgangers. Via uitgelekte 3D-modellen en dummy’s die gebruikt worden bij het ontwerpen van hoesjes en skins voor het apparaat is te zien dat Apple weer teruggaat naar de rechte hoeken van de iPhones 4 en 5. Het nieuwe ontwerp heeft nog het meest weg van dat van de iPad Pro. In dat hoekige jasje zal Apple waarschijnlijk voor elk model een OLED-scherm en een snellere processor gebruiken. 

Gebruikelijke irritaties met de huidige iPhones, zoals het gebrek aan een vingerafdrukscanner en die vervelende inkeping aan de bovenkant zijn volgens sommige geruchten ook verleden tijd. Zo zou Apple werken aan een vingerscanner die onder het scherm verstopt zit en een cameramodule bovenin die wat kleiner is, of zelfs helemaal verdwenen. Het bedrijf uit Cupertino is met dit soort nieuwe technieken meestal helemaal niet zo snel, dus neem deze verhalen met een korrel zout.

In september hield Apple al een presentatie waarin ze nieuwe horloges, iPads en software aankondigden. Qua hardware hebben ze waarschijnlijk niet zo veel meer in het vat, naast misschien een nieuwe koptelefoon van eigen makelij en AirTags, waarmee je met locatiebepaling je sleutels terug zou kunnen vinden. Over een week weten we het zeker. 

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Buitenland

Bouwde meer piramides dan de Egyptenaren 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: