NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 31 oktober

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuten!

Met vandaag onder andere: Max Verstappen die opnieuw een derde tijd neerzet, het overlijden van Bond-legende Sean Connery, en de dood aangetroffen 22-jarige Belgische YouTuber Kacper Pryzbylski (Kastiop).

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

Het gaat bijna op een patroon lijken, want Max Verstappen heeft ook dit weekend een derde tijd neergezet in de kwalificatie, ditmaal in het Italiaanse Imola. Wederom starten de Mercedessen morgen op plek één en twee. Pole is voor Bottas, plek twee voor Hamilton. Het is bijzonder knap dat Verstappen morgen vanaf plek drie mag starten, want aan het begin van de tweede sessie kreeg zijn Red Bull motorproblemen. Monteurs wisten dit binnen enkele minuten te repareren, waardoor Max alsnog een mooie tijd kon neerzetten. Zijn teamgenoot Albon start vanaf plek zes.

De legendarische Schotse acteur Sean Connery is overleden, dat meldde de BBC vandaag. Natuurlijk maakte hij vooral furore in zijn rol als James Bond, 007. Zeven keer maar liefs vertolkte hij de rol van de MI6-spion, waaronder in Dr. No, Goldfinger en Diamonds Are Forever. Hij was vrachtwagenchauffeur, badmeester en kwam als bodybuilder in de modellenwereld terecht. In 1953 werd hij derde bij een Mr. Universe-verkiezing en door zijn atletische talent kreeg hij zelfs een contract aangeboden bij voetbalclub Manchester United. Uiteindelijk besloot hij de sport te laten varen en zijn dromen na te jagen als acteur. Naast zijn rol als 007, speelde hij ook in The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade en The Untouchables. In 2000 werd hij geridderd tot Sir. De acteur zou al enige tijd gezondheidsproblemen hebben gehad. Zijn familie maakte vandaag bekend dat hij is ingeslapen tijdens zijn verblijf op de Bahama's. Sean Connery werd 90 jaar.

Een 89-jarige man uit Sprang-Capelle is vrijdagavond door de politie aan de kant gezet. De automobilist reed met een slakkengangetje over de weg en dat zorgde voor onveilige situaties. Toen de agenten hem om zijn rijbewijs vroegen vertelde de senior vrijwel direct dat hij al een tijdje geen rijbewijs meer had. Dat bleek te kloppen, al 60 jaar reed de man zonder rijbewijs. Waar ervaring tijdens het zoeken naar een baan vaak belangrijker is dan het papiertje, was dat nu niet het geval. Toch ontving de automobilist geen bekeuring van de agenten. Wel werden familieleden ingelicht, waarna zij zich over hem hebben ontfermd.

Grote betalingsproblemen hangen boven het hoofd van FC Barcelona. Door de huidige financiële situatie zou het al in januari afgelopen kunnen zijn voor de club, schrijven Spaanse media. De redding moet komen van de spelers, de club onderhandelt met hen over een forse verlaging van hun salaris. De club zit in het slop door misgelopen inkomsten tijdens de coronacrisis. Kaartverkoop voor wedstrijden levert normaal gesproken veel op, maar door afgelaste wedstrijden en het verbieden van publiek kwam er weinig geld binnen bij de Catalanen. Sinds vrijdag zouden zaakwaarnemers van spelers in gesprek zijn met de clubleiding. Barcelona wil dat de ploeg 30% van hun salaris inlevert, voor de club een totale besparing van €190 miljoen. 5 november is de deadline om tot een akkoord te komen. De absolute sterspeler van Barcelona, Lionel Messi, zou bij de onderhandelingen nog wel eens voor moeilijkheden kunnen zorgen. Het botert sinds de zomer niet lekker tussen hem en de club, er was zelfs sprake van dat hij zou willen vertrekken. Messi ergerde zich aan de wijze waarop zijn vriend en teamgenoot Luis Suárez de deur werd gewezen. Uiteindelijk moest hij bij Barcelona blijven vanwege een clausule in zijn contract, maar volgens dat zelfde contract zou hij juist nu recht hebben op een flinke bonus. 

De 22-jarige Belgische Kacper Pryzbylski, beter bekend als YouTuber Kastiop, is na meer dan een week vermist te zijn geweest, dood teruggevonden in het Limburgse plaatsje Stein. Vissers zagen zijn levenloze lichaam vanochtend drijven in het Julianakanaal. Kacper verliet op vrijdag 22 oktober de woning van zijn moeder in Hasselt. Sindsdien ontbrak van hem ieder spoor. De grootschalige zoekacties in het Albertkanaal van afgelopen week leverden niks op. Pryzbylski was een van de grootste en bekendste YouTubers van Vlaanderen. Op zijn kanaal zijn maar liefst 290.000 mensen geabonneerd. Zijn laatste video werd twee weken voor zijn vermissing geüpload. Over de doodsoorzaak is nog weinig bekend. Er zijn in elk geval geen aanwijzingen die duiden op betrokkenheid van een ander persoon. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: